Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Νίκη στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ
 
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Είναι αγώνας:

-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.

- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.

- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.

Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.

Ολοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη το απόγευμα στις 5 στο μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.

Κανένας Μόνος του!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ….Ή Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των μικροεμπόρων και  αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας
Οι μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι της Καλογρέζας απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να αναδείξουμε σε όλο τον Ιωνιώτικο λαό, στις μαζικές του οργανώσεις αλλά και στις διοικητικές τοπικές αρχές τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία είναι:

1ο)Η άδικη φορολογία και τα χαράτσια που μας εξοντώνουν οικονομικά, αφού καταργείται το αφορολόγητο, φορολογούμαστε με 26% από το πρώτο ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος από 500 γίνεται 600 ευρώ.

2ο)Μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο η τάση συγκέντρωσης του τζίρου στα μεγάλα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές του εμπορίου, γεγονός που μας καταδικάζει στην ανεργία. Ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων στην Καλογρέζα (όπως άλλωστε και σε όλη τη Ν.Ιωνία) είναι ήδη απογοητευτικά μεγάλος με αυξητικές τάσεις.

3ο)Το 40% ίσως και παραπάνω των συναδέλφων δεν μπορεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ ένας στους τρεις έχει καθυστερημένες οφειλές σε ενοίκια, ΔΕΚΟ, προμηθευτές και τράπεζες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε πλέον να καλύπτουμε το υψηλό κόστος των λειτουργικών εξόδων των μαγαζιών μας, ενώ την ίδια στιγμή η επιβάρυνση των μεταφορικών είναι πολύ υψηλή, και η ΔΕΗ αυξάνει το ήδη ακριβό ρεύμα.

4ο)Το 86,5% των αυτοαπασχολούμενων έχει πρόβλημα ρευστότητας, το 70% δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, το 93% βρίσκεται σε επενδυτική απραξία, το 53,4% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών ενώ το 75,7% χρησιμοποιεί προσωπικές καταθέσεις για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησής του (έρευνα ΓΣΕΒΕΕ για το 2012).

5ο)Η υποχρεωτική αναγραφή στα καταστήματά μας της υποχρέωσής μας να κόβουμε αποδείξεις αν θέλουμε να πληρωθούμε. Αλήθεια μήπως θα ήταν χρήσιμο για την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή βάσει νόμου να μην πληρώνει τα εμπορεύματα που παίρνει σε περίπτωση που δεν του αρέσουν τα μούτρα του καταστηματάρχη; Μήπως είναι αξιόλογο και ηθικό να επιβραβεύει, μέσω νόμου πάντα, το χαφιεδισμό και την καλά σχεδιασμένη απόπειρα αντιπαράθεσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων με κοινά συμφέροντα; Και όλα αυτά την στιγμή που είμαστε όλοι γνώστες του χορού των εκατομμυρίων που ‘εκπίπτουν’ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην περίπτωση των πολυεθνικών του εμπορίου.