Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους

Η προκλητική και ταυτόχρονα «περίεργη» απόφαση της  περιφέρειας Αττικής που δικαιώνει τον ιδιοκτήτη γνωστού πάρκινγκ  για την υπόθεση του ΟΤ 150,δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Αποτελεί φυσική συνέχεια μιας πολιτικής που θεωρεί αυτονόητη την εκποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ουσιαστικά η περιφέρεια λέει στον κόσμο ότι δεν μπορεί να παρκάρει δωρεάν, αλλά μόνο με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου, στον ιδιώτη επιχειρηματία φυσικά. Παράλληλα η απόφαση αυτή κινείται στην κατεύθυνση της πριμοδότησης της καθημερινής χρήσης του ΙΧ σε βάρος της μετακίνησης με δημόσια Μέσα Μαζική Μεταφοράς, με όλα τα αρνητικά που αυτή συνεπάγεται, όπως είναι η περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος και η ασφυκτική κατάληψη κάθε δημόσιου χώρου από τα αυτοκίνητα.

Ως κάτοικοι της Νέας Ιωνίας ζούμε καθημερινά την έλλειψη σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και πάρκων στις γειτονιές μας. Και καλούμε όλο τον κόσμο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελάχιστων ελεύθερων δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει.

Το ΟΤ 150 είναι ένα τέτοιο κομμάτι που πρέπει οι εργαζόμενοι της Νέας Ιωνίας να το υπερασπίσουμε. Όχι για να παραμείνει όπως είναι και να λειτουργεί σαν χώρος στάθμευσης, αλλά για να αναδειχτεί και αξιοποιηθεί σαν χώρος πράσινου ανοιχτός για τους κατοίκους όλης της πόλης μας.

Υπερασπιζόμαστε τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του και καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί και να μην αφήσει τα όποια συνεργεία της περιφέρειας Αττικής να το σφραγίσουν.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12 στις 11.30 το πρωί στο ΟΤ 150
  
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ  - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com