Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Νίκη στον αγώνα των μεταναστων απεργών πείνας


Εδώ και μερικές μέρες, κι ενώ ο αγώνας των μεταναστών απεργών πείνας συνεχίζεται με επιμονή και αγωνιστικότητα, 11 μετανάστες απεργοί πείνας έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα στην περιοχή μας.
Είναι νεαρής κυρίως ηλικίας, από 19 ως 36 χρονών, είναι καλά στην υγεία τους, χρήζουν όμως ιατρικής υποστήριξης και παρακολούθησης. Αξιοσημείωτη είναι η αγωνιστικότητα, η συντροφικότητα και η αποφασιστικότητά τους, καθώς συνεχίζουν την απεργία πείνας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, εμψυχώνουν ο ένας τον άλλο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη.
Πρόκειται για ανθρώπους που μένουν και εργάζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και που αντιπροσωπεύουν τα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα της εργατικής τάξης. Είναι κατά κύριο λόγο εργάτες γης, που έχουν δουλέψει στις πιο σκληρές συνθήκες, με πολύ χαμηλές αποδοχές, χωρίς τις αυτονόητες παροχές ασφάλισης και περίθαλψης, έχοντας υπάρξει αποδέκτες εκμετάλλευσης, στιγματισμού, ξενοφοβίας. Κι επιπλέον είναι άνθρωποι που οι συνθήκες διαβίωσης τους έδιωξαν, τους ανάγκασαν να αφήσουν την πατρίδα τους, την κουλτούρα τους, τους οικείους τους. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα τεράστια ρεύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης (και στη χώρα μας) είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων που προκαλούν οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων ενέργειας ,  των αγορών. Είναι αποτέλεσμα τυραννικών καθεστώτων (όπως αυτά του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ), που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Με την ελπίδα λοιπόν, για μια καλύτερη ζωή κάπου στη δύση, έφτασαν στην Ελλάδα, έμαθαν την γλώσσα και τις συνήθειες. Υπέμειναν το καθεστώς εκμετάλλευσης και ταπείνωσης, τόσο από το ελληνικό κεφάλαιο, την εκάστοτε εργοδοσία, όσο και από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χωρίς να διασφαλίσουν τα αυτονόητα, δηλαδή ότι θα πρέπει να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες να αμείβονται και να ασφαλίζονται, το μόνο που τους υπέδειξαν ήταν τον ατέλειωτο δρόμο της γραφειοκρατίας για μια θέση στην νομιμότητα που δεν κερδίζεται ποτέ. Απέναντι σε αυτά, οι μετανάστες διάλεξαν τον συλλογικό αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: τη νομιμοποίηση της ύπαρξής τους, τα δικαιώματα που τους αναλογούν, μια αξιοπρεπή ζωή με νόμιμη εργασία και ασφάλιση, μια θέση στο κοινωνικό σύνολο. Ο αξιοπρεπής αγώνας τους, αντί να εισακουσθεί, βρίσκει απέναντί του την εγκληματική αναλγησία της κυβέρνησης, την προκλητική έλλειψη οποιασδήποτε ανθρωπιστικής ευαισθησίας και εν τέλει την καταδίκη του δικαιώματος των μεταναστών στη ζωή στο πυρ το εξώτερον. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την σκληρή αυτή στάση υιοθετώντας την πολιτική της ΕΕ που προωθεί την Ευρώπη φρούριο, με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων που είχαν την  ατυχία να γεννηθούν εκτός ΕΕ (αλλά επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων) και  πάει χέρι χέρι με τις εξαγγελίες της για φράχτες στον Έβρο. Επίσης λειτουργεί και παραδειγματικά σε όποιον άλλο επιδιώξει στο μέλλον να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του, είτε είναι έλληνας είτε αλλοδαπός εργαζόμενος.
 Απέναντι στην ανάλγητη και εγκληματική στάση της κυβέρνησης, εμείς ως Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία,  την ιστορική αυτή προσφυγούπολη, που είναι δεμένη με τους αγώνες  ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, με τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, δηλώνουμε ότι  βρισκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών απεργών πείνας, δηλώνουμε έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα τους. Ο αγώνας τους αφορά κάθε εργαζόμενο κάτοικο στην περιοχή μας απέναντι στους κοινούς αντιπάλους, κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ. Αφορά και κάθε μετανάστη εργάτη κάτοικο της περιοχής, ενάντια στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό που τους επιβάλλεται.
Καταδικάζουμε το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, υιοθετώντας απόλυτα την ακροδεξιά ατζέντα.
Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της Ν. Ιωνίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας και να ενώσουν τις φωνές τους σε συλλογική διαμαρτυρία για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία