Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία

Η Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση από 10μελή ομάδα που δέχτηκε ο Στέλιος Μιχαηλίδης εκπρόσωπος της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και o Πακιστανός μετανάστης Mouhtar Ahsan μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, την ώρα που είχε κανονιστεί συνάντηση με ιδιοκτήτη βιοτεχνίας, όπου εργαζόταν ο μετανάστης, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του. Αντί γι’ αυτό, δεκαμελής συμμορία ανθρωποειδών τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν. Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Δύο χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση ενάντια στην εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα από …αγνώστους, υπάρχει κλιμάκωση των επιθέσεων από συμμορίες, ιδιαίτερα σε μετανάστες που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή… να πληρώνονται όταν δουλεύουν.
Η περίοδος μάλιστα που γίνεται αυτή η επίθεση, περίοδος γενικευμένου κοινωνικού πολέμου που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, φανερώνει πως η πολιτική τους αυτή δεν μπορεί να περάσει με άλλο τρόπο εκτός από την άγρια καταστολή που μπορεί να πάρει και επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Γελιούνται όμως όσοι θεωρούν πως τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις θα μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις όσων αγωνίζονται και να τρομοκρατήσουν την κοινωνία για να πάψει να διεκδικεί.
Απέναντι στην βαρβαρότητα και την συμπεριφορά συμμορίας, εμείς πάντα θα αντιτάσσουμε την ανοιχτή μαζική συλλογική πολιτική δράση. Οι τραμπούκοι δεν μας τρομοκρατούν. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΤΕΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 23/12 ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


Τις δύο τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες ενός μεγαλειώδους αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Κερατέας και των γύρω περιοχών απέναντι στους πραίτορες της κυβέρνησης που έχουν εφαρμόσει μεθόδους χούντας για να εξυπηρετήσουν τα εργολαβικά συμφέροντα και να επιβάλλουν την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή παρόλο που αυτή είναι παράνομη. Η αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση του Ε.Ε-ΔΝΤ-εργολάβων χρησιμοποιώντας τους πιο βίαιους τρόπους καταστολής αποδεικνύει ότι η μόνη απάντηση του λαού σε κάθε κοινωνικό μέτωπο από εδώ και μπρος, μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας ανυποχώρητος αγώνας , όπως αυτόν που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Η κυβέρνηση που στο όνομα της κρίσης έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, που ετοιμάζεται να εκποιήσει και την εναπομείναντα δημόσια περιουσία και να κατεδαφίσει κάθε κοινωνική παροχή που έχει απομείνει , επιβάλλει δια ροπάλου την δημιουργία χωματερής στην περιοχή του Οβρυόκαστρου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Οι κάτοικοι αυτές τις δύο βδομάδες ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις πλαστικές σφαίρες και τις αντλίες νερού, την απίστευτη βιαιότητα που ασκούν οι δυνάμεις καταστολής και βρίσκονται διωκόμενοι με πασιφανώς κατασκευασμένες κατηγορίες με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές της το μόνο που έχουν ως στόχο είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και είναι αποφασισμένοι να τα επιβάλλουν με κάθε κόστος και αδιαφορώντας για όποιες κοινωνικές αντιδράσεις. Η απάντηση στην αδιαλλαξία αυτή και η ανατροπή της πολιτικής βρίσκεται στην λυσσασμένη αντίσταση στα μπλόκα των κατοίκων.

Η καθαριότητα είναι ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο!

·         Όχι ΧΥΤΑ ούτε στην Κερατέα ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ!
·         Δημόσια, αποσυγκεντρωμένη διαχείρηση απορριμάτων
·         Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή
·         ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
·         Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίων των κατοίκων


Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΜύθος 1ος: «...Το «Μνημόνιο» είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση...»Έξι μόλις μήνες μετά την υπογραφή του «Μνημονίου» η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι ριζικά χειρότερη και όσο πάει χειροτερεύει. Η νέα επιδρομή της Τρόϊκας, μπροστά στην έγκριση της τρίτης δόσης του επαίσχυντου δανείου, έφερε νέα μέτρα, νέο γύρο φοροεπιδρομής, νέες απαιτήσεις για απολύσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς.
Ένα ολόκληρο εξάμηνο η κυβέρνηση και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, ήθελε να μας πείσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και περικοπές. Μας βομβάρδισαν με ένα καταιγισμό δηλώσεων ότι «ότι μέτρα ήταν να παρθούν, πάρθηκαν». Ότι «κάνουμε βήματα και οι αγορές ανακτούν την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα».
Πόσο γρήγορα όμως κατέρρευσε η ψεύτικη αίσθηση του εφησυχασμού που ήθελαν να μας επιβάλλουν. Το «Μνημόνιο» επικαιροποιείται, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι ο πιο βάρβαρος και αντιλαϊκός των τελευταίων δεκαετιών, οι θυσίες της εργαζόμενης πλειοψηφίας για άλλη μια φορά δεν είναι αρκετές, τα στοιχεία (επίσης για άλλη μια φορά) δεν ήταν αληθινά και το έλλειμμα ήταν τελικά μεγαλύτερο (και περιμένουμε να δούμε αν θα μεγαλώσει κι άλλο...). Την ίδια στιγμή η ανεργία προσεγγίζει το 15%, με τα ποσοστά να είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερα στους νέους ανθρώπους. Στο στόχαστρο πλέον και οι συλλογικές συμβάσεις, το ελάχιστο όριο προστασίας και συλλογικής διεκδίκησης των εργαζόμενων, αλλά και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Για πόσο καιρό ακόμα άραγε θα ανεχόμαστε ένα εμπαιγμό χωρίς όρια, μια λεηλασία χωρίς τελειωμό και μια επιστροφή σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρόνια;

Μύθος 2ος: «...Οι εκλογές επιβεβαίωσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»...»Το μήνυμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, όσο κι αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η «αντιπολίτευση» της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θέλουν να θολώσουν τα νερά των εκτιμήσεων και των συμπερασμάτων με περίτεχνες διατυπώσεις σχετικά με την «αντοχή» του πολιτικού συστήματος. Η πολύ μεγάλη αποχή κατέδειξε το μέγεθος της διαμαρτυρίας, της αγανάκτησης αλλά και του αδιεξόδου απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Η σημαντική επίσης ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς κατέγραψε ένα ρεύμα αγωνιστικής διαμαρτυρίας και διαφοροποίησης απέναντι στη σημερινή κατάσταση.
Ζητούμενο ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί η αγωνιστική διέξοδος και έκφραση της τεράστιας, πραγματικής κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται και που αναδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μύθος 3ος: «...Το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα θα αποτελέσει φραγμό στις επιλογές Κυβέρνησης – Τρόϊκας...»
Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ακολουθώντας σταθερά εδώ και χρόνια επιλογές που οδήγησαν στην γραφειοκρατικοποίηση των συνδικάτων και στη σύμπλευσή τους με το κομματικό και πελατειακό κράτος, παρατηρούν ως θεατές τη χειροτέρευση της καθημερινότητας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σε προηγούμενες φάσεις ανόδου του ταξικού εργατικού κινήματος, επέλεξαν το δρόμο της «εργασιακής ειρήνης», της υπογραφής κατάπτυστων συλλογικών συμβάσεων, της ανοχής απέναντι στην επέλαση της ανεργίας και της ριζικής χειροτέρευσης των υλικών όρων διαβίωσης των εργαζομένων.
Είναι προφανές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι η αγωνιστική απάντηση και διέξοδος θα προέλθει μέσα από τις ίδιες τις τάξεις των εργαζομένων, μέσα από την αποφασιστική τους συμμετοχή στην δημιουργία αντιστάσεων και πλαισίου ανατροπής της σημερινής κατάστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Και μια αλήθεια: Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη μάχη για την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίαςΜια σειρά από κλάδους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε πραγματικό αναβρασμό: Ο χώρος της υγείας - και ειδικά των εργαζόμενων στα νοσοκομεία - με τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους και τις επικείμενες περικοπές που υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Ο χώρος της εκπαίδευσης, με αντίστοιχες περικοπές που θα σημάνουν τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ο χώρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στη μέγγενη του «Καλλικράτη» καθώς και με τους χιλιάδες συμβασιούχους να τελούν υπό απόλυση. Ο χώρος των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, οι οποίοι στοχοποιούνται συλλήβδην για την υποτιθέμενη «χλιδή» που απολαμβάνουν. Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας χτυπιέται βάναυσα με περικοπές στους μισθούς, απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Αντίστοιχη και χειρότερη η κατάσταση στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα με την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ανεργία, τις απολύσεις αλλά και τον εκβιασμό επικείμενων απολύσεων να δίνουν τόνο. Μια σειρά από μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειας, ενάντια στις μαζικές απολύσεις, όπως οι εργαζόμενοι στον τύπο, οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου και ιδιαίτερα στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, οι εργαζόμενοι σε τεχνικές εταιρίες, βιομηχανίες και εργοτάξια.
Μια ολόκληρη κοινωνία συνειδητοποιεί το τέλμα στο οποίο μας καταδίκασε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Οι συνέπειες της πολιτικής τους δεν αποτελούν πια είδηση στα δελτία των 8. Βρίσκονται παντού, στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας. Εκεί βρίσκονται και οι αντιστάσεις που πρέπει να δυναμώσουμε, να ενώσουμε και να μετατρέψουμε σε κίνημα ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας. Με τους απολυμένους εργαζόμενους των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, όπως του Praktiker στη Μεταμόρφωση και του Atlantic στον Περισσό, με τη μάχη των απλήρωτων εργαζομένων του Αγία Όλγα και του Πηνελόπειου Ιδρύματος, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των εκπαιδευτικών της περιοχής.
Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης, στήριξης και συμμετοχής στο απεργιακό κύμα που έρχεται, να απαντήσουμε με μαζικούς, συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για το όργιο καταστολής στη χτεσινή πορεία 6 Δεκέμβρη

Από την περασμένη Πέμπτη 2/12, όταν και πραγματοποιήθηκε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο , μέχρι και χτες 6 Δεκεμβρίου στα συλλαλητήρια εν όψει της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγούμενου επίθεση καταστολής και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κομματιών νεολαίας και εργαζομένων.
Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι αψήφησαν την «κατάσταση πολιορκίας» του κέντρου της Αθήνας, τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας που θυμίζουν άλλες εποχές, το όργιο καταστολής. Πορεύτηκαν μέσα σε σύννεφα χημικών, κάνοντας καθαρό ότι η κρατική καταστολή δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα λαού και νεολαίας για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και του συστήματος που «σκοτώνει» τα όνειρα και τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.
Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η αστυνομία, η οποία προσπάθησε να διαλύσει την απογευματινή πορεία πριν καν ξεκινήσει, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων, εξαπόλυσε δολοφονικές επιθέσεις των ομάδων Δέλτα μέσα στην πορεία, και κτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.
Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απομονώνεται από το λαό, τόσο θα επιστρατεύει την πιο ωμή βία και καταστολή για να φιμώσει εργαζόμενους και νεολαία. Η στάση της κυβέρνησης δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο πέρα από το φόβο της για τη δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται στον κόσμο. Χτες, όπως και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ήθελε να στείλει και μήνυμα «τάξης και ασφάλειας», ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Στρος Καν. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται ολοένα και πιο μισητή.
Καταγγέλλουμε το καθεστώς τρόμου που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει.

Δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους ανέργους, όλο το λαό σε συστράτευση και αγώνα για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.

Όλοι στη διαδήλωση
Τρίτη 5.00 μ.μ. Πλ. Κλαυθμώνος-Βουλή,
ενάντια στην επίσκεψη του διευθυντή του ΔΝΤ Στρος-Καν.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία