Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Δύο χρόνια μετά από την ΔΕΘ στην οποία ο νυν πρωθυπουργός δήλωνε ότι «λεφτά υπάρχουν», η ανεργία αγγίζει το 40% στους νέους, οι απολύσεις, η ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις μισθών είναι καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, η διάλυση της παιδείας,  της υγείας, του συνόλου του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας οι ιδιωτικοποιήσεις των ΜΜΜ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, και κάθε δημόσιας επιχείρησης, επιβεβαιώνουν ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στη νεολαία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της. Λίγες μέρες πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος προχώρησε σε εξαγγελία ενός ακόμα κύματος μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση του δανείου από την Τρόικα και το ΔΝΤ, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, αλλά και όπως ακριβώς πρόκειται να συμβεί λίγο πριν την εκταμίευση της έβδομης, της όγδοης της ένατης και κάθε επόμενης.

Μία μόνο περίπτωση υπάρχει να σπάσει αυτή η ατέρμονη αλυσίδα. Και αυτή  δεν είναι άλλη από την μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, από τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη συνολική εξέγερση ολόκληρου του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, για την οριστική ανατροπή όχι μόνο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αντιδραστικής συμμαχίας των προθύμων που τη στηρίζει , τη ΝΔ το ΛΑΟΣ και την κορούλα του ακατανόμαστου, αλλά ολόκληρου του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που βιώνουμε.

Γι΄ αυτό σήμερα, πρέπει, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις κατοίκων και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέσα από ανοικτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και επιτροπές αγώνα ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας.

Η μάχη για την αξιοπρέπεια και την ζωή, η μάχη για δημόσια δωρεάν παιδεία που δίνουν οι φοιτητές, οι αγώνες των εργαζόμενων που παλεύουν να αποκρούσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, οι πολύμορφοι αγώνες το προηγούμενο διάστημα που γέννησαν το κίνημα των πλατειών με τους χιλιάδες αγανακτισμένους, φανερώνουν την οργή που υπάρχει διάχυτη στο σύνολο της κοινωνίας και γυρεύει να βρει το δρόμο της.

Στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή, με όλες μας τις δυνάμεις, κάθε αγώνα μικρό και μεγάλο για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, για να ανατραπεί η λαομίσητη ταξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση:



Καλούμε σε στήριξη των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη ώρα 17:00 στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα μαζί με εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, ανέργους και φοιτητικούς συλλόγους και πορεία προς  τον Λευκό Πύργο και την έκθεση της ΔΕΘ.
Καλούμε στις 11 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος



Αγώνας διαρκείας  μέχρι τη νίκη!

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ



Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektosssxediou@gmail.com