Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών!Σήμερα,Τετάρτη 6/6/2012, αντιπροσωπεία αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιών στάθηκε στο πλευρό των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία ενάντια στην (αποτυχημένη) προσπάθεια εργοδοτών, απεργοσπαστών κι αστυνομίας να σπάσουν την απεργία, για ακόμα μια φορά.


Διαβάστε την ανακοίνωση καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας:ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ– ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ

5-6-2012

Το Δ.Σ.του σωματείου καταγγέλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασία, χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Έβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.

Κοινή δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία των χαλυβουργών


Απεργία χαλυβουργών: Το μπλοκ του μαύρου μετώπου ξαναχτυπά.

Η λεγόμενη «υπηρεσιακή κυβέρνηση» και η «τυφλή» δικαιοσύνη πιστή στα ταξικά συμφέροντα, στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και των κερδών των εργοδοτών κήρυξε «παράνομη» την επί επτά μήνες και πλέον ηρωική απεργία των χαλυβουργών.

Νομίζουν οι αφελείς και επικίνδυνοι εντολοδόχοι των αφεντικών ότι θα σταματήσουν τον αγώνα, που εδώ και 220 μέρες, δίνουν οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το «πως δένεται τ΄ατσάλι» δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, δεν κάνουν πίσω.

Ο Μάνεσης μπορεί να διαθέτει τα μέσα και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους που προασπίζουν τα συμφέροντά του και τας κέρδη του αλλά δεν διαθέτει το δίκιο με το μέρος του. Το δίκιο που κατέκτησαν τόσα χρόνια δουλεύοντας στη φωτιά οι χαλυβουργοί.

Το μαύρο μπλοκ μπορεί να στήσει και να επιστρατέψει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ακόμα κα να επιστρατέψει και τη πιο μαύρη εκδοχή του, τη Χρυσή Αυγή, όπως επιχείρησε να κάνει και στην αρχή και δεν τα κατάφερε, για να σπάσει την απεργία.

Ο κόσμος της εργασίας θα επιβάλει τα συμφέροντα των χαλυβουργών. Η εργαζόμενη πλειοψηφία θα υψώσει πύργο ατίθασο και απείθαρχο και θα προασπίσει τόσο το δικαίωμα στην απεργία όσο και την πάλη ενάντια στη επιβολή ολοένα και αντεργατικών μέτρων από το κεφάλαιο , τους εργοδότες, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ .