Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Χαλαρό ποτάκι στο στέκι της Εκτός Σχεδίου, Σάββατο 7 Απρίλη από τις 22:00 και μετά

Άνοιξε ο καιρός και είπαμε να βρεθούμε για ποτάκι στο στέκι της Εκτός Σχεδίου, το Σάββατο 7 Απρίλη  (Νισύρου 77 και Πάτμου, κοντά σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) από τις 22:00 και μετά.
Σας περιμένουμε

Κινητοποίηση την Παρασκευή 6/4, ώρα 18:00 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη) από επιτροπές κατοίκων και συνελεύσεις


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
ιστολόγιο: epitropi3den.blogspot.com ηλ. ταχυδρομείο: epitropi3den@gmail.com

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνδέεται με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ενάντια στη μακροχρόνια λιτότητα και εξαθλίωση των μνημονίων που μας οδηγούν η κυβέρνηση, η τρόικα, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.

Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Πρώτο αποτέλεσμα του κινήματος είναι ότι δεν έχουν υλοποιήσει μέχρι τώρα διακοπές του ρεύματος λόγω της μη πληρωμής των χαρατσιών σε σπίτια. Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά με συλλογικό, μαζικό και οργανωμένο τρόπο, που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη πάση θυσία να χρεοκοπήσει το λαό για να μην χρεοκοπήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπεί επιχειρεί να μεταφέρει την είσπραξη του χαρατσιού στις εφορίες. Σαν κλέφτης δηλώνει ότι θα βάζει και άμεσα χέρι στο μισθό και τις συντάξεις μας, για να φανεί συνεπής στο αμόκ φοροληστείας που προσπαθεί να επιβάλει.

Όμως εμείς δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και κάθε άλλου χαρατσιού. Γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πετυχημένη η Συναυλία για τους Χαλυβουργούς που συνδιοργάνωσαν οι επιτροπές κατοίκων της περιοχής μας

Δημοσιεύουμε παρακάτω το δελτίο τύπυο της Επιτροπής Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού για τη συναυλία της Παρασκευής 30 Μάρτη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα Καλογρέζας και η Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, την Παρασκευή 30 Μάρτη στο συνεδριακό κέντρο Νέας Ιωνίας. Πολύς κόσμος, κάτοικοι της περιοχής μας από κάθε γειτονιά της Νέας Ιωνίας αλλά και συναγωνιστές από άλλες περιοχές στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά από το συγκρότημα «Υπεραστικοί» που μας ταξίδεψαν με τις μουσικές τους, μας ανέβασαν με τα τραγούδια τους, μας μετάδωσαν τη καλή τους διάθεση, μα πάνω από όλα τους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους όταν τους προτείναμε λίγες εβδομάδες πριν να έρθουν να τραγουδήσουν για τους Χαλυβουργούς. Περάσαμε μια βραδιά που θα θυμόμαστε όλοι μας για πάρα πολύ καιρό. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα.
Η συναυλία μας είναι αφιερωμένη στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών. Το συμβολικό ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στους Χαλυβουργούς από τις δύο επιτροπές την Κυριακή 8 Απρίλη. Το ραντεβού της Επιτροπής κατοίκων Πευκακίων-Περισσού για όποιον θέλει να έρθει μαζί μας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, είναι ώρα 11:00 έξω από το γνωστό μας σχολείο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα βίντεο από τη βραδιά της συναυλίας.


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εχθρός μας είναι ο Καπιταλισμός! (Όχι οι μετανάστες)

Τη Κυριακή 25 Μάρτη, στις 6μμ, στη Πλατεία Σημηριώτη στη Ν.Ιωνία, Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν επίθεση με βρισιές και χτυπήματα, την ώρα που πήγαιναν στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα. Γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας, αντιδρώντας στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση προσπάθησε να παρέμβει, εμποδίστηκε και δέχτηκε φραστικές προσβολές και απειλές, οπότε κάλεσε την αστυνομία. Κατά περίεργο τρόπο σε μόλις δέκα λεπτά έφτασαν οκτώ  Οι αστυνομικοί με μηχανές και σε λίγο γέμισε η πλατεία με δεκάδες αστυνομικούς! Αυτοί ωστόσο αντί να συλλάβουν τους δράστες, πέρασαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και εκεί στο δρόμο συνέχισαν να τους χτυπάνε από κοινού, πιθανόν και με σιδερογροθιά,- με αποτέλεσμα ένας μετανάστης να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη-και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας.

Οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες αυξάνονται και αποτελούν κομμάτι του σκηνικού που στήνουν σήμερα οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της φτωχοποίησης του λαού. Τα συχνά και ανησυχητικά κρούσματα νεοναζιστικής βίας πριμοδοτούνται από το Μαύρο Μέτωπο της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, από «μεγάλα» τηλεοπτικά κανάλια, φυλλάδες και εταιρίες δημοσκοπήσεων, από την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της αστυνομοκρατίας. Επιδιώκουν να μας σύρουν στις εκλογές με αυτό το θέμα για να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα, τη φτώχεια και εξαθλίωση που οδηγούν το λαό. Συνειδητά και συνέχεια παρουσιάζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης ως την «πηγή του κακού» για ότι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Το σύστημα και οι μηχανισμοί του κατασκευάζουν τους νέους Χίτλερ, πατώντας πάνω στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση του κόσμου, ώστε να μας πείσουν ότι για την επιδείνωση της ζωής μας φταίνε οι μετανάστες, με μόνο στόχο να μην απειληθεί ποτέ η κυριαρχία αυτών που πραγματικά μας εξαθλιώνουν. Θέλουν να στρέψουν την οργή των εργαζομένων και των ανέργων μακριά από τους συλλογικούς αγώνες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Θέλουν τους εργαζόμενους δούλους των αφεντικών, ψηφοφόρους «μετριοπαθών» ή φασιστών απατεώνων, φοβισμένους ιδιώτες που θα εκλιπαρούν τους «ισχυρούς ηγέτες» να αποφασίζουν για τη ζωή τους.