Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς και τα στοιχεία που ζητούν


Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δια του εκπροσώπου της υπουργού Εσωτερικών Στυλιανίδη έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του μία μόλις μέρα μετά,  ζητώντας από τους Δήμους να καταγράψουν και να παραδώσουν άμεσα τα στοιχεία για τον αριθμό των νηπίων των βρεφονηπιακών σταθμών, που οι γονείς τους είναι μετανάστες.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης και του υπουργού της Στυλιανίδη είναι τεράστιες. Γιατί είναι προφανής ο ρατσιστικός σκοπός της ΧΑ: να ζητήσει να διωχτούν τα παιδιά των μεταναστών που φιλοξενούνται από Παιδικούς Σταθμούς.

Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει προεκλογικά πως «αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομελια αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους».

Η ενέργεια αυτή εκτός από τον ακραίο ρατσιστικό χαρακτήρα της αποτελεί και απόπειρα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, που επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς στους μετανάστες.

Για τα 35.000 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι μετανάστες  που αποτελούν άλλωστε μόλις το 1,5% στο σύνολο των παιδιών, αλλά οι άγριες περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις  των μνημονίων(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ). Οποιοσδήποτε άλλωστε ρίξει μια ματιά στα κριτήρια φιλοξενίας ενός παιδιού μετανάστη σε παιδικό σταθμό θα δει ότι είναι τόσο ασφυκτικά που ελαχιστοποιούνται τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν.