Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Τριακόσιοι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους από χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής με ανοιχτά ζητήματα πολεμικών συρράξεων, διώξεων και αυταρχικών καθεστώτων στις χώρες τους, ζητούν το αυτονόητο. Την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα που να διασφαλίζουν το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Δύο δεκαετίες τώρα, το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας μας φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εισροή μεταναστευτικών ρευμάτων.
Οι απεργοί πείνας, όπως και όλοι/ες οι μετανάστες/στριες, συμμετέχουν στην ελληνική αγορά εργασίας για χρόνια, τροφοδοτώντας την κερδοφορία του ελληνικού καπιταλισμού, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υπερεκμετάλλευση τους. Παράλληλα, το κράτος που συντηρεί την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία (που άλλωστε αφορά και χιλιάδες έλληνες απασχολούμενους), και η απαίτηση για 150 ένσημα προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια παραμονής στη χώρα (αριθμό που μεγάλο μέρος των ελλήνων δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει σε αυτή τη συγκυρία), καθιστά την πλειοψηφία των μεταναστών «λαθραίους». Και φυσικά, σήμερα γίνονται οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου.
Οι μετανάστες είναι «χρήσιμοι» όταν δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο σε κάθε γωνιά της ελληνικής επαρχίας μαζεύοντας την αγροτική παραγωγή, όταν αποτελούν φτηνό υποκατάστατο ενός διαλυμένου κοινωνικού κράτους φροντίζοντας ηλικιωμένους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια σε χιλιάδες οικογένειες, όταν αποτελούν φτηνό και αναλώσιμο υλικό σε εργοτάξια και βιομηχανίες με απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις και ανυπαρξία κάθε μέτρου υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Οι μετανάστες είναι «επικίνδυνοι» όταν ξαφνικά μετατρέπονται σε απειλή για τη «δημόσια τάξη και ασφάλεια», είναι αυτοί που ανεβάζουν την εγκληματικότητα, φταίνε για την ανεργία κτλ. Όπως και να χει, ακόμα και αν δεν υπήρχαν η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους εφεύρει.
Η απεργία πείνας αποτελεί το ύστατο μέσο αξιοπρέπειας γι αυτόν τον κόσμο που έφτασε στη χώρα μας κυνηγημένος από την φτώχια, την εξαθλίωση, τις χούντες και τους πολέμους, που η «πολιτισμένη» Δύση προωθεί και υποδαυλίζει, προκειμένου να διατηρήσει σε κίνηση τις μηχανές της κερδοφορίας της.
Το σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα, το μεγαλύτερο όλων των εποχών, είναι αποτέλεσμα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Οι πολιτικές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που διεξάγουν πολέμους, στηρίζουν δικτατορικά καθεστώτα, λεηλατούν χώρες της Αφρικής και της Ασίας είναι αυτές που οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στη μετανάστευση. Και φυσικά υπεύθυνες είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των τελευταίων δύο δεκαετιών, που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε κάθε ληστρική πολεμική εξόρμηση των δυτικών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (Γιουγκοσλαβία, Κόσσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν) συμμετέχοντας ακόμα και με αποστολές εκστρατευτικών «ανθρωπιστικών» σωμάτων, ενώ στη συνέχεια «αγανακτούν» και στοχοποιούν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τη φτώχεια και την ανεργία. Ολόκληρες χώρες διαλύθηκαν, πληθυσμοί εκατομμυρίων ωθήθηκαν στην προσφυγιά, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στις χώρες της Δύσης. Η ελληνική κυβέρνηση απλά υποκρίνεται όταν εμφανίζεται ως άμοιρη ευθυνών φορτώνοντας τα πάντα στην «γεωπολιτική μας θέση». Είναι συνένοχη της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. και τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Οι συμφωνίες της ΕΕ που με το Δουβλίνο 2 και τη δύναμη FRONTEX κλείνει τα σύνορά της, ο φράχτης στον Έβρο και τα πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι συνδυασμένες επιχειρήσεις αστυνομίας και παρακράτους στις γειτονιές της Αθήνας ενάντια στους μετανάστες πάνε χέρι χέρι με την καταστολή των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και του κράτους του φόβου που θέλουν να επιβάλλουν, για να εφαρμόσουν το βάρβαρο αντεργατικό τους πραξικόπημα. Μια μεγάλη επιχείρηση αυταρχικής θωράκισης και εκφασισμού του πολιτικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στους κλυδωνισμούς που δέχεται από τη γενικευμένη κρίση.
Μόνο που με όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό τους φόβο, που δεν είναι άλλος από ένα ξέσπασμα των σύγχρονων «κολασμένων», ελλήνων και μεταναστών.
Ως κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, της ιστορικής αυτής προσφυγούπολης που είναι δεμένη με τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, με τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, καλούμε τους κατοίκους και τη νεολαία να παλέψουμε για ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων (ελλήνων και μεταναστών), ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές από όποιον και αν προωθούνται.
Καταδικάζουμε το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, υιοθετώντας απόλυτα την ακροδεξιά ατζέντα.
Καταδικάζουμε τη συντονισμένη επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου, με πρόσχημα την αρχική παρουσία των μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική.
· Να καταργηθεί το απαράδεκτο σύμφωνο μετανάστευσης της ΕΕ και η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ που απαγορεύει την μετακίνηση των μεταναστών σε χώρες εντός της Ε.Ε. Να διαλυθεί η FRONTEX.
· Νομιμοποίηση των μεταναστών. Άσυλο στους πρόσφυγες.
· Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες.
· Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης για τη Νομική.
· Κοινός Αγώνας ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία