Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


…ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Τότε, ήταν ο ιταλικός φασισμός, ο γερμανικός ναζισμός, η κατοχή, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Απέναντί τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Σήμερα, είναι η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το Τέταρτο Ράιχ. Απέναντι τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις.

Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση – πάντα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας – θα σημάνει ένα νέο, ακόμη πιο βάρβαρο κοινωνικό ολοκαύτωμα. Η διάλυση κάθε είδους εργατικού δικαιώματος, η απελευθέρωση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η νέα φοροεπιδρομή, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το νέο κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις είναι μόνο μερικά από τα εφιαλτικά στοιχεία που δείχνουν τι σημαίνει για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό «σωτηρία της χώρας»: σωτηρία του ευρώ,  εξασφάλιση των κερδών για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, φτώχια, εξαθλίωση και ανεργία για το λαό και τη νεολαία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.


Ν’ αρνηθούμε να ζούμε σαν δούλοι με μισθό 300 ευρώ, όσοι θα δουλεύουμε κι όσοι δε δουλεύουμε να τρώμε από τα συσσίτια, τα ληγμένα των σουπερ μάρκετ και να «ζούμε» με βοηθήματα της πρόνοιας

Ν’ αρνηθούμε τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγωνιά για τις τράπεζες και τις βιομηχανίες αλλά καταδικάζει στη φτώχεια και τη δυστυχία τους λαούς

Ν’ αρνηθούμε και να οργανωθούμε απέναντι στην κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία που εσκεμμένα σπέρνουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό.