Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Φτάνει πια με τα χαράτσια τους!

Δύο χρόνια μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» έχουμε γίνει μάρτυρες μίας ατελείωτης λεηλασίας των εισοδημάτων όλου του λαού. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα κάθε μέρα από τα νέα, «αναγκαία» αλλά «τελευταία», μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Και αν κάποτε είχαμε να ελπίζουμε σε κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές όπως υγεία και παιδεία, όλα μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Δεν ενδιαφέρονται πια αν έχουμε σχολεία με βιβλία και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία.
Η Κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές τις και είναι ξεκάθαρες. Θα πρέπει ο λαός να χρεοκοπήσει για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. Μετά την περίφημη εισφορά «αλληλεγγύης» (σε ποιους ακριβώς δεν μας είπε), απαιτεί την πληρωμή νέων χαρατσιών ακίνητης περιουσίας ακόμα και από ανθρώπους, που εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, έχουν βρεθεί στην ανεργία.
Η αλλαγή κυβερνητικού σχηματισμού δεν πρέπει να μας γεμίζει αυταπάτες. Στην πράξη αυτό που συνέβη, είναι μια ακόμα πιο καθαρή κυβέρνηση του κεφαλαίου, που επιβλήθηκε στο γελοίο πολιτικό προσωπικό της χώρας  με τις ευλογίες και το ανοιχτό αβαντάρισμα τόσο των δανειστών όσο και των πιο επιθετικών κομματιών των ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών, με επικεφαλής τους διαπλεκόμενους καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους. Μία κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Έβαλαν λοιπόν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα γιατί φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν τις γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις του Οκτωβρίου και αυτό για μας είναι παρακαταθήκη.
Για να μπορέσει λοιπόν να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο η νέα κυβέρνηση «εθνική σωτηρίας» ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική και μεθόδους. Εκβιάζει και απειλεί. Εκβιάζει ότι αν δεν πετύχουμε τους στόχους που μόνοι τους έχουν βάλει, χωρίς καμία λαϊκή εντολή ή νομιμοποίηση, θα χρεοκοπήσουμε. Λες και η μεγάλη μερίδα του λαού δεν έχει χρεοκοπήσει ήδη από την πολιτική τους. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης οποιοδήποτε δεν συμμορφώνεται με τας υποδείξεις. Δείχνει το ποιο αυταρχικό της πρόσωπο σε όλη την κοινωνία, θυμίζοντας άλλες εποχές, που πλέον όμως έχει φτάσει στα όρια της.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σε αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.
Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.
Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε.
Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στην δημιουργίας επιτροπής κατοίκων ανά γειτονία.
Την Κυριακή 27/11, στις 11π.μ. θα μαζευτούμε στο καφενείο ΚΕΚΡΟΠΙΑ (Γαρίδας), Μυκάλης & Αυγερινού, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε την δράση μας.
Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
http://www.ektosxediou.blogspot.com/, ektossxediou@gmail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΠ – ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΠ – ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ
Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το νόημα του Νοέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας του λαού για απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την καταπίεση που επέβαλλε η χούντα των συνταγματαρχών, η πάλη για πραγματική δημοκρατία στα χέρια του λαού εμπνέει τους σύγχρονους αγώνες για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπυκνώνει ακόμη και σήμερα τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του. Η αλλαγή του διαχειριστή της αντιδραστικής πολιτικής και ο διορισμός του εκλεκτού των Τραπεζών Παπαδήμου, έρχεται να αναχαιτίσει την ανοδική τάση του λαϊκού κινήματος και το φόβο του αστικού συνασπισμού εξουσίας για μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση. Σε αυτό το πλαίσιο, αστικά ΜΜΕ και παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης σπεύδουν για ακόμη μία φορά να αλλοιώσουν το πραγματικό νόημα του Νοέμβρη του ΄73 που αποτελεί φάρο για τη σύγχρονη πάλη του λαού για τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Προσπαθούν να παρουσιάσουν το Πολυτεχνείο ως δείγμα ενός «αγώνα» που πάλευε για την αστική δημοκρατία ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατούν το λαό μέσα από την αστυνομοκρατία για να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε «νεκρή ζώνη».
Πιστός σύμμαχος της πολιτική Συγκυβέρνησης και ΜΜΕ είναι και η ΠΑΣΠ, η κυβερνητική παράταξη, που σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη ήρθε να την υλοποιήσει με όρους κατασταλτικής δύναμης. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ προσήλθε στο Πολυτεχνείο σε παράταξη στρατιωτικής φάλαγγας εξοπλισμένη με κράνη και καδρόνια θυμίζοντας περισσότερο ΜΑΤ με πολιτικά παρά φοιτητική παράταξη. Μετά από απειλές και ύβρεις που εξαπέλυε απέναντι σε όσους τόσο καιρό αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί ο πολιτικός της φορέας, το ΠΑΣΟΚ, απωθήθηκε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και μέλη της ΕΑΑΚ. Στη συνέχεια μέλη της ΠΑΣΠ «απήγαγαν» φοιτήτρια της Πληροφορικής και μέλος της ΕΑΑΚ, την εγκλώβισαν σε καφετέρια και υπό την κάλυψη των ΜΑΤ την ξυλοκόπησαν, της έσπασαν προσωπικά αντικείμενα και της φέρθηκαν για αρκετή ώρα με χυδαίο τρόπο. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και της ΕΑΑΚ προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τη φοιτήτρια τους επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και ξύλα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χτυπώντας αδιακρίτως (ακόμα και περαστικούς) με καδρόνια και σιδηρολοστούς.
Η κοινή επίθεση της ΠΑΣΠ με τα ΜΑΤ αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβερνά απλώς με το ΛΑΟΣ αλλά πλέον υιοθετεί πλήρως τις ακροδεξιές πρακτικές της ΕΚΟΦ και της Χρυσής Αυγής. Φανερώνει πως η ΠΑΣΠ δεν έχει εναρμονιστεί απλώς με την αντιδραστική, αυταρχική πολιτική του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά γίνεται ο πιο σκληρός φορέας υλοποίησης αυτής της πολιτικής ενάντια σε μία ολόκληρη γενιά που βλέπει τα δικαιώματα της να θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης. Η νεολαία δεν έχει καμία αυταπάτη για τον αντιδραστικό και κατασταλτικό ρόλο της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η σπουδάζουσα νεολαία θα συνεχίσει να απαντά δυναμικά στις προκλήσεις και τα σχέδια της ΠΑΣΠ.
Στο Πολυτεχνείο, της εποχής του μνημονίου, δε χωράνε όσοι υποθηκεύουν το παρόν και τσακίζουν το μέλλον μας. Κόντρα σε όσους αλλοιώνουν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι ανατραπούν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και φύγουμε από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η πραγματική μεταπολίτευση δε θα έρθει με κανένα Καραμανλή, Παπαδήμο ή όποιον άλλο διορίζει ως «εθνικό σωτήρα» το κεφάλαιο. Οι ανάγκες μας δε χωράνε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ας γίνουν οι σύγχρονοι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο για τη κοινωνική χειραφέτηση.
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
http://eaak.gr/

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία! Η ΧΟΥΝΤΑ δεν τελείωσε το '73!

Το σύνθημα αυτό ακούστηκε σε κάθε  πλατεία, σε κάθε απεργία, ακουγόταν ακόμα πιο δυνατά και την ώρα που τα δακρυγόνα έσκαγαν στα πόδια των απεργών, των αγανακτισμένων, του λαού που αντιστέκεται και πολεμά εδώ και ένα 1,5 χρόνο απέναντι στη σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. . Είναι το σύνθημα που θυμίζει πώς δεν ξεχνάμε τον  αγώνα που ο λαός μας, οι φοιτητές, η νεολαία έδωσαν 38 Νοέμβρηδες πίσω. Τον αγώνα εκείνο που τσάκισε λίγους μήνες αργότερα την χούντα των συνταγματαρχών όπως εκείνη τσάκιζε την καγκελένια πόρτα του Πολυτεχνείου.
Σήμερα που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με την υποστήριξη της Ντόρας, κάτω από την ευλογία των ευρω-σωτήρων Σαρκοζί-Μέρκελ αποπνέει μυρωδιά χούντας και σύγχρονου πραξικοπήματος οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι φοιτητές δεν ξεχνούν τον Νοέμβρη εκείνο που μας θυμίζει πώς οι λαοί έχουν στα χέρια τους την δύναμη να ανατρέψουν ακόμα και τον πιο σκληρό αντίπαλο. 

Για ΨΩΜΙ την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται, που οι φόροι αυξάνονται και μικρά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από πείνα. Για παραπάνω από ένα χρόνο ο λαός της χώρας μας βρίσκεται στο στόχαστρο διεθνών και εγχώριων κέντρων εξουσίας, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων που υπό το πρόσχημα του δημοσίου χρέους προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση των επιχειρήσεων και των τραπεζών τους, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με μια σειρά μνημονίων, πολύ-νομοσχεδίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και μέτρων σάρωσαν, κάθε κατάκτηση που ο λαός μας κέρδισε με αίμα. Συντάξεις κόπηκαν, μισθοί κουρεύτηκαν, δώρα γιορτών εξαφανίστηκαν και η άμεση και έμμεση φορολογία ήρθε να μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημα του λαού, από τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, μέχρι τα τσιγάρα και από το πεντάευρο στα νοσοκομεία μέχρι τα χαράτσια στους λογαριασμούς ΔΕΗ. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας.
 Για ΠΑΙΔΕΙΑ γιατί γινόμαστε μάρτυρες της πιο συνολικής και αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης σε αυτήν. Ζούμε τη «δημόσια» παιδεια της φωτοτυπίας, των τμημάτων των 30 μαθητών, που αντί για χώροι μάθησης γίνονται «αποθήκες παιδιών», των 1940 λιγότερων σχολείων λόγω συγχωνεύσεων, των ελάχιστων διορισμών εκπαιδευτικών. Του πανεπιστημίου που είναι πλήρως προσαρμοσμένο και εξαρτημένο από τις ανάγκες της αγοράς. Που ρίχνει το κόστος φοίτησης στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους και καταργεί την εργασιακή αξία των πτυχίων. Με το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της ευρύτερης μνημονιακής πολιτικής έρχονται να γκρεμίσουν αυτό που ξέραμε ως δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στα πανεπιστήμια, έρχονται να εναρμονίσουν πλήρως τη λειτουργία του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγοράς, να ρίξουν το κόστος των σπουδών στις πλάτες των φοιτητών, να καταργήσουν τα πτυχία η υπουργός καλεί σε «συγχώνευση»-κλείσιμο σχολές πετώντας ουσιαστικά στους δρόμους φοιτητές και εργαζομένους, μας καλούν να πληρώνουμε για τα συγγράμματα αλλά και οποιαδήποτε άλλη φοιτητική παροχή (σίτιση, στέγαση, ακόμα και την έκδοση του πάσο).

Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την εποχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, που κάθε λαϊκή εκδήλωση αγώνα και της αντίστασης συναντά την άγρια καταστολή των γκλομπ και δακρυγόνων οδηγώντας αγωνιστές ακόμη και στο θάνατο όπως στην απεργία στις 20 Οκτώβρη. Που δεν υπάρχει απεργία που να μην βγαίνει παράνομη. Που καταργείται το άσυλο. Που ντόπιοι επιχειρηματίες, ΜΜΕ, ΕΕ και ΔΝΤ καθορίζουν ποια θα είναι η κυβέρνηση, υπαγορεύουν στους εγχώριους ''σωτήρες'' πότε θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα  και το ερώτημα που θα έχει. Που η ΕΕ και οι τοποτηρητές της θα αποφασίζουν για κάθε πλευρά της ζωής μας, τι λεφτά θα δοθούν για παιδεία, υγεία, πόσο θα κοστίζει το ψωμί που τρώμε και το νερό που πίνουμε, ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε.

Για το σύγχρονο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ.

Λαϊκή εξέγερση για να ανατραπεί η σύγχρονη χούντα της «εθνικής κυβέρνησης» της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Καμία αλλαγή πολιτικής δεν θα γίνει μέσα από μία εκλογική διαδικασία ούτε μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων. Ακόμα περισσότερο τώρα, στη διαφαινόμενη κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», θεωρούμε αναγκαία την οργάνωσή μας παντού, σε επίπεδο γειτονιάς, στη δουλειά στο σχολείο, με στόχο την πλήρη ανατροπή τους.
Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.
Όταν η γενιά μας μπαίνει στο στόχαστρο, όταν ο αγώνας του Νοέμβρη εκείνου σήμερα όχι μόνο παραμένει αδικαίωτος αλλά και αναιρείται ολοκληρωτικά είναι η ώρα να απαντήσουμε στην σύγχρονη χούντα τους με ανυποχώρητο αγώνα. Αγώνα για να γίνουν οι νόμοι και η πολιτική τους παρελθόν. Σήμερα που το Πολυτεχνείο γίνεται αντικείμενο χλευασμού ή και κατηγορίας από κάποιους από τους συμμετέχοντες του τότε, εμείς θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τους αγωνιστές του,από τα βλέμματα εκείνα που αντίκρισαν τις ερπύστριες του τανκ με θάρρος και δύναμη, από τα συνθήματα στους τοίχους του Πολυτεχνείου. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε το νήμα του μακρινού Νοέμβρη και να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία
 
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώση από την Πρωτοβουλία Οικοδόμων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ,

Κυβέρνηση-εργοδότες- Ε.Ε-ΔΝΤ, εξαπολύουν τη μια μετά την άλλη τις επιθέσεις τους ενάντια στην εργατική τάξη, χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες τώρα πια. Αφού πούλησαν φούμαρα, καλλιέργησαν αυταπάτες, εξαπάτησαν με παχιά λόγια περί αναγκαιότητας των θυσιών για την “εθνική” σωτηρία και τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντάς τους “συνυπεύθυνους”, έρχονται για πρώτη φορά να ομολογήσουν την αλήθεια. Έχουμε πόλεμο δήλωσε ο ίδιος ο Παπανδρέου και απαίτησε να βάλουμε πλάτη.

Να αλλάξουμε στρατόπεδο δηλαδή, να υποθηκεύσουμε το παρόν και το μέλλον μας, να ανοίξουμε για τα καλά το δρόμο στην ασυδοσία του κεφαλαίου και τη μετατροπή μας σε απλούς αριθμούς στο σκλαβοπάζαρο των αγορών,να απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας, να σκύψουμε το κεφάλι... Και στη συνέχεια έγιναν πιο ωμοί. Μας είπαν πως δεν χρειαζόταν καμιά τρόικα, κανένα ΔΝΤ, για να γίνουν οι “διορθωτικές αλλαγές”.. Δούλεμα ψηλό γαζί δηλαδή που αποδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, πως η κρίση χρέους του καπιταλιστικού συστήματος, χρησιμοποιήθηκε για να γίνει πραγματικότητα ο διακαής πόθος του κεφαλαίου, για κερδοφορία χωρίς όρια και να έχει απέναντί του μια τάξη ανήμπορη να αντιδράσει , ένα απλό εξάρτημα στη μηχανή του.

Πραγματικά, είναι πόλεμος η νέα επιδρομή στο εργατικό εισόδημα με
με το χαράτσι στα ακίνητα ακόμα και στους άνεργους, ένα από τα πιο άγρια μέτρα που έχουν επιβληθεί ποτέ από κυβέρνηση και που οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες εργατικές οικογένειες, καθώς έρχεται να προστεθεί στον καταιγισμό βάρβαρων μέτρων της προηγούμενης περιόδου. Καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε δηλαδή για ένα σπίτι που μπορεί ακόμα να το χρωστάμε στις τράπεζες.

Πόλεμος είναι η μείωση των μισθών και του μεροκάματου, η κατάργηση των συμβάσεων και η αντικατάστασή τους από ατομικές συμφωνίες με τους όρους της εργοδοσίας...για το καλό της “ανάπτυξης”...των επιχειρήσεων και το τσάκισμα των όποιων εργατικών αντιστάσεων. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με το συνδικαλισμό, να απαξιώσουν τη συλλογική πάλη της τάξης, αλλά και την ίδια την εργασία και να ισοπεδώσουν την εργατική αξιοπρέπεια.

Πόλεμος είναι η αύξηση του φόρου για τον εργαζόμενο και η προκλητική φοροαπαλλαγή των καπιταλιστών (των εφοπλιστών, των τζογαδόρων του χρηματιστηρίου, των ξενοδόχων).

Πόλεμος είναι η επί δεκαετίες κλοπή των ασφαλιστικών μας εισφορών για την ενίσχυση του κεφαλαίου με δανεικά και αγύριστα... , η κατάργηση των ΒΑΕ, οι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, αφού για τους νεοπροσλαμβανόμενους ο μισθός θα είναι 20% κάτω (τουλάχιστον), το πετσόκομμα των συντάξεων και η επιβράβευση της “μαύρης” εργασίας

Πόλεμος είναι να πετάς εκτός παραγωγής 1.000.000 εργαζόμενους και οι “μετατάξεις” στις ΔΕΚΟ, που θα υποβαθμίσουν κι άλλο τις δημόσιες υπηρεσίες με στόχο να τις κάνουν φιλέτο στις ορέξεις των ιδιωτών και ασύμφορες για τους εργαζόμενους , η διάλυση του συστήματος υγείας και της παιδείας, η εντατικοποίηση για την αύξηση της παραγωγικότητας και τα “ατυχήματα” στους χώρους δουλειάς, για να αυγατίσει τα κέρδη του το κεφάλαιο.

Πόλεμος είναι η κινεζοποίηση της εργατικής τάξης, προς όφελος του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των τοκογλύφων.

Στον κλάδο μας ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η ανεργία έχει αγγίξει πρωτόγνωρα νούμερα – πάνω από 70%- ενώ χιλιάδες συνάδελφοι αδυνατούν να καλύψουν πλέον βασικές ανάγκες τους. Η αναζήτηση μεροκάματου σε άλλους κλάδους, οι δουλειές του ποδαριού, συνήθως χωρίς ασφάλιση δίνουν και παίρνουν. Δεκάδες οικογένειες οικοδόμων δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς, ενώ δυσκολεύονται να βάλουν και ένα πιάτο φαί στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να τους πετάνε στο δρόμο ή να τους κόβουν το ρεύμα.

Από την άλλη, οι κατασκευαστικές εταιρίες που θησαύρισαν την τελευταία δεκαπενταετία από τον ιδρώτα και τα αίμα των οικοδόμων, τώρα εκβιάζουν παγώνοντας τα έργα, αφού τα έχουν πληρωθεί δυο και τρεις φορές. Ενώ στην ιδιωτική οικοδομή 400.000 διαμερίσματα μένουν απούλητα και είναι λογικό αφού σε περίοδο ανέχειας καμιά οικογένεια δεν μπορεί να αγοράσει διαμέρισμα. Οι κατασκευαστές όμως έχουν «καβάτζα» και δεν ρίχνουν τις τιμές, αντίθετα εκβιάζουν και απαιτούν κι άλλες ελαφρύνσεις.
Η απάντηση από τη μεριά της πλατιάς βάσης των οικοδόμων είναι σήμερα ζητούμενο, αλλά δεν πρόκειται να έρθει αν δεν βγούμε από τον συνδικαλιστικό λήθαργο που έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια. Ένα τεράστιο χάσμα υπάρχει ανάμεσα στην πλατιά βάση των οικοδόμων και ηγεσία του συνδικάτου με μεγάλες και συγκεκριμένες ευθύνες στην διοίκηση για την απονεύρωση και απομαζικοποίηση των διαδικασιών, την περιχαράκωση του συνδικάτου. Κάτι που δεν πρόκειται να γεφυρωθεί με εξαγγελίες και βερμπαλισμούς... Τώρα είναι αναγκαίο να μαζικοποιήσουμε τις διαδικασίες του συνδικάτου, να το κάνουμε ζωντανό όργανο στα χέρια των εργατών οικοδόμων και μακριά από λογικές ανάθεσης και εκπροσώπησης. Συνάδελφοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει «για μας».


H Πρωτοβουλία Οικοδόμων προβάλλει τη γραμμή ταξικής-πολιτικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος σαν κύριο φορέα της πάλης και ανατροπής της διαρκούς επιδρομής των ΕΕ, Κυβέρνησης και ΔΝΤ χωρίς περιχαρακώσεις με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες συντονισμού, με κύριο κριτήριο το περιεχόμενο του προγράμματός τους. Σε διαχωρισμό από τα υποταγμένα δεκανίκια της κυβέρνησης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Οι αριστερές ταξικές δυνάμεις να δράσουν από κοινού μέσα σ’ αυτό το κίνημα ώστε να γίνει πλατύς, ταξικός, δημοκρατικός, πανεργατικός φορέας συσπείρωσης και έκφρασης όλων των Αγωνιστικών Δυνάμεων παρά τις διαφορές τους.

Η επανάσταση και η εργατική εξουσία είναι για την εργατική τάξη η ουσιαστική λύση και απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, γι’ αυτό δε μπορεί να χρησιμοποιείται ούτε σαν άλλοθι «αριστεροσύνης» ούτε σαν «κενός» πολιτικός στόχος και με αυτό τον τρόπο να γελοιοποιείται. Θα φτάσουμε εκεί με ένα εργατικό κίνημα που θα ανδρωθεί στις μάχες για την ανατροπή της επίθεσης που θα σπάσει ισχυρούς κρίκους του συστήματος (Ε.Ε., μη πληρωμή χρέους) και όχι το αντίστροφο, ανατρέποντας μέτρα και κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται πολύ «μελάνι» για να περιγραφεί μια κατάσταση «μαύρη» που έτσι και αλλιώς τη ζούμε όλοι μας. Ούτε χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να καταλάβει που οδηγεί αυτή η πολιτική του σφαγείου της κυβέρνησης- της αστικής τάξης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Οδηγεί σε εργασιακό κοινωνικό μεσαίωνα.

Οι εργαζόμενοι, δηλαδή αυτοί που παράγουν τα πάντα θα είναι χωρίς δικαιώματα, έτσι η ιλιγγιώδης επιστημονική πρόοδος που ζούμε καταλήγει για την κοινωνία σε κατάρα.

Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που κυριαρχούν στο συνδικάτο καταγγέλλουν και σωστά την καπιταλιστική επιδρομή, προπαγανδίζουν την ανάγκη της λαϊκής εξουσίας-λαϊκής οικονομίας όμως στο καίριο ερώτημα πως θα γίνουν όλα αυτά και από ποιους απαντούν «δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ», και την όποια συνδικαλιστική του δράση.

Η γραμμή αυτή δεν πάει πουθενά, το πολύ-πολύ στην αυτοδικαίωση και αυτοικανοποίηση του στυλ εμείς σας τα λέγαμε, αλλά σίγουρα δεν οδηγούν στη νίκη και ανατροπή της επίθεσης.


Συνάδελφοι
Το πρόβλημα δεν είναι επιμέρους, δεν εντοπίζεται μόνο στον κλάδο μας. Είναι βαθύτερο, συνολικότερο αφορά στο σύνολο της εργατικής τάξης, είναι πρόβλημα της φύσης του καπιταλισμού. Ενός συστήματος που πλέον ούτε διορθώνεται, ούτε φτιασιδώνεται, αλλά μόνο ανατρέπεται. Όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας πρέπει να βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση και πάντα με γνώμονα τις ανάγκες μας και τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Ξέρουμε καλά την δύναμη που έχει στα χέρια της η εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα, την ξέρει και το κεφάλαιο. Η απάντηση πρέπει να δοθεί μέσα από την ενότητα της τάξης και την ανάπτυξη κοινών αγώνων κόντρα στις συντεχνιακές λογικές και τις ατομικές λύσεις.


·         Ανατροπή της πολιτικής, ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές.

·         Διαγραφή του χρέους, έξοδος από την ΟΝΕ και την Ε.Ε.- εθνικοποίηση των τραπεζών-

·         Συντονισμός σωματείων και ομοσπονδιών για την κλιμάκωση του αγώνα και την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης.- Στήριξη όλων των κλάδων που βρίσκονται σε απεργιακή αγωνιστική κατεύθυνση- στήριξη όλων των λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας

·         Αύξηση του επιδόματος σε όλους τους άνεργους οικοδόμους ανεξάρτητα από τα ένσημα και μέχρι να βρουν δουλειά χωρίς κενό ασφαλιστικό χρόνο, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·         Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών συναδέλφων.

·         Να γίνουν Δημόσια έργα, κατοικίες, νοσοκομεία και ότι έχει ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη- και όχι το κεφάλαιο και οι εργολάβοι

·         Πρέπει να υπογραφεί σύμβαση με τους όρους του κινήματος κόντρα στην εργασιακή ειρήνη που επέβαλλαν κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΓΣΕΕ. Αύξηση του μεροκάματου, μείωση του χρόνου εργασίας (30ωρο, 5μερο), μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·         Διαγραφή των χρεών των εργατικών νοικοκυριών που είναι άνεργοι ή το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας για την πρώτη κατοικία. Μηδενισμό των Δημοτικών τελών για τους άνεργους. Δωρεάν φώς-νερό-τηλέφωνο. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους άνεργους. Φτηνή κατοικία-κατοικία για όλους. Πτώση-μείωση των ενοικίων με επιδότησή τους.

·         Οργανωμένη συλλογική άρνηση πληρωμής των νέων φόρων από τους εργαζόμενους προς το κράτος


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 09:00 πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φτάνει πια με τα χαράτσια τους!

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά από την «ιστορική» μέρα στο Καστελόριζο, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την, προαποφασισμένη, είσοδό μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης όλα είναι ξεκάθαρα. Τα νέα «τελευταία» μέτρα για την διάσωση της πατρίδας διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του Πολυνομοσχεδίου εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό, την διάσωση των Τραπεζών, του Κεφαλαίου και του συστήματος γενικότερα.

Μέσα λοιπόν σε μία κοινωνία που η ανεργία καλπάζει, που η φορολογία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων αυξάνεται δραματικά με την μείωση του αφορολόγητου και τις «έκτακτες εισφορές»  και που οποιαδήποτε κοινωνική παροχή μοιάζει μακρινή ανάμνηση, η λαομίσητη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ απαιτεί και απειλεί. Απαιτεί την πληρωμή νέων χαρατσιών ακίνητης περιουσίας ακόμα και από ανθρώπους, που εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, έχουν βρεθεί στην ανεργία, και απειλεί ότι όποιος δεν πληρώσει θα του κόψει το ρεύμα. Στην πράξη, απλά και εκβιαστικά, απαιτεί να πληρώσει την κρίση αυτός που δεν την δημιούργησε, αυτός που κάθε μέρα ζει ακόμα πιο κοντά στο όριο της φτώχειας.

Η Κυβέρνηση, η ΕΕ και η Τρόικα έχουν επιλέξει ότι για να σωθούν αυτοί και οι Αγορές θα πρέπει εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας. Καθημερινά η Κυβέρνηση και οι «παπαγάλοι» τους στα ΜΜΕ δημιουργούν νέα ψευτοδιλήμματα με τον εκφοβισμό της χρεοκοπίας, μίας χρεοκοπίας όμως που στην πραγματικότητα έχει έρθει στην ζωή όλων μας. Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συνέχεια της πολιτικής του Μνημονίου και της Τρόικας θα οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση.

Μέσα σε όλα αυτά η μεγάλη 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου έδωσε την πρώτη απάντηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει οι απεργίες του περασμένου Ιουνίου. Ακόμα πιο ηχηρό ήταν το «όχι» του λαού στις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την χώρα. Ένα όχι στην οικονομική υποδούλωση που προσπαθούν να του επιβάλουν και ένα όχι στην Κυβέρνηση, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, που συνεργάζονται με τον «κατακτητή» για το ξεπούλημα και την λεηλασία της χώρας και του λαού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σε αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.

Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Κατηγορεί και λοιδορεί οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί. Κάνει πράξη τον στοίχο «η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» επιχειρώντας να μας κάνει να νιώσουμε συνυπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, για να εξασφαλίσει την ανοχή μας. Όταν όμως ο κόσμος μαζικά και συλλογικά διεκδικεί, τότε τρέχει πανικόβλητη να σωθεί με επικοινωνιακά τρικ και πολιτικούς χειρισμούς.

Η λαϊκή αντίδραση έχει δείξει την δύναμη της και πρέπει να συνεχιστεί. Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Για τον λόγο αυτό καλούμε κάθε συλλογικότητα, τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, αισθανόμενος την πίεση των δημοτών και των τοπικών φορέων, καλεί σε άρνηση πληρωμής μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Η πολιτική κάλυψη της ανυπακοής από κρατικούς θεσμούς(όπως είναι ο δήμος) είναι αρκετά σημαντική, για να πετύχει όμως χρειάζεται το κόσμο να αντιδρά με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων. Και πρέπει να είναι συνολική, να φτάνει μέχρι το τέλος, να αμφισβητεί όχι μόνο τα χαράτσια που μας επιβάλλουν, αλλά το σύνολο της πολιτικής τους.

Η έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Κατακτήσεις και δικαιώματα μόλις μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει παρελθόν, και τώρα έρχονται κανονικά να μας κλέψουν και τα τελευταία χρήματα που μας έχουν μείνει στην τσέπη. Είτε έχουμε το ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση είτε έχουμε  κυβέρνηση εθνικής ενότητας είτε ό,τι άλλο το σίγουρο είναι ότι για να σωθούμε σαν λαός από αυτήν την κατάσταση πρέπει να  αντισταθούμε συλλογικά.

Δεν περιμένουμε καμία αλλαγή πολιτικής μέσα από μία εκλογική διαδικασία ούτε μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων. Ανεξάρτητα από τις εκλογές και τις πολιτικές μανούβρες της κυβέρνησης, ακόμα περισσότερο τώρα, στη διαφαινόμενη κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», θεωρούμε αναγκαία την οργάνωσή μας παντού, σε επίπεδο γειτονιάς, στη δουλειά στο σχολείο, με στόχο την πλήρη ανατροπή.

Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Οργανώνουμε την δράση μας στη γειτονιά μας, στην πολυκατοικία μας. Συντονιζόμαστε όλοι οριζόντια, συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, κάτοικοι. Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας.



ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Εκτός Σχεδίου  – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα


Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω! Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα νικήσουν την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από τη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και όσων πολιτικών δυνάμεων τη στηρίζουν!

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της εργασιακής εξόντωσης και του ξεπουλήματος της λαϊκής δημόσιας περιουσίας κλιμακώνει τον εκβιασμό της. Για τα "ιερά και όσια" της διεθνούς των τοκογλύφων, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των ντόπιων εκμεταλλευτών δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό στην ανοιχτή χρεοκοπία, έρμαιο των τοποτηρητών της τρόϊκα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Η λαϊκή οργή δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκβιαστικά διλήμματα και αναμονή για κάλπες. Η οργή του λαού θα τους διώξει άμεσα μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή του κοινωνικού πολέμου, τεχνοκράτη ή πολιτικό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ σε ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής .

Για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.
Για να ανατραπεί το μνημόνιο, η επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έφερε μαζί της.
Για στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.
Για ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Για εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Για ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Μπορούμε ΤΩΡΑ, με αποφασιστική δράση και συντονισμό να τους ρίξουμε οριστικά.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.


Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας: "Άρης Βελουχιώτης-Το δίλημμα"

Την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (στο ΚΕΠ, κοντά στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας)