Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση: Ποιος είπε το "ΟΧΙ";


Σας καλούμε την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 7:00μμ στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας στην εκδήλωση με θέμα:
«Ποιος είπε το ΟΧΙ;»
Το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και το σύγχρονο πρόσωπο του φασισμού


Η 28η του Οκτώβρη είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, αλλά και μέρα ντροπής για τους προδότες του. Κι όμως αυτοί γιορτάζουνε το «Αλβανικό Έπος». Και πάλι χωρίς το λαό. Και πάλι με φράχτη γύρω τους τα όπλα, για να τους φυλάνε όταν πηγαίνουν στην τελετή. Για να φυλάγονται οι εχθροί του λαού από τον ίδιο το λαό.
Τη δεκαετία 1930-1940 μαύρα σύννεφα είχαν καλύψει την Ευρώπη. Η οικονομική κρίση οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια ανθρώπους. Στην Ιταλία επικρατεί η φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι , στη Γερμανία της κρίσης ο αγκυλωτός σταυρός παίρνει την εξουσία. Ο Χίτλερ, ανακηρύσσει το «Τρίτο Ράιχ», μια νέα αυτοκρατορική Γερμανία. Όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ναζιστικού τίθενται εκτός νόμου. Οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι διανοούμενοι, οι κομμουνιστές και όσοι αντιστέκονται στο ναζισμό και στο φασισμό ακολουθούν. Η βία και η τρομοκρατία είναι κοινές μέθοδοι. Οι μελανοχίτωνες στην Ιταλία και τα τάγματα εφόδου στη Γερμανία, τρομοκρατούν, προπηλακίζουν ή ακόμα δολοφονούν αθώους πολίτες αν τυχόν δε χαιρετίσουν τα φασιστικά σύμβολα. 
Στην Ελλάδα επιβάλλεται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Τα κόμματα τίθενται εκτός νόμου, η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφαλείας οργανώνονται κατά τα φασιστικά πρότυπα. Επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία και η χώρα βυθίζεται σε πρωτοφανή σκοταδισμό. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση πολιτικών ελευθεριών, συστηματική καταδίωξη όλων των διαφωνούντων, εξορίες.