Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Κείμενο καταγγελίας της «Εκτός Σχεδίου» για την επίθεση του συστήματος στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα.


Το κυβερνητικό έργο της διαμόρφωσης ενός κλίματος τρομοκρατίας για το σύνολο του λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και της Τρόικας συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και της συνεχούς λιτότητας, που βυθίζει την νεολαία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο, επιχειρείται να καταργηθεί κάθε αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στο να αμφισβητεί, να οργανώνεται και να αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και για το δικαίωμά του να είναι κυρίαρχος στον ίδιο του τον τόπο.

Έτσι, χτες, η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου-Κουβέλη -σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ- χρησιμοποίησε, για ακόμη μια φορά, τις αστυνομικές δυνάμεις ως συμμορίες κρατικής καταστολής σε επιχείρηση «ανακατάληψης» της βίλλας Αμαλίας. Έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, έπνιξαν την περιοχή στα χημικά. Αυτό ήταν η αρχή, ακολούθησε πογκρόμ συλλήψεων και προσαγωγών αλληλέγγυων που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ καθώς και εισβολή στη κατάληψη “Σκαραμαγκά”,

με την κοινοβουλευτική αριστερά και στις δύο εκδοχές της(ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να δίνει δείγμα γραφής, μη διστάζοντας να καταγγείλει την συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Ο υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Από κοντά σε ρόλο μαντρόσκυλου του συστήματος η Χρυσή Αυγή η οποία αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία μιλούσε σε ανακοίνωσή της για 10 καταλήψεις που πρέπει να λήξουν και λες και την άκουσε η αστυνομία, το μεσημέρι πραγματοποίησε την επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.