Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη 10.30 πμ στο μουσείο


Μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, περνά δια πυρός και σιδήρου τους εργαζόμενους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής. Πιστή στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των δανειστών και του κεφαλαίου κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απολύσεις- διαθεσιμότητες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστρατεύσεις απεργών και συλλήψεις συνδικαλιστών. Υπόσχεται στο μεγάλο κεφάλαιο «ανάπτυξη» βασισμένη σε μισθούς πείνας, με ανεργία στο 30%, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα της απεργίας εκτός νόμου. Την ώρα που οι άνεργοι είναι ενάμισι εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, τα παιδιά υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία, τα σπίτια παγώνουν χωρίς πετρέλαιο και ηλεκτρικό, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, ο λαός αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια, η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει με «σιδερένια φτέρνα» την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Τα απλωμένα χέρια να γίνουν γροθιές!

Μπροστά μας έχουμε την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Μια απεργία που περίτεχνα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φρόντισε να βρίσκεται μακριά από μια σειρά μεγάλων και κρίσιμων κλαδικών αγώνων του τελευταίου διαστήματος. Γιατί βάζοντας την απεργία ένα περίπου μήνα μετά τη συγκλονιστική απεργία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, τον αγώνα των ναυτεργατών και δυο εβδομάδες  αφού έχουν αρχίσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις, αντικειμενικά δίνει ανάσες ζωής σε μια κυβέρνηση που επιβιώνει μόνο, μέσω του τρόμου και της καταστολής.


Ακόμα και έτσι όμως, αυτή η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου, του κάθε εργαζόμενου. Να γίνει το σκαλοπάτι για την κλιμάκωση των αγώνων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, οριζόντιο συντονισμό και αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων. Ούτε ο κατακερματισμός του κάθε κλάδου, ούτε η άρνηση συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής μπορεί να οδηγήσει μακριά.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με πράξεις  και όχι με λόγια.

Για να ανατραπεί η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου,  για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να φύγει η ΤΡΟΙΚΑ

Για να σπάσει η τρομοκρατία και η βία εργοδοσίας, κυβέρνησης, κράτους απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα  της περιοχής μας, σωματεία, επιτροπές κατοίκων, όλοι μαζί και οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι πανεργατικές απεργίες οι τοπικές και εργατικές κινητοποιήσεις που πληθαίνουν κάθε μέρα δείχνουν τον δρόμο. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία θα είμαστε ξανά στο προσκήνιο του λαϊκού ξεσηκωμού, στην πάλη για μια κοινωνία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης  και  αξιοπρέπειας.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Εκτός ΣχεδίουΑριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
http://www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com