Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Το προηγούμενο Σάββατο, εμφανίστηκε στην πόλη μας τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζουμε αυτήν την ενέργεια γιατι εκδηλώσεις μίσους και μισαλοδοξίας δεν χωρούν στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά ως εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι τις επιπτώσεις από την πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων και των-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών, τις απολύσεις που έχουν δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα απανωτά χαράτσια, τους φόρους, τη διάλυση παιδείας και υγείας, που  έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχιας. Ο λόγος είναι πως ότι το κεφάλαιο και οι μεγαλοτραπεζίτες προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στη πλάτες των εργαζόμενων. Αυτό υπηρετούν οι πολιτικοί εκφραστές τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και το ακροδεξιό δεκανίκι του συστήματος η Χρυσή Αυγή. Δεν τους αρκεί μόνο η οικονομική βία που ασκούν σε όλους εμάς (εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, συνταξιούχους), αλλά χρειάζονται και τη βία που οι εργοδότες ασκούν στους χώρους δουλειάς, με την απόλυση κάθε εργαζόμενου που επιχειρεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, και την κρατική καταστολή που επιχειρεί να χτυπήσει κάθε δράση του μαζικού κινήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική.

Η Χρυσή αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των καπιταλιστών. Το απέδειξαν:

·         Όταν ήρθε η Μέρκελ και κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, αποδεικνύοντας ότι για αυτούς πατρίδα είναι μόνο τα αφεντικά τους.

·         Όταν απεργούσαν οι Χαλυβουργοί και αυτοί γίνονταν στήριγμα τον ιδιοκτήτη Μάνεση, στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών

·         Όταν στη Βουλή στήριζαν τους εφοπλιστές, ζητώντας μηδενισμό της ελάχιστης συμμετοχής τους και υποστήριζαν το αίτημα να τους δοθούν και άλλα θαλασσοδάνεια, όταν υπερθεμάτιζαν να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί η Αγροτική Τράπεζα στον τραπεζίτη Σάλλα της Πειραιώς.

·         Όταν χτυπάνε μετανάστες εργάτες, όταν όχι μόνο είναι απόντες από κάθε εργατικό αγώνα αλλά και υπερασπιστές των βιομηχάνων και των αφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους.  Οταν επιχειρούν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, θέλοντας να κρατήσουν τα μεροκάματα χαμηλά για όλους τους εργαζόμενους. Στόχος τους είναι όχι μόνο οι μετανάστες αλλά  όλοι οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα.

Αντιφασιστική Αντικατασταλτική πορεία στη Νέα Ιωνία


Σε πορεία ενάντια στο φασισμό και την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Νέα Ιωνία, καλούν φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας το Σάββατο 22/12, ώρα 13:00.