Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Απόφαση εργαζομένων στην εταιρία PRS (στη Νέα Ιωνία)




Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ



Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,


Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με απολύσεις συναδέλφων, με μειώσεις ωραρίου εργασίας,με ανήθικες αλλαγές συμβάσεων, με απανωτές μειώσεις μισθών, με διαρκείς και αυξανόμενες καθυστερήσεις πληρωμών.

Και ενώ οι υποσχέσεις είναι το μοναδικό πράγμα που έδινε απλόχερα η εταιρεία, η ψαλίδα των οφειλομένων της προς εμάς όλο και άνοιγε. Οι όποιες προσπάθειες συναδέλφων μας να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα για όλους μας αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά της διοίκησης με τον εκφοβισμό των εργαζομένων.
Τα δεδουλευμένα ακόμα έρχονται…

Γι’ αυτό στις 28/02/2012 εργαζόμενοι της εταιρείας PRS ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας ζητώντας το αυτονόητο. Απέναντι σε αυτό βρήκαμε μια εργοδοσία να κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει του εργαζόμενους σε αντίπαλα μέτωπα.

Θεωρώντας από μέρους μας ότι δεν είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, «οι πάνω» και «οι κάτω»,πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να νικήσει αν δεν αγκαλιάσει και δεν αγκαλιαστεί από όλους αυτούς τους οποίους αφορά άμεσα. Κάθε εργαζόμενος είτε4ωρος, είτε 8ωρος, είτε επινοικιαζόμενος, μοιράζεται την κοινή μοίρα της αβεβαιότητας και της μιζέριας.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το όπλο μας, γι’αυτό και εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε τον αγώνα μας, κηρύσσοντας απεργία μέσω(του Συνδικάτου εργατουπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και του Σωματείου εργαζόμενων χρηματοπιστωτικού και συναφών επιχειρήσεων) με τους συναδέφους της  Phonemarketing που για πάνω από ένα μήνα βρίσκονται σε απεργία ζητώντας από την διοίκηση να πάρει πίσω την απόφαση της για εκ περιτροπής εργασία σε όλους με ένα 8ωρο την εβδομάδα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03/05 ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ PHONEMARKETING ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Εργαζόμενοι της PRS σε επίσχεση