Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Χαλαρό ποτάκι στο στέκι της Εκτός Σχεδίου, Σάββατο 7 Απρίλη από τις 22:00 και μετά

Άνοιξε ο καιρός και είπαμε να βρεθούμε για ποτάκι στο στέκι της Εκτός Σχεδίου, το Σάββατο 7 Απρίλη  (Νισύρου 77 και Πάτμου, κοντά σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) από τις 22:00 και μετά.
Σας περιμένουμε

Κινητοποίηση την Παρασκευή 6/4, ώρα 18:00 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη) από επιτροπές κατοίκων και συνελεύσεις


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
ιστολόγιο: epitropi3den.blogspot.com ηλ. ταχυδρομείο: epitropi3den@gmail.com

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνδέεται με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενάντια στη μακροχρόνια λιτότητα και εξαθλίωση των μνημονίων που μας οδηγούν η κυβέρνηση, η τρόικα, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.

Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Πρώτο αποτέλεσμα του κινήματος είναι ότι δεν έχουν υλοποιήσει μέχρι τώρα διακοπές του ρεύματος λόγω της μη πληρωμής των χαρατσιών σε σπίτια. Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά με συλλογικό, μαζικό και οργανωμένο τρόπο, που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη πάση θυσία να χρεοκοπήσει το λαό για να μην χρεοκοπήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπεί επιχειρεί να μεταφέρει την είσπραξη του χαρατσιού στις εφορίες. Σαν κλέφτης δηλώνει ότι θα βάζει και άμεσα χέρι στο μισθό και τις συντάξεις μας, για να φανεί συνεπής στο αμόκ φοροληστείας που προσπαθεί να επιβάλει.

Όμως εμείς δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και κάθε άλλου χαρατσιού. Γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.