Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία! Η ΧΟΥΝΤΑ δεν τελείωσε το '73!

Το σύνθημα αυτό ακούστηκε σε κάθε  πλατεία, σε κάθε απεργία, ακουγόταν ακόμα πιο δυνατά και την ώρα που τα δακρυγόνα έσκαγαν στα πόδια των απεργών, των αγανακτισμένων, του λαού που αντιστέκεται και πολεμά εδώ και ένα 1,5 χρόνο απέναντι στη σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. . Είναι το σύνθημα που θυμίζει πώς δεν ξεχνάμε τον  αγώνα που ο λαός μας, οι φοιτητές, η νεολαία έδωσαν 38 Νοέμβρηδες πίσω. Τον αγώνα εκείνο που τσάκισε λίγους μήνες αργότερα την χούντα των συνταγματαρχών όπως εκείνη τσάκιζε την καγκελένια πόρτα του Πολυτεχνείου.
Σήμερα που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με την υποστήριξη της Ντόρας, κάτω από την ευλογία των ευρω-σωτήρων Σαρκοζί-Μέρκελ αποπνέει μυρωδιά χούντας και σύγχρονου πραξικοπήματος οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι φοιτητές δεν ξεχνούν τον Νοέμβρη εκείνο που μας θυμίζει πώς οι λαοί έχουν στα χέρια τους την δύναμη να ανατρέψουν ακόμα και τον πιο σκληρό αντίπαλο. 

Για ΨΩΜΙ την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται, που οι φόροι αυξάνονται και μικρά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από πείνα. Για παραπάνω από ένα χρόνο ο λαός της χώρας μας βρίσκεται στο στόχαστρο διεθνών και εγχώριων κέντρων εξουσίας, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων που υπό το πρόσχημα του δημοσίου χρέους προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση των επιχειρήσεων και των τραπεζών τους, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με μια σειρά μνημονίων, πολύ-νομοσχεδίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και μέτρων σάρωσαν, κάθε κατάκτηση που ο λαός μας κέρδισε με αίμα. Συντάξεις κόπηκαν, μισθοί κουρεύτηκαν, δώρα γιορτών εξαφανίστηκαν και η άμεση και έμμεση φορολογία ήρθε να μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημα του λαού, από τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, μέχρι τα τσιγάρα και από το πεντάευρο στα νοσοκομεία μέχρι τα χαράτσια στους λογαριασμούς ΔΕΗ. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας.
 Για ΠΑΙΔΕΙΑ γιατί γινόμαστε μάρτυρες της πιο συνολικής και αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης σε αυτήν. Ζούμε τη «δημόσια» παιδεια της φωτοτυπίας, των τμημάτων των 30 μαθητών, που αντί για χώροι μάθησης γίνονται «αποθήκες παιδιών», των 1940 λιγότερων σχολείων λόγω συγχωνεύσεων, των ελάχιστων διορισμών εκπαιδευτικών. Του πανεπιστημίου που είναι πλήρως προσαρμοσμένο και εξαρτημένο από τις ανάγκες της αγοράς. Που ρίχνει το κόστος φοίτησης στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους και καταργεί την εργασιακή αξία των πτυχίων. Με το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της ευρύτερης μνημονιακής πολιτικής έρχονται να γκρεμίσουν αυτό που ξέραμε ως δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στα πανεπιστήμια, έρχονται να εναρμονίσουν πλήρως τη λειτουργία του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγοράς, να ρίξουν το κόστος των σπουδών στις πλάτες των φοιτητών, να καταργήσουν τα πτυχία η υπουργός καλεί σε «συγχώνευση»-κλείσιμο σχολές πετώντας ουσιαστικά στους δρόμους φοιτητές και εργαζομένους, μας καλούν να πληρώνουμε για τα συγγράμματα αλλά και οποιαδήποτε άλλη φοιτητική παροχή (σίτιση, στέγαση, ακόμα και την έκδοση του πάσο).

Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την εποχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, που κάθε λαϊκή εκδήλωση αγώνα και της αντίστασης συναντά την άγρια καταστολή των γκλομπ και δακρυγόνων οδηγώντας αγωνιστές ακόμη και στο θάνατο όπως στην απεργία στις 20 Οκτώβρη. Που δεν υπάρχει απεργία που να μην βγαίνει παράνομη. Που καταργείται το άσυλο. Που ντόπιοι επιχειρηματίες, ΜΜΕ, ΕΕ και ΔΝΤ καθορίζουν ποια θα είναι η κυβέρνηση, υπαγορεύουν στους εγχώριους ''σωτήρες'' πότε θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα  και το ερώτημα που θα έχει. Που η ΕΕ και οι τοποτηρητές της θα αποφασίζουν για κάθε πλευρά της ζωής μας, τι λεφτά θα δοθούν για παιδεία, υγεία, πόσο θα κοστίζει το ψωμί που τρώμε και το νερό που πίνουμε, ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε.

Για το σύγχρονο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ.

Λαϊκή εξέγερση για να ανατραπεί η σύγχρονη χούντα της «εθνικής κυβέρνησης» της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Καμία αλλαγή πολιτικής δεν θα γίνει μέσα από μία εκλογική διαδικασία ούτε μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων. Ακόμα περισσότερο τώρα, στη διαφαινόμενη κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», θεωρούμε αναγκαία την οργάνωσή μας παντού, σε επίπεδο γειτονιάς, στη δουλειά στο σχολείο, με στόχο την πλήρη ανατροπή τους.
Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.
Όταν η γενιά μας μπαίνει στο στόχαστρο, όταν ο αγώνας του Νοέμβρη εκείνου σήμερα όχι μόνο παραμένει αδικαίωτος αλλά και αναιρείται ολοκληρωτικά είναι η ώρα να απαντήσουμε στην σύγχρονη χούντα τους με ανυποχώρητο αγώνα. Αγώνα για να γίνουν οι νόμοι και η πολιτική τους παρελθόν. Σήμερα που το Πολυτεχνείο γίνεται αντικείμενο χλευασμού ή και κατηγορίας από κάποιους από τους συμμετέχοντες του τότε, εμείς θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τους αγωνιστές του,από τα βλέμματα εκείνα που αντίκρισαν τις ερπύστριες του τανκ με θάρρος και δύναμη, από τα συνθήματα στους τοίχους του Πολυτεχνείου. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε το νήμα του μακρινού Νοέμβρη και να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία
 
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ