Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου για την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου: "Ποιος είπε το ΟΧΙ; Το Κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και το νέο πρόσωπο του φασισμού"


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/10 η εκδήλωση που διοργάνωσε η αριστερή ριζοσπαστική κίνηση στη Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου», με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας στα ελληνικά εδάφη και της φασιστικής-ναζιστικής κατοχής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή εκτεταμένων αποσπασμάτων από το επίκαιρο ντοκιμαντέρ "Το αυγό του φιδιού", της Νίνας Γεωργιάδου, ενώ στη συνέχεια τη συζήτηση άνοιξαν οι δύο καλεσμένοι-ομιλητές, η Τασούλα Δερβενιώτου, ιστορικός και συγγραφέας, και ο Αλέξανδρος Kατσιγιάννης, ιστορικός, εκπαιδευτικός. Η Τασούλα Δερβενιώτου ανέλυσε την ιστορική και κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε την Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής κατοχής, με ιδιαίτερες αναφορές στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ και της αντίστασης και των ταγμάτων ασφαλείας, και προσέγγισε τις οικονομικο-πολιτικές αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ο Αλέξανδρος Κατσιγιάννης, ιστορικός, εκπαιδευτικός, έκανε εκτεταμένη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία, αποκαλύπτοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε ολόκληρες ιστορικές περιόδους, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο της μεταξικής δικτατορίας αλλά και την προσπάθεια "στρογγυλοποίησης" μιας σειράς γεγονότων που πολλές φορές φτάνει στη διαστρέβλωσή τους.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια και ζωντανή με πολλούς προβληματισμούς, ερωτήματα και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, τόσο για το τότε όσο και για το σήμερα, για τις αιτίες που γεννούν το φασισμό, τη μάχη των αντιστασιακών οργανώσεων και του ΕΑΜ να οργανώσει την αλληλεγγύη για να σωθεί ο λαός από την πείνα, τις αναλογίες με τη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και για τη συνολική απάντηση που υποχρεούται να δώσει η αριστερά και ο λαός σήμερα, απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τη σύγχρονη οικονομική και πολιτική κατοχή που βιώνει σήμερα.



 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


…ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Τότε, ήταν ο ιταλικός φασισμός, ο γερμανικός ναζισμός, η κατοχή, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Απέναντί τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Σήμερα, είναι η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το Τέταρτο Ράιχ. Απέναντι τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις.

Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση – πάντα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας – θα σημάνει ένα νέο, ακόμη πιο βάρβαρο κοινωνικό ολοκαύτωμα. Η διάλυση κάθε είδους εργατικού δικαιώματος, η απελευθέρωση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η νέα φοροεπιδρομή, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το νέο κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις είναι μόνο μερικά από τα εφιαλτικά στοιχεία που δείχνουν τι σημαίνει για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό «σωτηρία της χώρας»: σωτηρία του ευρώ,  εξασφάλιση των κερδών για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, φτώχια, εξαθλίωση και ανεργία για το λαό και τη νεολαία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.


Ν’ αρνηθούμε να ζούμε σαν δούλοι με μισθό 300 ευρώ, όσοι θα δουλεύουμε κι όσοι δε δουλεύουμε να τρώμε από τα συσσίτια, τα ληγμένα των σουπερ μάρκετ και να «ζούμε» με βοηθήματα της πρόνοιας

Ν’ αρνηθούμε τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγωνιά για τις τράπεζες και τις βιομηχανίες αλλά καταδικάζει στη φτώχεια και τη δυστυχία τους λαούς

Ν’ αρνηθούμε και να οργανωθούμε απέναντι στην κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία που εσκεμμένα σπέρνουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό.
 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση: Ποιος είπε το "ΟΧΙ";


Σας καλούμε την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 7:00μμ στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας στην εκδήλωση με θέμα:
«Ποιος είπε το ΟΧΙ;»
Το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και το σύγχρονο πρόσωπο του φασισμού


Η 28η του Οκτώβρη είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, αλλά και μέρα ντροπής για τους προδότες του. Κι όμως αυτοί γιορτάζουνε το «Αλβανικό Έπος». Και πάλι χωρίς το λαό. Και πάλι με φράχτη γύρω τους τα όπλα, για να τους φυλάνε όταν πηγαίνουν στην τελετή. Για να φυλάγονται οι εχθροί του λαού από τον ίδιο το λαό.
Τη δεκαετία 1930-1940 μαύρα σύννεφα είχαν καλύψει την Ευρώπη. Η οικονομική κρίση οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια ανθρώπους. Στην Ιταλία επικρατεί η φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι , στη Γερμανία της κρίσης ο αγκυλωτός σταυρός παίρνει την εξουσία. Ο Χίτλερ, ανακηρύσσει το «Τρίτο Ράιχ», μια νέα αυτοκρατορική Γερμανία. Όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ναζιστικού τίθενται εκτός νόμου. Οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι διανοούμενοι, οι κομμουνιστές και όσοι αντιστέκονται στο ναζισμό και στο φασισμό ακολουθούν. Η βία και η τρομοκρατία είναι κοινές μέθοδοι. Οι μελανοχίτωνες στην Ιταλία και τα τάγματα εφόδου στη Γερμανία, τρομοκρατούν, προπηλακίζουν ή ακόμα δολοφονούν αθώους πολίτες αν τυχόν δε χαιρετίσουν τα φασιστικά σύμβολα. 
Στην Ελλάδα επιβάλλεται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Τα κόμματα τίθενται εκτός νόμου, η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφαλείας οργανώνονται κατά τα φασιστικά πρότυπα. Επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία και η χώρα βυθίζεται σε πρωτοφανή σκοταδισμό. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση πολιτικών ελευθεριών, συστηματική καταδίωξη όλων των διαφωνούντων, εξορίες.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς και τα στοιχεία που ζητούν


Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δια του εκπροσώπου της υπουργού Εσωτερικών Στυλιανίδη έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του μία μόλις μέρα μετά,  ζητώντας από τους Δήμους να καταγράψουν και να παραδώσουν άμεσα τα στοιχεία για τον αριθμό των νηπίων των βρεφονηπιακών σταθμών, που οι γονείς τους είναι μετανάστες.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης και του υπουργού της Στυλιανίδη είναι τεράστιες. Γιατί είναι προφανής ο ρατσιστικός σκοπός της ΧΑ: να ζητήσει να διωχτούν τα παιδιά των μεταναστών που φιλοξενούνται από Παιδικούς Σταθμούς.

Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει προεκλογικά πως «αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομελια αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους».

Η ενέργεια αυτή εκτός από τον ακραίο ρατσιστικό χαρακτήρα της αποτελεί και απόπειρα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, που επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς στους μετανάστες.

Για τα 35.000 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι μετανάστες  που αποτελούν άλλωστε μόλις το 1,5% στο σύνολο των παιδιών, αλλά οι άγριες περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις  των μνημονίων(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ). Οποιοσδήποτε άλλωστε ρίξει μια ματιά στα κριτήρια φιλοξενίας ενός παιδιού μετανάστη σε παιδικό σταθμό θα δει ότι είναι τόσο ασφυκτικά που ελαχιστοποιούνται τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα
18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε: ο ελληνικός λαός να καταδικαστεί σε θάνατο μέσω της οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που θα επιβληθεί με το νέο συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος που προωθεί. Η τρόικα εσωτερικού προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού. Ούτε η επίσκεψη της Μέρκελ δεν μπόρεσε να δώσει την υποστήριξη που επιδίωκαν, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης.
Η υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκαν προεκλογικά, αποδείχτηκε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, με σκοπό την εξαπάτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Αυτό που τελικά έμεινε από αυτήν είναι τα 11,5 δις ευρώ (που έγιναν 14,5, ενώ μόνο στο 2013 θα μας πάρουν 9,5 δις!) και η «ματωμένη» καρδιά  της Μέρκελ, ενώ ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, δηλώνει  σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα ότι το «βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει πέσει αλλά όχι δραματικά». Η ξεδιαντροπιά και η γελοιότητα όσων ζουν σε φρουρούμενες βίλλες στα ακριβά προάστια, ήταν πάντα χαρακτηριστικό τους.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν μας τρομοκρατεί! Έξω η Μέρκελ, έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!



Χτες ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, των αστυνομικών βασανιστηρίων, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.

Ο λαός όμως δεν τρομοκρατήθηκε για αυτό και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ– ΔΗΜΑΡ δεν τόλμησε να απαγορέψει τις συγκεντρώσεις στις πλατείες Κολοκοτρώνη,Σύνταγμα και Ομόνοια. Η Εκτός Σχεδίου καλεί το λαό να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και το μίσος του για την κατοχική πολιτική της κυβέρνησης να γίνει ελπίδα και πράξη ανατροπής.


 
Τίποτα δεν θα εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει ενάντια σε στην κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ.

Θα διαδηλώσουμε στους δρόμους της πόλης για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ξηλωθούν τα προηγούμενα, για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ.

Για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό στην κοινωνία την εργασία τη δημοκρατία.
Για να διεκδικήσουμε τα απλήρωτα μεροκάματα, να σταματήσουμε τις απολύσεις. Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας! Να τους ανατρέψουμε!
 
Την Τρίτη 09 Οκτ όλοι και όλες διαδηλώνουμε, κόντρα σε κάθε απαγόρευση όπως ακριβώς το έχουμε αποφασίσει.
 
Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία


 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΙΤΗ 9/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος και Αμαλίας)


Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη στις συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους. 

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων για την αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Εντάσσεται ακόμα στην βαθύτερη πρόσδεση και συμμαχία της κυβέρνησης και του ελληνικού κεφαλαίου με τους τραπεζίτες και την Ευρωπαική Ένωση, με στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις, να αντισταθούν με κάθε τρόπο.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 6/10/2012 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα


Η κλιμάκωση και ο  μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας  για να αποτραπεί  το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως  άμεση προτεραιότητα. Καλείται όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής  ευθύνης  για την οποία θα κριθούμε όλοι.

Η μεγάλη συμμετοχή στη πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα, γι’ αυτό το σκοπό, είναι ελπιδοφόρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στη χθεσινή συνάντηση πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός  προβληματισμός για το  πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.