Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!

Το ότι οι άρχοντες αυτού του κόσμου δεν υπολογίζουν τίποτα το γνωρίζαμε. Αφορμή, η μάχη των σκουπιδιών η οποία (ξανα)ξεκίνησε, αυτή τη φορά στην Κερατέα, μόνο που αυτή τη φορά τα ΜΜΕ δεν έχουν να ρίξουν το δηλητήριο τους πάνω σε «ανεύθυνους» απεργούς που δεν σκέφτονται τη δημόσια υγεία. Αντιθέτως προσπαθούν επιμελώς να αποκρύψουν την μάχη που δίνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση της ζωής τους. Η χωροθέτηση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή του Οβριοκάστρου (Χ.Υ.Τ.Υ. , αν και χωρίς καμία απολύτως ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα της μείωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, μάλλον για Χ.Υ.Τ.Α. μιλάμε…) προκάλεσε τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων. Συγκεκριμένα από τις 11 / 12 / 2010 μπουλντόζες ιδιωτικής εταιρίας μεγαλοεργολάβων, με την προστασία των δυνάμεων των Μ.Α.Τ, βρίσκονται στο Ομβριόκαστρο Κερατέας για την κατασκευή του εν λόγω Χ.Υ.Τ.Α. Οι κάτοικοι αντέδρασαν και το υπουργείο προστασίας των…εργολάβων έστειλε τις ορδές των ΜΑΤ, ασφαλίτες και αύρες με υδροβόλα(!) δακρυγόνα και συλλήψεις (ακόμα και 16χρονου στον οποίο χρέωσαν δυο κακουργήματα), για να εξασφαλίσουν τα μηχανήματα και κυρίως τα συμφέροντα των εργολάβων του συγκεκριμένου έργου.
Εδώ και μερικές εβδομάδες ολόκληρες περιοχές βρίσκονται υπό την κατοχή των δυνάμεων καταστολής ενώ κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας αντιμετωπίζεται με συλλήψεις, δακρυγόνα και αύρες. Καταστρατηγήθηκαν ακόμα και δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν προσωρινά τους κατοίκους (ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές παύσης των εργασιών και απομάκρυνσης των μηχανημάτων). Στην Κερατέα περάσαμε πολύ γρήγορο από το «κράτος δικαίου», που επαγγέλλεται σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, στο «κράτος νυχτοφύλακα» με γκλομπς και αύρες
Ο πυρήνας αντίστασης στην Κερατέα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις ( Ο.Τ.Α., Μ.Μ.Μ. κ.λπ ), δείχνει ότι οι πληγείσες πληθυσμιακές ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν το μνημόνιο και τις ενσυνείδητες επιλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ( με τη στήριξη Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ ) να περάσουν από πάνω τους. Εμείς ως « Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία » δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον αγώνα των κατοίκων του Ομβριόκαστρου. Έναν αγώνα δίκαιο, έναν αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής χωρίς μόλυνση και μπετόν, έναν αγώνα ενάντια στη λεηλασία που θέλουν να μας επιβάλλουν σε κάθε επίπεδο, είτε αφορά το μισθό μας είτε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Αυτός ο αγώνας αποσιωπήθηκε από τα Μ.Μ.Ε, τα καλά παιδιά των μεγαλοεπιχειρηματιών και της διπλής τρόικας ( Ε.Ε - Δ.Ν.Τ. - Ε.Κ.Τ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ ). Κίνηση που καταδεικνύει εμπράκτως την στράτευση της μεγάλης πλειοψηφίας εκδοτών και καναλαρχών με τα νέα μέτρα και την πολεμική τους στους εργαζόμενους και τους πολίτες που αγωνίζονται. Όπως επίσης αποσιωπήθηκε η προσπάθεια υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα ιδιωτικά συμφέροντα. Τα σκουπίδια είναι χρυσός, ειδικά αν το κράτος «στρώνει» το έδαφος για μια επικερδής διαχείριση από το ιδιωτικό κεφάλαιο και μια σειρά μεγαλοεπιχειρηματίες (με το κόστος να επιβαρύνει τους πολίτες φυσικά), φροντίζοντας παράλληλα να τους διαθέσει και χώρους (όπως ο σχεδιαζόμενος Χ.Υ.Τ.Υ. στην Κερατέα) για το πιο «βρώμικο κομμάτι της δουλειάς».
Στο Ομβριόκαστρο ( όπως και σε Γραμματικό και Κέρκυρα στο παρελθόν) οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν απαιτώντας δυναμικά τα αυτονόητα απέναντι σε όλους όσους βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών. Εμείς ως «Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία» είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Θεωρούμε ότι το ζήτημα των απορριμμάτων δεν θα λυθεί διαγράφοντας περιοχές από τον χάρτη, καταδικάζοντας μεγάλα κομμάτια κόσμου σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ζωής τους. Το πραγματικό ζητούμενο βρίσκεται στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, γεγονός που σχετίζεται από τις ατομικές καταναλωτικές λογικές και πρότυπα, μέχρι τις συνολικές κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές, όπως και στην ύπαρξη ενός δημόσιου, ανοιχτού στον λαϊκό έλεγχο, φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλούμε δε όλους τους δημότες – κατοίκους – εργαζόμενους στην Ν. Ιωνία να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας να πάρει απόφαση αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί από τη μεριά της κυβέρνησης, όπως και τη στάση των δυνάμεων καταστολής.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ – ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία