Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΜΙΛΑΝΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ


Το 1821 καταγράφηκε στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ως η επανάσταση που ξεκίνησε από τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρασύροντας στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Η Τουρκοκρατία εξέθρεψε κοινωνικές τάξεις με συγκρουόμενα και ανταγωνιστικά συμφέροντα, εκμετάλλευση και καταπίεση. O λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στους ντόπιους ολιγάρχες, στο οθωμανικό κράτος και τους υψιλόβαθμους κληρικούς και διεκδίκησε να γίνει αφεντικό του τόπου του, της γής του, της ζωής του. Γι' αυτό η Επανάσταση του 1821, εκτός από εθνική υπήρξε και βαθύτατα κοινωνική.

Αν και πέρασαν 192 χρόνια, ζωντανά και επίκαιρα παραμένουν τα μεγάλα οράματα των εξεγερμένων προγόνων μας για λευτεριά, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα τον ρόλο της αντίδρασης και της καταπίεσης λαών και εθνοτήτων στο όνομα της «Παγκοσμιοποίησης» έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ…

Έτσι, σε  κάθε εθνική επέτειο εμφανίζονται όλοι εκείνοι που είναι απόντες από τον καθημερινό αγώνα του ελληνικού λαού:

·         Η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα στηθεί καμαρωτά στις εξέδρες να παρακολουθήσει τις παρελάσεις κάνοντας δηλώσεις για το πόσο τους εντυπωσίασαν τα νιάτα της πατρίδας. Τα ίδια αυτά νιάτα που μαστίζονται κατά 60% από την ανεργία. Που αν πιάσουν δουλειά θα είναι κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη. Που θα πάρουν τελικά τον δρόμο για την ξενιτιά, αφού η... πατρίδα, φρόντισε να τσακίσει τα όνειρά τους.

·         Οι καλοπληρωμένοι ρουφιάνοι που υποδύονται τους δημοσιογράφους στα τρομοδελτία των 8.  Ο Γιάννης η Όλγα, ο Παύλος και φυσικά ο Μπάμπης αλλά και τόσοι  άλλοι. Στημένοι στα τηλεπαράθυρα αμείβονται τον μήνα με όσα βγάζει (ή μάλλον έβγαζε) ένας σκληρά  εργαζόμενος άνθρωπος το χρόνο. Θα  φέρουν στα μέτρα τους το νόημα και αυτής της επετείου. Το νόημα το καθορίζουν αυτοί και τα αφεντικά τους. Στις εθνικές επετείους δεν χωράνε διαμαρτυρίες! Δεν μπορεί να χαλάει τη φιέστα με την παρέμβασή του ο λαός. Αυτός μπορεί μόνο να αποτελεί το ντεκόρ και να χειροκροτεί. Α και να υπομένει. Σιωπηλά κατά προτίμηση.

·         Στο πλευρό των δύο παραπάνω, οι επίδοξοι συνεχιστές των ναζί. Οι φασίστες της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τον τρόμο στις ψυχές των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την απελπισία.




ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ

ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΙΧΑ ΨΩΜΙ

Η  ισχυρή Ελλάδα του ευρώ και της ΕΕ συνωστίζεται στις ουρές για δωρεάν φρούτα και  λαχανικά, σε συσσίτια στου Φιλοππάπου, μαστίζεται από νέους φόρους, έχει πάνω από 1.5 εκατομμύριο ανέργους… Η ισχυρή Ελλάδα πεθαίνει στα ράντζα των διαδρόμων (στην καλύτερη των περιπτώσεων) των διαλυμένων νοσοκομείων, δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά της στα σχολεία λόγω συγχωνεύσεων…, μένει χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο, (ξε)πουλάει τα πάντα λιμάνια νησιά, αεροδρόμια,  τον ήλιο, το νερό…

 Η ισχυρή Ελλάδα με τους ανίσχυρους πολίτες της θα θυμηθεί και φέτος τους ηρωικούς προγόνους που αντιστάθηκαν παράτολμα και ενάντια σε κάθε λογική.

Τι περίεργο όμως και πόσο αταίριαστο με τις επιδιώξεις τους αυτό το παράδειγμα της επανάστασης του 1821. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συνταιριάξει η λογική του μονόδρομου των μνημονίων και του ευρώ, του μονόδρομου των απάνθρωπων μέτρων για να σωθεί η χώρα με την παράτολμη αποκοτιά ενός λαού αποφασισμένου να αγωνιστεί για τη λευτεριά του ενάντια σε κάθε πιθανότητα λογικής , ενάντια σε όλους τους ισχυρούς της εποχής; Και πώς αλήθεια συμβιβάζεται η επιδρομή στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, που γίνεται από κοινού από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)  με τους λαϊκούς αγωνιστές που όποτε χρειάστηκε δήλωσαν παρόντες, προκειμένου να υπερασπιστούν κάθε φορά αυτό που ήταν δίκαιο για την εργαζόμενη πλειοψηφία;


ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ

ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Όσους προσπαθούσαν και τότε, προσπαθούν και σήμερα- και είναι οι ίδιοι- να μας πείσουν ότι η αντίσταση στις επιλογές τους οδηγεί στο χάος και την καταστροφή, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υποταγή στο μονόδρομο της λιτότητας, του ευρώ και της ΕΕ, τους κατανοούμε. Φοβούνται, τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι νεολαία να ξαναπιάσουν το νήμα που συνδέει σαν κόκκινη κλωστή την ιστορία. Και αυτή η ιστορία μας λέει ότι γράφεται από την πάλη των λαών, από τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις.

Ότι ο άλλος δρόμος, αυτός της αξιοπρέπειας και του αγώνα που περνάει από την ανατροπή αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου. Τη ρήξη με τις ανάγκες της αγοράς τα ιερά και τα όσια του κέρδους. Της διπλής εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου με παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους σαν το πρώτο βήμα μιας πορείας δύσκολης αλλά περήφανης για εμάς και τα παιδιά μας. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια αυτών που τον παράγουν, στα χέρια των εργαζόμενων και της νεολαίας.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία