Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία


Δελτίο Τύπου
Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
Τρίτη 19 Οκτώβρη 5:00 μμ Προπύλαια
Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Η απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Το μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας κανονικά με την ανεργία να χτυπάει κάθε νοικοκυριό, τους ανέργους να εκτινάσσονται στο 1.000.000, την ακρίβεια να καλπάζει με 5,5% πληθωρισμό και τη φτώχεια να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε τμήματα που παραδοσιακά δεν τη γνώριζαν. Με το τέλος του καλοκαιριού η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεση, αφού προηγουμένως της έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του κεφαλαίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλο αυτό τον κατακλυσμό των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.

Η κυρίαρχη πολιτική δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν. Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στους τραπεζίτες και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης με το κράτος, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής.

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 5:00 μμ στα Προπύλαια πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας για το τεράστιο κύμα απολύσεων και τη γιγάντωση της ανεργίας.

Συμμετέχουν οι:

Αέρα Πατέρα, Δημήτρης Πουλικάκος, Ελελεύ, Έρωτες πολεμιστές, Πάνος Μουζουράκης, Σπυριδούλα, Τέχνη εν κινήσει, Υπόγεια Ρεύματα, Big fat lips, Illegal Operation, No mind, Pink tank project

Αγώνας μέχρι τη νίκη ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων