Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αθήνας απέναντι στα κρανοφόρα και μηχανοκίνητα στρατεύματα ωμής βίας που εξαπόλυσε η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός κάνει πράξη το σύνθημα που φώναξε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος:

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/6 ΣΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ", ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΟΣΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

Βία, χημικά, καταστολή στη 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη

Από νωρίς το πρωί, χτες Τετάρτη 29 Ιούνη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα απεργιακά μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και στον Ευαγγελισμό. Τα ΜΑΤ σε συνέχεια της προκλητικής στάσης που επέδειξαν την προηγούμενη ημέρα, επιτέθηκαν και πάλι στους διαδηλωτές απεργούς και κατοίκους από τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών που βρίσκονταν εκεί, ρίχνοντας δακρυγόνα, χημικά αλλά και χτυπώντας τον κόσμο με γκλομπ στο κρανίο, με αποτέλεσμα 7 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Προσπάθησαν να αποτρέψουν και την προσέλευση του κόσμου στα μπλόκα δυσκολεύοντας την πρόσβαση του κόσμου τόσο σε Ευαγγελισμό, όσο και σε Καλλιμάρμαρο. Οι διαδηλωτές ωστόσο συντονισμένα κράτησαν τις συγκεντρώσεις και με πορεία κατέληξαν στις 12 στο Σύνταγμα. Εκεί ολοένα και ερχόταν περισσότερος κόσμος, νέοι, απεργοί, κάτοικοι, συνταξιούχοι…
Προκλητική και εκεί ήταν η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, όπου από νωρίς, με εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές .
Από τις 2.30 μ.μ. ξεκίνησε μια γενικευμένη επίθεση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές με στόχο τη διάλυσή τους και το άδειασμα της πλατείας. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών απρόκλητης βίας και δολοφονικών, κυριολεκτικά, επιθέσεων της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Σύνταγμα με στόχο την ολοκληρωτική διάλυση του κόσμου
Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά βίντεο από χτες
                    
                                                             
      
                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                     


Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις 3ης Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας, 20-06-11

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε στις 15/6 την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών, απαγορευμένων σε καιρό πολέμου.
Την Τετάρτη 15/6 οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο αγωνιζόμενος λαός της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.
Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
Μαζί με όλους τους εργαζομένους αύριο να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε.
Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση,
Την Κυριακή 26/6 όλοι στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ.

Όλοι την Τρίτη στις 19:00 στο Σύνταγμα. Ραντεβού 18:30 ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.


Νέα συνέλευση τη Δευτέρα 27 Ιούνη στις 19:30 στην πλατεία Αναπήρων, στην Καλογρέζα.


Συμμετέχουμε στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο!


Προτάσεις που ψηφίστηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας

1)      Στήριξη όλων των κινητοποιήσεων και απεργιών το επόμενο διάστημα: συγκέντρωση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6, 48ωρη απεργία όποτε προκηρυχτεί, λοιπές απεργιακές κινητοποιήσεις.
2)      Συμμετοχή της συνέλευσης στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή Τρίτη 21/6 στις 19:00. Σημείο εκκίνησης σταθμός Ν. Ιωνίας στις 6:30, με πανό.
3)      Η συνέλευση υιοθετεί ως κείμενό της το κείμενο – ψήφισμα της συνέλευσης Συντάγματος 15/6 με τις σχετικές τροποποιήσεις στις δράσεις όπως διαβάστηκαν στη συνέλευση. Το κείμενο θα τυπωθεί και θα χρησιμοποιείται στις προσεχείς εξορμήσεις.
4)      Δημιουργία ομάδων εργασίας, όπως ομάδα για το περιβάλλον, ομάδα για τα δικαιώματα των πεζών, ομάδα για την προάσπιση των ελεύθερων χώρων.
5)      Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Πηνελόπειο ίδρυμα.
6)      Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην Αγ. Όλγα.
7)      Δράση στο Αγ. Όλγα ενάντια στην καταβολή των 5 ευρώ και ενάντια στο διαχωρισμό ασφαλισμένων και μη ασφαλισμένων.
8)      Συλλογική κουζίνα – γλέντι  (μαγειρεύουμε όλοι και φέρνουμε) στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Μετά τις 3/7.
9)      Προβολή ντοκιμαντέρ Εξάντα «Το πείραμα της Αργεντινής» κλπ. Η επόμενη συνέλευση θα αποφασίσει πότε και πού.
10)   Συγκρότηση ταμείου συνέλευσης. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν θα διατεθούν για την εκτύπωση των κειμένων, την κατασκευή πανό κλπ.
11)   Επόμενη συνέλευση τη Δευτέρα 27/6 στις 19:30 στην πλατεία Αναπήρων Καλογρέζα. Σε περίπτωση απεργίας τη Δευτέρα η συνέλευση μετατίθεται για Πέμπτη 30/6, ίδια ώρα και μέρος.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

3Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 19:00

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας

Την Τρίτη 14/06 πραγματοποιήθηκε πορεία στην Λεωφόρο Ηρακλείου όπως είχε αποφασιστεί από την 1η Λαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιωνίας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Σημηριώτη όπου και πραγματοποιήθηκε η 2η Λαϊκή Συνέλευση στην περιοχή μας. Αρκετός κόσμος συμμετείχε με την συζήτηση να εξελίσσεται  προωθητικά. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση αφορούσε κυρίως την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, τι δράσεις μπορούν να γίνουν και   φυσικά την γενική απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνιου. Η συνέλευση αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία με ραντεβού στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, ώστε να κατεβούμε μαζικά στο Σύνταγμα, όπως και έγινε.
Το ραντεβού μας, ανανεώθηκε για την επόμενη-3η κατα σειρά συνέλευση την Δευτέρα 20 Ιούνη στην πλατεία Σημηριώτη στις 7.00 μ.μ.
Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες καλούμε κάθε νέο-άνεργο-φοιτητή-εργαζόμενο-συνταξιούχο-μαθητή να συμμετάσχει στις συνελεύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα  λαμβάνει χώρα και είναι ανοιχτές σε κάθε  Νεο-ιωνιώτη/ισσα.
Βλέπουμε πως όταν ο λαός είναι ενωμένος καταφέρνει θαύματα και παρ’ όλη την πρωτοφανή-σε όγκο και βιαιότητα-καταστολή της Τετάρτης θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την χούντα της κυβέρνησης αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Δεν κατάφεραν να μας διώξουν από την πλατεία με τους τόνους δακρυγόνων που έριχναν, πάραυτα μας ατσάλωσαν. Μετράνε ώρες..

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!!
3Η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας, Δευτέρα 20 Ιούνη,
ώρα 19:00, πλατεία Σημηριώτη


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος


Πέμ, 16/06/2011 - 01:21syntagma

Ημ/νία Συνέλευσης:

Wed, 15/06/2011



Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε σήμερα την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.

Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.

Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.

Σήμερα οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.

Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.

Την παραμονή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσει η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος από όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, Γενική απεργία, και μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους τη μέρα εκείνη για να τους ανατρέψουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση και την Κυριακή 19.6 όλοι στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση.


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων στη σημερινές μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν όλες τις πλατείες της χώρας αποδεικνύοντας περίτρανα την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τη σαφή αδυναμία της να περάσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Στην Αθήνα οι απεργιακές πορείες κατέληξαν στο Σύνταγμα, όπου για εικοστή δεύτερη μέρα ο λαός της Αθήνας με την πολυήμερη παραμονή του απαιτεί:

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια αντικοινωνική της πολιτική. Τα μόνα της στηρίγματα αναδεινκνύονται το κεφάλαιο, η εργοδοσία, η ΕΕ με το ΔΝΤ, η ΝΔ και οι έμποροι της «ενημέρωσης».

Η τεράστια αυτή διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών βρίσκεται αντιμέτωπη με συντονισμένο προαποφασισμένο σχέδιο καταστολής της που στόχο έχει τη βίαιη εκκένωση της πλατείας, το σπάσιμο της παραμονής των αγωνιζόμενων για 22η μέρα σ’ αυτή.

Από νωρίς το πρωί πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις με κινητά τείχη, αύρα και διεσπαρμένες αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης διαδηλωτών παρεμπόδιζαν τη συγκέντρωση του κόσμου και τρομοκρατούσαν με προληπτικές προσαγωγές αποκλεισμούς των γύρω δρόμων, ξύλο και χρήση χημικών. Παρά τις προσπάθειές τους η πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζει από διαδηλωτές σε μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση σε όγκο και παλμό.

Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να σπάσει και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΡΑ.ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

ΕΚΕΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ
ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΕ ΔΝΤ

ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



 


Την Τρίτη 14 Ιούνιου πραγματοποιήθηκε πορεία στη Λεωφόρο Ηρακλείου και κατόπιν η 2η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας στην πλατεία Σημηριώτη.
Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Δευτέρα 20 Ιούνη, ΄και πάλι στην παλτεία Σημηριώτη, στις 19:00.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις αποφάσεις και τις δράσεις της λαϊκής συνέλευσης  από το blog της Λαϊκής Συνέλευσης: sinelefsinionia.wordpress.com, καθώς επίσης και από τη σελίδα της συνέλευσης στο facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=115180411904026
Ακολουθούν φωτογραφίες


 



Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

2η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΣ-ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΗ

Η 2η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας θα γίνει την Τρίτη 14 Ιούνη. Πριν από τη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ώρα 18:00, στον ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ και 

κατόπιν στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η 2η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην πλατεία Σημηριώτη.
Να είμαστε όλοι εκεί!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Μπορείτε να ενημερώνεστε και από το blog της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας: sinelefsinionia.wordpress.com
καθώς επίσης και από τη σελίδα της συνέλευσης στο facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=115180411904026


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

1η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας


Πραγματοποιήθηκε η 1η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας  στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την Tετάρτη 8 Ιούνη. Η συνέλευσή αποφάσισε να συνεχίσει τις συναντήσεις της, καλώντας όλο το λαό της Νέας Ιωνίας να γεμίσουν τις πλατείες της. 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την 1η Λαϊκή Συνέλευση










Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση στη Νέα Ιωνία


Λάβαμε και προωθούμε:
Σας καλούμε σε ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(απέναντι από το ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ και Μπουμπουλίνας)

http://www.facebook.com/event.php?eid=115180411904026

Κάτοικοι της Νέας Ιωνίας




Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

Καλούμε την Κυριακή 29-05-2011 σε πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό ! Σε κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στα κοινά προβλήματα .
Καλούμε τους εργαζόμενους , τα σωματεία ,τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε γενική πολιτική απεργία ανεξάρτητα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ενωθούμε μαζί.
Εδώ και καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς .
Είμαστε εργαζόμενοι , άνεργοι , συνταξιούχοι νεολαίοι που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας .
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς .
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,άνεργους και νεολαία στο Σύνταγμα και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει την ζωή στα χέρια της .
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος .
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες ,μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ : Κυβερνήσεις – Τρόικα – Τράπεζες – Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται . Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας !



ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ !
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

Ο μόνος αγώνας που χάνεται, είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ !

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ σε πορεία στη Νέα Ιωνία από τους γονείς του ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ

Είμαστε γονείς 100 παιδιών του Πηνελόπειου παιδικού σταθμού Νέας Ιωνίας.
Οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό είναι απλήρωτοι 7 μήνες για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Σεβόμαστε απόλυτα το αίτημα τους ως εργαζόμενοι γονείς και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους .
Είχαμε μια συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό σωματείο (σωματείο καρυάτιδων) που κάνει κάποιες εκδηλώσεις τύπου (bazaar, τσάγια σε κάποια ξενοδοχεία κλπ.) και μαζεύει ένα συμβολικό ποσό για να παρουσιάζει φιλανθρωπικό έργο.
Ουσιαστικά τα έξοδα καλύπτονται από κρατική επιχορήγηση (περιφέρεια και ΙΚΑ) και τροφεία που καταβάλουν οι γονείς (110 ευρώ και 210 ευρώ).
Η πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου  ύστερα από δική μας απαίτηση για συνάντηση και ενημέρωση μας εξέθεσε όλη την γνωστή γραφειοκρατική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στην διαδικασία που ακολουθεί για να πάρει τις επιχορηγήσεις από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και το ΙΚΑ από τις οποίες όπως λέει έχει πάρει πολύ λίγα λεφτά λόγω μνημονίου).
Ουσιαστικά πρότεινε στις εργαζόμενες να μπουν να δουλέψουν χωρίς να έχει διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενες το έκαναν αυτό τον προηγούμενο Οκτώβριο πληρώθηκαν 2 μισθούς και μετά έμειναν πάλι απλήρωτες.
Με πρόσχημα την κρίση και το επιβαλλόμενο μνημόνιο οι κοινωνικές παροχές μειώνονται σημαντικά  (κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια  τα νοσοκομεία οι δουλειές μας). Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την εξαθλίωση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε την Πέμπτη 2/06/2011 στις 6μμ. όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά και τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό σε συγκέντρωση στην Λ. Ηρακλείου 269 (IONIA CENER) και μετά πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο για να αναλάβει και ο Δήμος τις ευθύνες του. 

Τα αιτήματα μας είναι:

·         Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων  και διασφάλιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού και των θέσεων εργασίας.
·         Το δικαίωμα στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς είναι πάγιο και η ύπαρξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων παίζουν το ρόλο της συγκάλυψης των υποχρεώσεων του κράτους τις οποίες μετακυλύουν στην πράξη μέσα από την βιτρίνα της φιλανθρωπίας, στους ίδιους τους γονείς και εργαζόμενους έμμεσα και άμεσα.
·         Να αναλάβει το κράτος μέσω του Δήμου τις ευθύνες του απέναντι στις υποχρεώσεις του πηνελόπειου ιδρύματος.
·         Να μην αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός.
·         Άμεση λύση του προβλήματος.



 Νέα Ιωνία 31/05/2011
ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ