Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Αναρτήθηκε στις 9.2.2011, στον κυβερνητικό ιστότοπο «Διαύγεια στο Κράτος» (http://et.diavgeia.gov.gr/f/tramsa/), μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. (που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας /1146/08.02.2011) προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών «κατά ομάδων πολιτών που παροτρύνουν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο»!… Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο συντονισμός αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης μέσω της καμπάνιας "ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝHΣΗ", στην οποία συμμετέχουμε και εμείς.  
Θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. σε συλλογικότητες πολιτών συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή πρώτου μεγέθους, μια φρονηματική πολιτική δίωξη, που αποδεικνύει ότι η χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ δεν διστάζει να γυρίσει τον τόπο δεκαετίες πίσω, προκειμένου να υλοποιήσει το Μνημόνιο.
Τα «εγκλήματα» για τα οποία κατηγορούμαστε από την ΤΡΑΜ Α.Ε. είναι: «σχετικές προσκλήσεις και ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου ή με επικόλληση σχετικών εντύπων στις στάσεις των μέσων ή με ανάρτηση «πανώ» διαμαρτυρίας γύρω από τις στάσεις»… Κακόγουστο αστείο ή χουντικής έμπνευσης κείμενο στη δημοτική γλώσσα;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να ποινικοποιήσει τους αγώνες ενάντια στο Μνημόνιο και τη φτώχεια (βλ. και τις πρόσφατες διώξεις σε μέλη των Επιτροπών Διόδια Στοπ), είναι διότι πλέον δεν έχει κανένα κοινωνικό στήριγμα, πλην των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων και των μεγαλοδημοσιογράφων. Ας φροντίσουμε να την ανατρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
-Αύριο Σάββατο 12 Φλεβάρη, ώρα 12:00, θα είμαστε στη λαική αγορά στη Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, έξω από τον Βασιλόπουλο (κοντά σε Πευκάκια)


-Τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη,  το πρωί ώρα 07:00, θα είμαστε στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού


-Τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη, το απόγευμα ώρα 19:30, καλούμε ανοιχτή συνέλευση στο στέκι μας, Νισύρου 77 και Πάτμου για τη δημιουργία επιτροπής κατοίκων ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων.


ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ


ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»

Κινήσεις Πόλης για δημόσιες – δωρεάν - ποιοτικές συγκοινωνίες
dorean-metakinisi.blogspot.com     dorean.metakinisi@gmail.com

Ανακοίνωση για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΤΡΑΜ Α.Ε.

Η  ΤΡΑΜ Α.Ε. κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον μας και εναντίον άλλων συλλογικοτήτων πολιτών γιατί μέσω ανακοινώσεων παροτρύνουμε το επιβατικό κοινό με έμπρακτο τρόπο να δηλώσει την ανυπακοή του στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αρνούμενο να πληρώσει εισιτήριο.
Η κίνηση αυτή έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα. Αποτελεί μια φρονηματική πολιτική δίωξη που αποδεικνύει ότι η χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ είναι αδίστακτη προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική του Μνημονίου.
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα μπαράζ επίθεσης που καταλύει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Δίωξη των επιτροπών κατά των διοδίων, μετατροπή της Κερατέας σε Γάζα με τα ΜΑΤ να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, στρατιωτικά γυμνάσια για καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων και τώρα η φρονηματική μήνυση ενάντια στη διεκδίκηση για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες.
Αυτή η επιχείρηση δικαστικών διώξεων είναι συμπλήρωμα της ποινικοποίησης της μη πληρωμής εισιτηρίου και της κυβερνητικής προπαγάνδας για «τσαμπατζήδες», «ανευθυνότητα» και «αντικοινωνική συμπεριφορά» .
Την ίδια περίοδο που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, που διαλύουν υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες, που αυξάνουν τα εισιτήρια, τη ΔΕΗ και το ΦΠΑ, βγάζουν λάδι τους εαυτούς τους για τα διάφορα σκάνδαλα.
Και τολμάνε αυτοί οι ίδιοι και μιλάνε για αντικοινωνική συμπεριφορά, οι «τσαμπατζήδες» του μόχθου μας, οι «λαθρεπιβάτες» της ζωής μας.
Μπροστά στο ογκούμενο κίνημα αντίστασης και ανυπακοής, χωρίς  κανένα κοινωνικό στήριγμα, πλην των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων, των καναλιών και των μεγαλοδημοσιογράφων, επιλέγουν το δρόμο του πολιτικού εκφοβισμού του κινήματος και της ποινικοποίησης των αγώνων ενάντια στο Μνημόνιο και τη φτώχεια.
Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιου τύπου ενέργειες θα μας κάμψουν. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και να δυναμώσει την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης.
Δηλώνουμε ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συμβάλουμε στην κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ, για δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν μετακινήσεις. Γιατί η μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!


11 Φεβρουαρίου 2011
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΩΡΑ 19:30

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Το ότι ζούμε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφία είναι πλέον γνωστό. Το ότι μας θεωρούν το εξιλαστήριο θύμα της κρίσης τους, καλώντας μας να πληρώσουμε για τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησε η πολιτική τους, είναι επίσης γνωστό. Το μέγεθος της υποκρισίας και της κοινωνικής αναλγησίας τους ωστόσο έχει ένα βάθος που ακόμα δεν μπορεί να μετρηθεί.
Σε ένα νέο μπαράζ ανατιμήσεων λοιπόν, η κυβέρνηση:
- Προχωρεί σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 40% σε λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ,
- Καταργεί δρομολόγια και γραμμές,
- Παραδίδει τις συγκοινωνίες σε ιδιώτες, για να εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή των εισιτηρίων και να περικοπούν ακόμα περισσότερα δρομολόγια,
Η αύξηση των εισιτηρίων αποτελεί καθαρή πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, που είναι και οι βασικοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς, το εισόδημα των οποίων βρίσκεται εδώ και ένα περίπου ένα χρόνο στη λαιμητόμο της χούντας που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Μας καλούν να πληρώσουμε πανάκριβα υπηρεσίες, για τις οποίες φορολογούμαστε και μάλιστα βαριά, την ίδια στιγμή που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, με την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες γίνανε και αυτές «ασύμφορες», για την κυβέρνηση και την τρόικα. Είναι και αυτές πλευρά του χρέους που αυτοί δημιούργησαν και καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά, να καλύψουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο και χαρίζουν τα πάντα στο κεφάλαιο, δίνουν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες στους ημέτερους, χρησιμοποιούν το δημόσιο για να το απομυζούν. Αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται ότι νοιάζονται για τα ελλείμματα.
Η κυβέρνηση και η άθλια συμμαχία των προθύμων-πλουσιοπάροχα αμειβόμενων- δημοσιογράφων που επιτίθενται στο ογκούμενο κίνημα ανυπακοής, χαρακτηρίζοντας μας ως «τζαμπατζήδες», «δολιοφθορείς», έφτασε στο σημείο να μας απειλεί με εισαγγελείς, δια στόματος Ρέππα αποκρύπτοντας ότι:
- Υπουργεία και δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν στον ΟΑΣΑ το ποσό των 2 δις 700 εκατ. € για αντισταθμιστικές καταβολές,
- Το ελληνικό δημόσιο επιδοτεί με τα λεφτά των φορολογούμενων τις ιδιωτικές εταιρίες ακτοπλοΐας, την Olympic Air του Βγενόπουλου και τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.
-Τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς επιδοτούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ, ενώ στις δημόσιες συγκοινωνίες καταβάλλεται μόνο το 18% της προβλεπόμενης από το νόμο επιδότησης.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μισθοί των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες. Επιχειρούν να μας στρέψουν ενάντια στους εργαζομένους των ΜΜΜ, για να μας τσακίσουν όλους! Δεν έχουν δικαίωμα οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με τις βίλες και τα κότερα να χρησιμοποιούν τα ίδια ψεύτικα-κατασκευασμένα «στοιχεία» κάθε φορά που επιτίθενται σε ένα κλάδο με μισθούς των 1.200 και 1.500 €. Ξέρουμε ότι θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να μας οδηγήσουν όλους στην «εξίσωση» των 700 € και της ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας
ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών με τα κριτήρια της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, του μικρότερου κόστους γίνεται σε βάρος της ποιότητας, της εξυπηρέτησης, της κάλυψης των αναγκών της μετακίνησης, των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι συγκοινωνίες πρέπει να επιδοτούνται από τους φόρους, όπως και η παιδεία, η υγεία, και να παρέχονται δωρεάν.
Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές, αξιόπιστες, δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής μας στο λεκανοπέδιο.
Γι αυτό και η αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Ο δρόμος της μαζικής ανυπακοής είναι αυτός που θεωρούμε ότι μπορεί όχι απλά να στείλει ένα μήνυμα, αλλά να συγκροτήσει πραγματικές αντιστάσεις απέναντι σε μια χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων που φαίνεται να μην έχει τελειωμό.
Σε μια τέτοια βάση καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση, τη Δευτέρα 14/2 στις 19:30, στο στέκι της «Εκτός Σχεδίου» (Νισύρου 77 και Πάτμου) όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση δράσεων και κινητοποιήσεων στην περιοχή μας, ενάντια στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
- Όπως και στα διόδια, να μην υπακούσουμε! Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών/Είμαστε πολλοί, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο!
- Διεκδικούμε δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν συγκοινωνίες, γιατί η έννοια του κοινωνικού αγαθού είναι ασύμβατη με την παροχή αντιτίμου, γιατί οι σύγχρονες μαζικές συγκοινωνίες είναι η λύση στο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πόλη.
- Κοινός αγώνας επιβατών και εργαζομένων στα ΜΜΜ. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν! Κοινή δράση των σωματείων, φορέων, επιτροπών κατοίκων, σχημάτων που αντιστέκονται.

 
Εκτός Σχεδίου – αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία