Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20/5 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, με τα πρωτοβάθμια σωματεία!

-->
Να ανατρέψουμε τη “ΧΟΥΝΤΑ” των αγορών
Κάτω η πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – Κεφαλαίου!
ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20/5 10.30 πμ στο Μουσείο
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της κυβέρνησης για τη συμφωνία ένταξης της χώρας στο μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ, και έχει έρθει προς ψήφιση στη βουλή το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό!
Πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Βλέποντάς το ενταγμένο μέσα στο συνολικό πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην ασφάλιση και στην εργασία, μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει σαν το «άλλο μισό» του νόμου για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης αλλά και σαν «συγγενή εξ’ αίματος» των μέτρων για τα όρια των απολύσεων των αποζημιώσεων, των επιδοτήσεων των εργοδοτικών εισφορών στους εργοδότες στο όνομα της μαθητείας, κλπ. Μιλάμε για την πιο ξεκάθαρη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού, χτες της ΝΔ και σήμερα του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπνοια του ΛΑΟΣ.

Δουλεία μέχρι θανάτου…
Από το 2018 (με τα τωρινά δεδομένα, όμως, γιατί κανείς δεν πρέπει να αποκλείει επίσπευσή τους και πρόσθετα αντι-ασφαλιστικά μέτρα αν η ΕΕ, οι αγορές και το ΔΝΤ δεν ικανοποιηθούν με τις «επιδόσεις» της οικονομίας μας), η σύνταξη θα χωρίζεται σε δύο τμήματα: στη βασική και στην ανταποδοτική.
Η βασική σύνταξη θα είναι 360 ευρώ (με σημερινούς όρους), θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό - άρα από τη φορολογία των εργαζομένων, χωρίς επιβάρυνση των εργοδοτών. Θα χορηγείται με 15 έτη εργασίας αλλά με εισοδηματικό κριτήριο που σημαίνει ότι ασφαλισμένος με τυχόν άλλα εισοδήματα (π.χ. είσπραξη ενοικίου), θα στερείται μέρος ή και ολόκληρη τη βασική σύνταξη. Και όλα αυτά εφ’ όσον κάποιος εργαζόμενος έχει φτάσει τα 65 ή όπως επιθυμούν διακαώς τα κυβερνητικά επιτελεία τα 67.
Μεγάλο μέρος της σύνταξης θα είναι «η ανταποδοτική», το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από το σύνολο των εισφορών και τα χρόνια εργασίας, και όχι από τις εισφορές της τελευταίας πενταετίας, όπως ισχύει σήμερα, με άμεσο αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη μείωσή της.
Δραματική είναι η αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, η αύξηση των χρόνων δουλειάς, η απαγόρευση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (μητέρες με ανήλικα παιδιά, για εργαζόμενους σε ΒΑΕ κ.ά.), η επιβολή ποινών (μείωση σε 6% από 4,5%) από το 2011 για τους δημοσίους υπαλλήλους για κάθε έτος... ταχύτερης εξόδου. Όλα τα παραπάνω υπηρετούν τον στόχο της κυβέρνησης που είναι να ανέλθει η μέση ηλικία συνταξιοδότησης από 61,4 σε 63,5 έτη, ενώ τα αντι-κίνητρα εξόδου από την εργασία δίνουν τις πραγματικές διαστάσεις στον εφιάλτη : από τη δουλειά στον τάφο...
Τα μέτρα δεν τελείωσαν. Κάθε φορά που οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν, θα μας καλούν και σε νέα μέτρα για τη «σωτηρία» της πατρίδας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και τις απαιτήσεις των εργαζόμενων, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, για άλλη μια φορά αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Δε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν πραγματική μάχη ενάντια σε αυτήν την λαίλαπα. Με τις τοποθετήσεις τους και την ευρύτερη στάση τους έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση της αντίληψης αποδοχής των μέτρων ως «αναγκαίων κακών» και έτσι όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν νικηφόρα προοπτική σε αυτή την ιστορική μάχη, αλλά την υπονομεύουν αποφασιστικά.
Να γίνουμε η κρίση τους! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!
Καμιά θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του! Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας και που Κυβέρνηση - ΝΔ - Ε.Ε. προσπαθούν για ακόμα μια φορά να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει.
Η ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωση εργαζομένων, κατοίκων, νεολαίας, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις γειτονιές μέσα από ένα κίνημα διεκδίκησης και αντίστασης, ανυπακοής, ρήξης και ανατροπής, που θα αγκαλιάζει κάθε στιγμή και κάθε πλευρά της ζωής μας: στη δουλειά μας, στο σωματείο, στη γειτονιά μας, στον ελεύθερο χρόνο μας, στη διαδήλωση, στην κατάληψη, στην απεργία, ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να απεργήσουμε, να σταθούμε απέναντι σε κάθε φιλόδοξο διαχειριστή της αγωνίας μας, να κατεβούμε στο δρόμο, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com