Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ! - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!




ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2 10.30πμ στα Προπύλαια

και την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 ΣΤΙΣ 5μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τα ψέματα τελείωσαν. Η παράσταση έλαβε τέλος. Το βασανιστήριο της σταγόνας, κάθε φορά που θα εκταμιεύεται η επόμενη δόση του δανείου, ή θα υπογράφεται καινούργια δανειακή σύμβαση, δεν έχει τέλος. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με τους πρόθυμους συμμάχους της, είτε αυτοί βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, είτε στα έδρανα της βουλής αναμένοντας με αγωνία να πάρουν και αυτοί μέρος στο πλιάτσικο που αποκαλείται «σωτηρία της χώρας», συμφώνησαν.
·         Στη σφαγή και ολοκληρωτική κατάργηση όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει ώστε στην εργασιακή ζούγκλα που θα  επακολουθήσει να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η πλήρης λεηλασία, ο πλήρης εξανδραποδισμός των εργαζόμενων και των νέων.

·         Στη γενίκευση και ολοκλήρωση της ληστείας του λαού με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ΔΕΚΟ και των υποδομών της χώρας.

·         Στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα μέτρα που θα προκύψουν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, του νέου μνημονίου, προκειμένου να προχωρήσει το περιβόητο PSI , σηματοδοτούν την ξεδιάντροπη παράδοση των εργαζόμενων και των νέων, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς σαν όμηρους και σκλάβους, τη μετατροπή τους σε σύγχρονους δουλοπάροικους που θα δουλεύουν όποτε χρειάζεται, για όσο χρειάζεται και θα αμείβονται όποτε και  όσο χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η περίφημη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας που είναι η κομψή έκφραση για να πει κανείς σήμερα εξασφάλιση των κερδών και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, έστω και πάνω από τα πτώματά μας.

Οι σύγχρονοι ρουφιάνοι που βρίσκονται στην κυβέρνηση, η εσωτερική τρόικα  ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την εξωτερική τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, παίζουν θέατρο μπροστά στις κάμερες προσπαθώντας να πείσουν όσους έχουν ακόμα απομείνει να τους πιστεύουν, πως τάχα μάχονται προκειμένου να πονέσουμε λιγότερο -γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πονέσουμε- ενώ πίσω από αυτές έχουν συμφωνήσει σε όλα.

·         Στη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και σε ό,τι καθορίζεται σε σχέση με αυτόν, δηλαδή στο ήδη πενιχρό επίδομα ανεργίας στο επίδομα τοκετού τις αποδοχές ασθένειας.

·         Στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των ωριμάνσεων, δηλαδή κάθε προστασίας που προσέφεραν στους εργαζόμενους, ενώ ουσιαστικά καταργείται και το δικαίωμα προσφυγής στην διαιτησία.

·         Στο νέο τσεκούρωμα των συντάξεων βασικών και επικουρικών και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Τι και αν οι γονείς μας έχουν καταβάλει τις εισφορές τους. Δεν τους ενδιαφέρει.

·         Στις άμεσες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και στο ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ και στη δραστική μείωση των κονδυλίων για υγεία και ασφάλιση.

·         Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πάντα προς όφελος των αφεντικών τους, των μεγαλομετόχων και των τραπεζιτών.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο θίασος που βρίσκεται στην κυβέρνηση και τα μαντρόσκυλά της -υπουργοί και τηλεδημοσιογράφοι- με την ξετσιπωσιά που συνήθως τους χαρακτηρίζει, στήνουν νέο δραματικό σκηνικό εκβιασμού, ξαναθέτουν το νέο εκβιαστικό δίλημμα : Αποδοχή των νέων μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Ενώ στην πραγματικότητα εννοούν  και αποδοχή των νέων μέτρων και χρεοκοπία! Εκβιάζουν και επιτίθενται, αλλά φοβούνται κιόλας ότι η λαϊκή οργή θα γίνει ποτάμι αγώνα και θα τους πνίξει.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΩΣ ΕΔΩ!
Το μαύρο μέτωπο, όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είναι αυτή τη στιγμή ενωμένες απέναντι στον εχθρό λαό. Επιδιώκουν να γίνουν απόλυτος φυσικός νόμος τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να επιβληθούν πάνω στα αποκαΐδια που θα αφήσει στην κοινωνία αυτή η επίθεση, αν περάσει.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ


Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε όλοι θέση και να κατέβουμε μαζικά πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Με κοινό αγώνα και μέτωπο ρήξης και ανατροπής των εργαζόμενων. Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας σε συντονισμό και κοινή δράση με κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι, κάθε συλλογικότητα, κάθε σωματείο, κάθε κίνηση που θέλει να παλέψει για την ανατροπή της επίθεσης. Δεν περιμένουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ που αφού επί ένα μήνα «συζητούσαν» με τον ΣΕΒ και καθησύχαζαν τον κόσμο τώρα τάχα αγανακτούν ότι τους εξαπάτησαν.

Τώρα χρειάζεται ο πιο μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός, ο πιο αποφασιστικός αγώνα διαρκείας, η απεργιακή κλιμάκωση.

 Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, να διεκδικήσει  όλο τον πλούτο που παράγει και του ανήκει.


- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

- ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ! ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

- ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ  ΕΥΡΩ –  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ,

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/02 10.30πμ στα Προπύλαια

με το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ


ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


Εκτός Σχεδίου- Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com