Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 20/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, καθώς και η συνεχώς ανακυκλούμενη φιλιοογία από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για αναγκαστική σχεδόν προσφυγή στους αρχιληστές του ΔΝΤ, οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας και αφαίρεσης κατακτήσεων αλλάζοντας το τοπίο και ό,τι γνωρίζαμε και θεωρούσαμε ως σταθερά για την εργασία, ασφάλιση, την παιδεία – υγεία.
Τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο (μεγάλες επιχειρήσεις, εφοπλιστές κλπ). Αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ). Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Τα μέτρα χτυπάνε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα χωρίς διακρίσεις, για να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Ήδη οι εργοδότες πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Μειώνουν τα επιδόματα έως και 20%, στο δημόσιο, ενώ ο 13ος και 14ος μισθός … ήδη μας κουνάνε το μαντήλι από μακριά με τη μείωση τους κατά 30%. Ο κατήφορος των αλλαγών δεν έχει τέλος και η αδηφάγα οικονομική ελίτ η ΕΕ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι όσο δεν βλέπουν σοβαρές αντιδράσεις εντείνουν την επίθεση.Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣΜέσα σε τρεις μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, στο πάγωμα όλων των μισθών και συντάξεων, στην περικοπή των επιδομάτων, στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού(!), για να μη μιλήσουμε για την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα. Ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε ότι «το Μάιο θα εκτιμήσουμε την πορεία των εσόδων και θα επανέλθουμε»! Και επανήλθε λέγοντας πως θα πρέπει οι περικοπές που έχουν γίνει στο δημόσιο τομέα να περάσουν και στον ιδιωτικό, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, οι επιχειρηματίες περνάνε πραγματικά πολύ δύσκολες ώρες. Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υπόσχεται δουλειά μέχρι θανάτου και επίδομα κηδείας, αντί για αξιοπρεπείς συντάξεις και φυσικά η βέβαιη προσφυγή της χώρας στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» δηλαδή στα νύχια του ΔΝΤ, επιχειρούν να ολοκληρώσουν το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια!• Από τα 17,7 δισ. βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο–οφειλέτες που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας.
• Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009!
• Το έλλειμμα ισούται – παρά κάτι – με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 – 2015, χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον.
• Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ!
Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε η κρίση τους! Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας!Καμιά θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του! Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας και που Κυβέρνηση -ΝΔ-ΕΕ προσπαθούν για ακόμα μια φορά να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Με ένα κίνημα διεκδίκησης και αντίστασης, ανυπακοής ρήξης και ανατροπής, που θα αγκαλιάζει κάθε στιγμή και κάθε πλευρά της ζωής μας: στη δουλειά μας, στο σωματείο, στη γειτονιά μας, στον ελεύθερο χρόνο μας, στη διαδήλωση, στην κατάληψη, στην απεργία,ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να απεργήσουμε, να σταθούμε απέναντι σε κάθε φιλόδοξο διαχειριστή της αγωνίας μας, να κατεβούμε στο δρόμο, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας!
• Κάτω το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.
• Ουσιαστικές αυξήσεις ενάντια στη λιτότητα και τη φτώχεια. Κατώτατος μισθός 1.500,00 €.
• Λιγότερη δουλειά-Δουλειά για όλους με σταθερές και μόνιμες σχέσεις. Απαγόρευση των απολύσεων.
• Μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Αντίσταση και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης
Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας της αντεργατικής επίθεσης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 20/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ!

Με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ν. Ιωνίας, στην οποία διεκδικούν την πλήρη κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ως συνέπεια του δικαιώματός τους στην δωρεάν παιδεία και προσχολική αγωγή, αίτημα που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, θα θέλαμε να θίξουμε και μερικά ακόμα ζητήματα:

1. Οι γονείς-δημότες, καλούνται να πληρώσουν τριπλά. Από τη μια ως δημότες, μέσω των δημοτικών τελών που κάθε χρόνο ολοένα και αυξάνονται, ως εργαζόμενοι μέσω και των φόρων που πληρώνουν προς το κράτος, και ως γονείς (sic!) μέσω των τροφείων. Στην περιοχή μας το ποσό που υποχρεούται να δώσει κάθε γονέας, ώστε να έχει το παιδί του στον παιδικό σταθμό του Δήμου, είναι 90 ευρώ το μήνα, ποσό που καταβάλλεται σε τρίμηνες δόσεις.
Το μέλλον, προδιαγράφεται ακόμα χειρότερο αν εφαρμοστεί το «Σχέδιο Καλλικράτης» για την τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με το οποίο, οι γονείς-δημότες, θα αναγκαστούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι μόνο για τους παιδικούς σταθμούς αλλά και για άλλες υπηρεσίες (παιδεία, υγεία, πρόνοια…).

2. Στο Δήμο Νέας Ιωνίας λειτουργούν σήμερα 7 παιδικοί σταθμοί οι οποίοι φιλοξενούν γύρω στα 600 περίπου παιδιά (βρέφη και νήπια). Κι εδώ να θυμίσουμε ότι πέρσι 200 παιδάκια δεν έγιναν δεκτά, ενώ αρκετά είναι αυτά που πηγαίνουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής μας σήμερα απασχολούνται περίπου γύρω στους 120 εργαζόμενους (παιδαγωγοί, μάγειροι, καθαρίστριες, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, διοικητικό προσωπικό). Οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί στους σταθμούς για να μπορούν να τελούν το παιδαγωγικό τους έργο έχουν ανάγκη από την τήρηση της αναλογίας παιδιών - παιδαγωγού. Το θέμα δεν είναι να έχουμε παιδικούς σταθμούς -parking για τα παιδιά, αλλά ολόπλευρη σύγχρονη ανθρωπιστική και δημιουργική παρέμβαση στα παιδιά, μέσω της κοινωνικοποίησης τους από τη διαδικασία παρακολούθησης των παιδικών σταθμών. Άρα το θέμα είναι και η επάρκεια του προσωπικού (σε αριθμό) αλλά και η παιδαγωγική του "εκπαίδευση" ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτό το ρόλο και να μην "προσέχει" απλά τα παιδιά ώστε να μην χτυπήσουν, μαζί φυσικά με την ολόπλευρη υλικοτεχνική υποστήριξη (σε υποδομές και μισθολογικά ) για να γίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, και σε αυτόν τον τομέα, η περιοχή μας, δεν έχει να επιδείξει τα καλύτερα. Το σύνολο των παιδικών σταθμών της Νέας Ιωνίας στεγάζεται σε ενοικιασμένα κύρια, τα περισσότερα από τα οποία δεν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.
3. Οι Παιδικοί Σταθμοί πρέπει πρώτα και κύρια να έχουν τα κατάλληλα μέσα ώστε να παίζουν παιδαγωγικό ρόλο, καθώς αποτελούν έναν από τους φορείς κοινωνικής ενσωμάτωσης του παιδιού. Οι παιδικοί σταθμοί θέλουμε να προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά ενιαία προσχολική αγωγή με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες, να αντισταθμίζουν τις κοινωνικές διαφορές και ανισότητες. Άρα, αν θέλουν να επιτελούν το ρόλο τους, χρειάζεται η συνεχής ανανέωση της υλικοτεχνικής τους υποδομής και του παιδαγωγικού υλικού. Για τις διάφορες δραστηριότητες χρειάζονται αναλώσιμα υλικά τα οποία πρέπει να προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά και όχι να καλούνται οι γονείς να τα καλύψουν βάζοντας για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Γνώμη μας είναι ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να έχουν δημόσιο, δωρεάν, κοινωνικό χαρακτήρα για όλους. Δικαίωμα πρόσβασης να έχουν όλοι οι Ιωνιώτες, καθώς και οι μετανάστες, χωρίς την καταβολή τροφείων.
Ως Εκτός Σχεδίου θα συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους, για το δημόσιο, δωρεάν, κοινωνικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα τους, για την κατάργηση των τροφείων, για τη μεταστέγασή τους σε σύγχρονα κτήρια. Όλα αυτά απαιτούν τη συμβολή όλων των κατοίκων της Ν Ιωνίας, την ενεργή δράση και διεκδίκηση, ενάντια σε όσους θέλουν τους σταθμούς υποβαθμισμένους και τους δήμους επιχειρήσεις με τους δημότες πελάτες.



Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

AΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ Ζ. Διαδηλώνουμε Πέμπτη 15/4, ώρα 19:00 στα Προπύλαια

Άμεση απελευθέρωση του δασκάλου Μάριου Ζέρβα, που συνελήφθη στο σωρό κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μαρτίου και έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος.
Το blog για τον Μάριο με πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητα του:
http://freemariosz.wordpress.com/

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Τη Δευτέρα 12 Απρίλη και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ιωνία, στο στέκι της "Εκτός Σχεδίου", Νισύρου 77 και Πάτμου, Ελευθερούπολη, η δεύτερη συνάντηση πολιτικών συλλογικοτήτων και δημοτικών κινήσεων για τη διερεύνηση κοινής δράσης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης