Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Νέα συνάντηση της επιτροπής κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, Κυριακή 18/3, 11:30 στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας (Σαλαμίνος)

Γείτονες, γειτόνισσες !
Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι της περιοχής μας, στα Πευκάκια κ τον Περισσό εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλουν.
Δυόμισι χρόνια τώρα, ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ξανά και ξανά. Κάθε δύο μήνες μας ''σώζουν'' με …δόσεις οι ξένοι δανειστές «σωτήρες» μας και οι ντόπιοι «εκπρόσωποί» τους, και στο τρίμηνο βρισκόμαστε και πάλι στο χείλος του γκρεμού και μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ από την αρχή. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο, με σκοπό να μας λεηλατήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη, να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών.
Καθημερινά βιώνουμε  χιλιάδες απολύσεις, νέα χαράτσια, εκβιασμούς από τους εργοδότες, υποχώρηση στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ΛΑΟΣ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Βάζουν το χέρι τους μέσα στη τσέπη μας και κλέβουν ό,τι καταφέραμε με τη δουλειά μας, πολλές φορές το ελάχιστο που μας άφησαν να καταφέρουμε. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκοπής στους νέους. Θέλουν κι άλλες θυσίες σε μισθούς – συμβάσεις – συντάξεις –  κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση-υγεία-παιδεία-πρόνοια, κλείνουν σχολεία – νοσοκομεία.
Αυτή είναι η σωτηρία που μας προσφέρουν, μαζί με την καταστολή των διαμαρτυριών μας και τη φίμωση του λαού με την επικείμενη απαγόρευση των διαδηλώσεων.