Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στη Phone Marketing



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing εδώ και 99 μέρες δίνουμε μια μάχη για τις ίδιες μας τις ζωές. Αρνηθήκαμε να εργαστούμε με εκ περιτροπής εργασία για ένα 8ωρο την εβδομάδα με 140? μισθό το μήνα, όπως και την υποχώρηση να εργαστούμε με σύναψη ατομικών συμβάσεων και με μειώσεις μισθών. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοσία και τα τερτίπια της, δυνάμεις που χτυπάνε την Επιτροπή μας και το Σωματείο μας αλλά και με τους νόμους του κράτους που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σήμερα μας φέρνουν σε αυτή την θέση.


Παρότι και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, από το πρωί μέχρι το βράδυ 99 μέρες τώρα, έχουμε αποδείξει πως με την αποφασιστικότητά μας, με τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ που είναι στο πλευρό μας μπορούμε να αντέξουμε. Έχει φανεί ότι ο εργοδότης μας πιέζεται πολύ με τον αγώνα μας. Τον έχουμε αναγκάσει δύο φορές να κάνει πίσω, να σπάσει την αδιαλλαξία του.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ


O εργοδότης χρησιμοποιεί άλλοτε το μαστίγιο φέρνοντας την αστυνομία, τρομοκρατώντας μας και προσπαθώντας να μας διαχωρίσει. Άλλοτε με το καρότο, πατά πάνω στις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε και προσπαθεί να εκβιάσει τη συμφωνία μας στις μειώσεις μισθών. Δυσκολίες που οφείλονται στην κίνηση της εργοδοσίας να μας επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, μα κύρια γιατί εμείς πάντα παράγαμε τεράστιο πλούτο με τη δουλειά μας ενώ μας πετάγανε ψίχουλα και καρπωνόντουσαν τα περισσότερα.

Ανακοίνωση-Καταγγελία: Καμιά απόλυση στο δήμο και παντού - Κανένας εργαζόμενος ούτε μια μέρα απλήρωτος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με ωμό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του δήμου έδειξε την έξοδο  (απόλυση) σε 3 εργαζόμενες, που υπηρετούσαν με συμβάσεις, μετά από 6 χρόνια δουλειάς στα ΚΕΠ.

Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε πριν 10 μήνες περίπου για παραμονή τους στην δουλειά,

παρά τη λήξη της σύμβασης τους και η ολόπλευρη στήριξη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλιου στον  αγώνα που θα δινόταν, αποδείχτηκαν  στην πράξη κούφια λόγια.

Ενώ μέχρι τώρα πίεζαν να παρθεί δικάσιμος, όταν πάρθηκε και ζητήθηκε να παραβρεθεί ο δήμος στο δικαστήριο για  να συναινέσει στην παραμονή τους, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί και αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκαν επικαλούμενοι μια σειρά αβάσιμα νομικά κωλύματα και προφάσεις.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νέα Συνάντηση της Επιτροπής Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, Κυριακή 10/6, 11:00

Όπως ενημερωθήκαμε από το blog της επιτροπής, στη συνάντηση θα συζητηθούν τα εξής:


---ενημέρωση από τη συνάντηση των επιτροπών κατοίκων και συνελεύσεων γειτονιών στο ΕΚΑ, στα τέλη Μάη.

---εξελίξεις στο θέμα των χαρατσιών.

--στήριξη και συγκέντρωση χρημάτων για τους απεργούς της phonemarketing στη Νέα Ιωνία

O δημόσιος ξυλοδαρμός, τα οδυνηρά ξυπνήματα και τα μαντρόσκυλα του συστήματος


Αναδημοσιεύουμε κείμενο του Παναγιώτη Μαυροειδή από το http://aristeroblog.gr


Όποιος ακόμη θεωρεί πως επρόκειτο για ‘’ατυχή’’ συμπεριφορά ψυχοπαθούς ναζιστή ή για ιδιότυπο μάρκετινγκ φασιστικής κοπής για εκλογικούς κυρίως λόγους, κοιμάται ακόμη ύπνο βαθύ και επικίνδυνο.

Με εξαιρετική ορμή και παραστατικότητα, έρχεται στην επιφάνεια η πραγματικότητα μιας αναμέτρησης, πρωτόγνωρης σε ένταση, διάρκεια και έκταση, ασυνήθιστης σε βιαιότητα, που δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί και να μπει κάτω από κανένα χαλί.

Οι τραμπουκικές επιθέσεις του ναζιστικού υποκειμένου στις γυναίκες εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τηλεοπτική θέα, δύο μόλις μέρες μετά την κήρυξη ως παράνομης της πολύμηνης απεργίας στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ήρθαν να αφυπνίσουν πολλαπλά και πολλούς.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών!



Σήμερα,Τετάρτη 6/6/2012, αντιπροσωπεία αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιών στάθηκε στο πλευρό των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία ενάντια στην (αποτυχημένη) προσπάθεια εργοδοτών, απεργοσπαστών κι αστυνομίας να σπάσουν την απεργία, για ακόμα μια φορά.


Διαβάστε την ανακοίνωση καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας:



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ– ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ

5-6-2012

Το Δ.Σ.του σωματείου καταγγέλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασία, χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Έβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.

Κοινή δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία των χαλυβουργών


Απεργία χαλυβουργών: Το μπλοκ του μαύρου μετώπου ξαναχτυπά.

Η λεγόμενη «υπηρεσιακή κυβέρνηση» και η «τυφλή» δικαιοσύνη πιστή στα ταξικά συμφέροντα, στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και των κερδών των εργοδοτών κήρυξε «παράνομη» την επί επτά μήνες και πλέον ηρωική απεργία των χαλυβουργών.

Νομίζουν οι αφελείς και επικίνδυνοι εντολοδόχοι των αφεντικών ότι θα σταματήσουν τον αγώνα, που εδώ και 220 μέρες, δίνουν οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το «πως δένεται τ΄ατσάλι» δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, δεν κάνουν πίσω.

Ο Μάνεσης μπορεί να διαθέτει τα μέσα και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους που προασπίζουν τα συμφέροντά του και τας κέρδη του αλλά δεν διαθέτει το δίκιο με το μέρος του. Το δίκιο που κατέκτησαν τόσα χρόνια δουλεύοντας στη φωτιά οι χαλυβουργοί.

Το μαύρο μπλοκ μπορεί να στήσει και να επιστρατέψει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ακόμα κα να επιστρατέψει και τη πιο μαύρη εκδοχή του, τη Χρυσή Αυγή, όπως επιχείρησε να κάνει και στην αρχή και δεν τα κατάφερε, για να σπάσει την απεργία.

Ο κόσμος της εργασίας θα επιβάλει τα συμφέροντα των χαλυβουργών. Η εργαζόμενη πλειοψηφία θα υψώσει πύργο ατίθασο και απείθαρχο και θα προασπίσει τόσο το δικαίωμα στην απεργία όσο και την πάλη ενάντια στη επιβολή ολοένα και αντεργατικών μέτρων από το κεφάλαιο , τους εργοδότες, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ .