Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!

Τα ακίνητα που έταξαν να αποσύρουν, προς όφελος του περιβάλλοντος ή να παραδώσουν στο λαό για δημόσια χρήση!

Τα ακίνητα που έχτισαν χιλιάδες έλληνες και ξένοι εργάτες, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν χωρίς ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με τραυματισμούς και θανάτους.

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ξεπήδησαν παντού, τότε που «εθνικός στόχος» ήταν η ολυμπιάδα. Σήμερα που ο «εθνικός στόχος» είναι η εμπορευματοποίηση των πάντων μας λένε ότι τα σχέδια άλλαξαν. Η διαχρονική αξία του κέρδους επιβάλλει το στυγνό «όλα για πούλημα».

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Εκδήλωση - συζήτηση, Τρίτη 26 Ιουνίου, ώρα 19:30, πλατεία Σημηριώτη

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ή ΧΩΡΟΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ;

Το Άλσος Βεΐκου μας αφορά όλους! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Μόλις τρία χρόνια πριν πραγματοποιήθηκε αυτό που ονομάστηκε «εθνικός στόχος», η πιο «άψογη» Ολυμπιάδα. Τότε οι κυβερνήσεις και τα glamorous αφεντικά της Αθήνας μας καλούσαν να ‘συμμετάσχουμε’ στον τρελό ρυθμό των έργων ως κομμάτι μιας μεγάλης ‘ελληνικής’ οικογένειας καταπατώντας στο όνομα του «εθνικού στόχου» όλους τους ελεύθερους χώρους πράσινου.

Ένας από αυτούς και το κτήμα Βείκου – τμήμα του χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση παραχωρείται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 5.000 θέσεων με τον ειδικό νόμο του ΠΑΣΟΚ (Ν.2947/2000). Ένα ακόμα ολυμπιακό ακίνητο ένα ακόμα «έργο» όπου εκεί δούλεψαν με εξοντωτικές συνθήκες πολλοί εργάτες με άθλια ωράρια, ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, ακόμα και θανάτους εργαζομένων, όπως σε όλα σχεδόν τα ολυμπιακά έργα. Τώρα ήρθε και η δική του σειρά να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Το ξεπούλημά του έγινε με τις ευλογίες των ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. για 40 χρόνια στον όμιλο Χαραγκιώνη - Sonae Sierra με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα ακόμα Mall συνολικής έκτασης 45000 τ.μ.