Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!! (ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ)

Ως κάτοικοι και δημότες της Νέα Ιωνίας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος ήταν το πρώτο θεσμικό όργανο που μπήκε στην μάχη ενάντια στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το γνωστό σε όλους μας χαράτσι της ΔΕΗ, συγκεντρώνοντας αιτήσεις και λογαριασμούς και καταθέτοντας μαζικές προσφυγές για την δικαστική απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά της περιοχής μας.
Από την αρχή αναγνωρίσαμε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ θετική, στο βαθμό που θα συνοδευόταν από ένα μαζικό κίνημα των κατοίκων της περιοχής μας και άλλων περιοχών, με στόχο την οριστική κατάργηση του χαρατσιού. Ωστόσο, πολύ γρήγορα φάνηκε πως η Δημοτική Αρχή είχε άλλους στόχους. Ήδη από τις 24/01/2011, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος της Ν. Ιωνίας και στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Η. Γκότσης, μεταξύ άλλων, παρότρυνε τους δημότες να καταλύσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες της εφορίας που υπάρχουν για της αιτήσεις εξαίρεσης, ενώ δήλωσε ότι το χαράτσι θα έπρεπε να εισπράττεται από την εφορία και όχι από μια ανώνυμη κοινωφελή επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΗ.
Μετά και από την διαφαινόμενη δικαστική «νίκη» στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες το χαράτσι κρίνεται νόμιμο αλλά η διακοπή ρεύματος για την μη πληρωμή του παράνομη, ο Δήμος σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις.