Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στις 31 ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Στη φετινή παρέλαση της  25ης Μαρτίου, στη Νέα Ιωνία, που οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης τη θέλουν να πλήττεται ιδιαίτερα από την πολιτική των συγχωνεύσεων σχολείων,  δεκάδες εκπαιδευτικοί,  γονείς και μαθητές μετέτρεψαν την παρέλαση σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης και των επιλογών της. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και ενθουσιώδης ,  γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στο Νέο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της χώρας.  
Ασφαλώς όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν απασχόλησαν τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε που φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα σε απόλυτη ταύτιση με την κυβέρνηση, και τους ιδιοκτήτες τους.
Επόμενες «στιγμές» των κινητοποιήσεών μας είναι:

1.      Η Συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΕΝΓΕ της 30 Μάρτη και στα Συλλαλητήρια.
2.      Η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη, σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σ΄ όλες αυτές τις κινητοποιήσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

ü       Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων.
ü       Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
ü       Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
ü       ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ