Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα
18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε: ο ελληνικός λαός να καταδικαστεί σε θάνατο μέσω της οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που θα επιβληθεί με το νέο συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος που προωθεί. Η τρόικα εσωτερικού προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού. Ούτε η επίσκεψη της Μέρκελ δεν μπόρεσε να δώσει την υποστήριξη που επιδίωκαν, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης.
Η υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκαν προεκλογικά, αποδείχτηκε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, με σκοπό την εξαπάτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Αυτό που τελικά έμεινε από αυτήν είναι τα 11,5 δις ευρώ (που έγιναν 14,5, ενώ μόνο στο 2013 θα μας πάρουν 9,5 δις!) και η «ματωμένη» καρδιά  της Μέρκελ, ενώ ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, δηλώνει  σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα ότι το «βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει πέσει αλλά όχι δραματικά». Η ξεδιαντροπιά και η γελοιότητα όσων ζουν σε φρουρούμενες βίλλες στα ακριβά προάστια, ήταν πάντα χαρακτηριστικό τους.