Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Αλληλεγγύη στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα.
Όλοι στους δρόμους με απεργίες, συνελεύσεις, διαδηλώσεις.
Οι εκλογές τελειώσανε, η επόμενη ημέρα είναι εδώ. Και είναι μια επόμενη μέρα που φέρνει νέα μέτρα και θυσίες για την εργαζόμενη πλειοψηφία και έναν συνολικά νέο γύρο καταλήστευσης του εργατικού εισοδήματος και προσπάθειας διάλυσης ακόμα και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.
Η επόμενη μέρα ωστόσο μπορεί να σημάνει και ένα νέο εφαλτήριο για τους κοινωνικούς αγώνες, την αντίσταση και την αντιπαράθεση για την ανατροπή των όρων που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση με το «Μνημόνιο». Μένει να δούμε το κατά πόσο η πληθώρα των αντι-μνημονιακών ψηφοδελτίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα μείνει στη λεγόμενη «αντιμνημονιακή ρητορική», η θα συνταχθεί με τις μαχόμενες δυνάμεις της πραγματικής αναμέτρησης με το «Μνημόνιο» στους χώρους δουλειάς.
Στη Νέα Ιωνία τμήματα εργαζομένων βρέθηκαν και βρίσκονται στο δρόμο πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του Πηνελόπειου Ιδρύματος, και πολύ περισσότερο τώρα, η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του Αγία Όλγα, αποτελούν το προανάκρουσμα της κοινωνικής αναμέτρησης και στην περιοχή μας.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Αγία Όλγα δίνουν μάχη αξιοπρέπειας απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να επιβάλλει τις περικοπές και την απλήρωτη δουλειά, τον φόβο και την παθητικότητα στον κοινωνικό μεσαίωνα του «Μνημονίου». Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο κάθε λογής συμφερόντων, που τα σκάνδαλα, οι αρπαχτές και οι μίζες για τις νοσοκομειακές προμήθειες αποτελούν καθημερινό θέμα τις επικαιρότητας, δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αυτοί που θα πληρώσουν «τα σπασμένα», της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης ενός πολιτικό συστήματος που τρεκλίζει κάτω από τις ίδιες του τις αντιφάσεις. Η δημόσια υγεία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει ως τέτοια με απλήρωτους εργαζόμενους και με κάθε λογής κυκλώματα να τη λυμαίνονται.
Να στηρίξουμε των αγώνα των εργαζομένων του Αγία Όλγα όπως και κάθε μαχόμενου τμήματος εργαζομένων που μπαίνει αυτή την περίοδο στη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση που φέρνει η Τρόικα και το «Μνημόνιο». Ήδη από τις 19 Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει απεργία και κινητοποίησειςς ενώ μια σειρά από διάφορους εργατικούς χώρους ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη.
-Αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους του Αγία Όλγα. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
-Όλοι την Δευτέρα 15/11 στις 5μ.μ. στο Πολυτεχνείο, στη συγκέντρωση και πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στην επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα
-Μαζική συμμετοχή την Τετάρτη 17/11 στην πορεία του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
«ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ