Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Για την διοργάνωση δωρεάν υποστηρικτικών σχολικών μαθημάτων:


Ας ξεκινήσουμε τα μαθήματα από το Α: Αντίσταση-Αγώνας-Αλληλεγγύη-Ανατροπή


τελευταία 3 χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις η ΕΕ και το ΔΝΤ ψηφίζουν μέτρα και μνημόνια βυθίζοντας όλη την κοινωνία στην εξαθλίωση. Η κρίση για τους πολλούς σημαίνει φτώχεια και ανεργία. Για τους λίγους είναι άλλη μια ευκαιρία, ώστε να κερδίσουν ακόμη περισσότερα από αυτούς που έχουν τα λιγότερα.
Μας θέλουν ξεκομένους, ανίσχυρους, σαν τα μικρά ψάρια που τα κυνηγάει ο καρχαρίας, να πασχίζουμε να ζήσουμε και να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε. Να στριμώχνουμε τα όνειρα και τη ζωή μας στη στο αδιέξοδο της κοινωνικής κατάστασης που έχουν δημιουργήσει.

Από κοντά και τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν μια κατάσταση τραγική και ταυτόχρονα δεν λένε κουβέντα για το λαό που οργανώνεται, αγωνίζεται, απεργεί, διαδηλώνει για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο όπου δεν θα αγωνιά κανείς, τουλάχιστον για τα αυτονόητα, εν έτει 2013: για το εάν θα έχει φαγητό να φάει, πετρέλαιο για να ζεσταθεί (από τους -2ο C...), ρεύμα για να δει το βράδυ και μια, μια ρημάδα δουλειά για να βγάλει τα αναγκαία προς το ζην.


Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Είναι στο να οργανωθούμε, να μάθουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη και συλλογικότητα, τι σημαίνει να στηρίζει έμπρακτα ο ένας τον άλλο.

Η αλληλεγγύη για εμάς είναι μια έννοια η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη «φιλανθρωπία» που διάφοροι (ΣΚΑΪ, MEGA, Καθημερινή, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, κάθε είδους ΜΚΟ) προσφέρουν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Η αλληλεγγύη για μας είναι να στέκεσαι δίπλα στο συνάδελφό σου στη δουλειά, στο γείτονά σου, στο συμμαθητή σου, στον άνεργο, τον απολυμένο, στον γείτονα που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Αλληλεγγύη σημαίνει συλλογικότητα και αγώνας για μια καλύτερη ζωή.


 Ως μια έμπρακτη απάντηση σε αυτά τα προβλήματα η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” μαζί με καθηγητές μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και καθηγητές της τοπικής ΕΛΜΕ παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και μια προσπάθεια για να ηττηθεί η πολιτική που έχει διαμορφώσει αυτή την πραγματικότητα.
Όχι για να πούμε “ησυχάστε, εμείς είμαστε εδώ”, “μείνετε όπως είστε”, “ας μοιράσουμε την φτώχεια και την μιζέρια μας”, αλλά γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης. Στην ερώτηση πώς θα θέλαμε να είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, απαντάμε: Θέλουμε να είναι αγωνιστές και αισιόδοξοι άνθρωποι!


Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων μας και δεν θα την αφήσουμε βορά στα χέρια του κέρδους.




Τα μαθήματα οργανώνονται από καθηγητές που ζουν ή εργάζονται στη Νέα Ιωνία και θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Όποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να συμμετέχει ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6974774528 και 6976815900 ή μέσω e-mail στην διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για διάβασμα και αισιοδοξία


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»




1η ιδρυτική συνέλευση της Εργατικής Λέσχης στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 5/2, στις 19.30 στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας





Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε την πιο επιθετική πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την τρόικα, ψηφίζοντας το ένα μνημόνιο πίσω απ το άλλο, έχουν νομοθετήσει μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν επί  20 χρόνια. Κάθε μέρα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στην απειλή της απόλυσης, βιώνοντας παράλληλα την άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των περισσοτέρων. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και άλλα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και περικόπτονται για αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα χρειάζονται.


Αυτή η επίθεση από μέρους του κεφαλαίου έχει ξαφνιάσει τους εργαζόμενους οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μία διέξοδο από όλη αυτή τη λαίλαπα. Έχουμε, πλέον καταλάβει, ότι ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος και αφήνει τον καθένα μας ανυπεράσπιστο. Γι αυτό, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα σε μια εποχή όπου πλέον το αυτονόητο καθίσταται περιττό και επιζήμιο, στις μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει ακριβά.

Έτσι, λοιπόν, καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία του δήμου μας να αγκαλιάσει και να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία που παίρνουμε για τη δημιουργία της Εργατικής Λέσχης «Υδραγωγείο», στη Νέα Ιωνία.  Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, κ για εμάς. Κυρίαρχος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής αλλά και στην οργάνωση του λαού  για να απαντήσει στο πρόβλημα της επιβίωσης που καθημερινά γίνεται όλο και πιο οξύ.


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ


 
 
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Μετρό και των συγκοινωνιών.

 ανυποχώρητος αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Είναι ένας αγώνας:

-ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλει η τρόϊκα και η τρικομματική συγκυβέρνηση

-για την υπεράσπιση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

-για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, για ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες, για φθηνό εισιτήριο

Είναι ένας αγώνας για το ψωμί και την αξιοπρέπεια!

 

Πριν λίγο, η κυβέρνηση αποφάσισε την επίταξη τους...

 

Να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους απεργούς.

Κάτω η επίταξη!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και του απεργού!

Νίκη στην απεργία!

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Νίκη στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ




 
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Είναι αγώνας:

-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.

- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.

- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.

Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.

Ολοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη το απόγευμα στις 5 στο μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.

Κανένας Μόνος του!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ….Ή Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των μικροεμπόρων και  αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας
Οι μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι της Καλογρέζας απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να αναδείξουμε σε όλο τον Ιωνιώτικο λαό, στις μαζικές του οργανώσεις αλλά και στις διοικητικές τοπικές αρχές τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία είναι:

1ο)Η άδικη φορολογία και τα χαράτσια που μας εξοντώνουν οικονομικά, αφού καταργείται το αφορολόγητο, φορολογούμαστε με 26% από το πρώτο ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος από 500 γίνεται 600 ευρώ.

2ο)Μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο η τάση συγκέντρωσης του τζίρου στα μεγάλα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές του εμπορίου, γεγονός που μας καταδικάζει στην ανεργία. Ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων στην Καλογρέζα (όπως άλλωστε και σε όλη τη Ν.Ιωνία) είναι ήδη απογοητευτικά μεγάλος με αυξητικές τάσεις.

3ο)Το 40% ίσως και παραπάνω των συναδέλφων δεν μπορεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ ένας στους τρεις έχει καθυστερημένες οφειλές σε ενοίκια, ΔΕΚΟ, προμηθευτές και τράπεζες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε πλέον να καλύπτουμε το υψηλό κόστος των λειτουργικών εξόδων των μαγαζιών μας, ενώ την ίδια στιγμή η επιβάρυνση των μεταφορικών είναι πολύ υψηλή, και η ΔΕΗ αυξάνει το ήδη ακριβό ρεύμα.

4ο)Το 86,5% των αυτοαπασχολούμενων έχει πρόβλημα ρευστότητας, το 70% δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, το 93% βρίσκεται σε επενδυτική απραξία, το 53,4% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών ενώ το 75,7% χρησιμοποιεί προσωπικές καταθέσεις για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησής του (έρευνα ΓΣΕΒΕΕ για το 2012).

5ο)Η υποχρεωτική αναγραφή στα καταστήματά μας της υποχρέωσής μας να κόβουμε αποδείξεις αν θέλουμε να πληρωθούμε. Αλήθεια μήπως θα ήταν χρήσιμο για την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή βάσει νόμου να μην πληρώνει τα εμπορεύματα που παίρνει σε περίπτωση που δεν του αρέσουν τα μούτρα του καταστηματάρχη; Μήπως είναι αξιόλογο και ηθικό να επιβραβεύει, μέσω νόμου πάντα, το χαφιεδισμό και την καλά σχεδιασμένη απόπειρα αντιπαράθεσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων με κοινά συμφέροντα; Και όλα αυτά την στιγμή που είμαστε όλοι γνώστες του χορού των εκατομμυρίων που ‘εκπίπτουν’ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην περίπτωση των πολυεθνικών του εμπορίου.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Θα ρθουν μέρες άγριες (αφιερωμένο στον δολοφονημένο μετανάστη με το ποδήλατο)


Αναδημοσιεύουμε από το αριστερο blog, κείμενο του Παναγιώτη Μαυροειδή

http://aristeroblog.gr/node/1341 

Ακόμη και το Δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, σήμερα Πέμπτη,  έστω ως 100ή είδηση, μας πληροφορεί ότι οι δύο δολοφόνοι του Πακιστανού μετανάστη SHEHZAD LUQMAN, 26 χρόνων στα Πετράλωνα είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.  Το σπίτι του ενός, όπως διαπίστωσε με την έφοδο της η αστυνομία και μας πληροφορεί η Καθημερινή,  ήταν αποθήκη έντυπων υλικών της ναζιστικής συμμορίας την οποία επιδοτεί το κράτος με κάποια εκατομμύρια.

Οι βόθροι του αστικού κόσμου παραγέμισαν και δεν μπορεί πια αυτό να κρυφτεί ούτε από την Τρέμη και τον Αλαφούζο.  Και έχουν  μια   μπόχα  δυσωδίας και θανάτου, που κάνει το κρύψιμο της λίστας Λαγκάρντ, να φαίνεται σαν γαλλικό αρωματάκι.

Δεν έγινε όμως πρώτη είδηση από τα κανάλια-παπαγαλάκια, ούτε ούρλιαξαν κατά της βίας οι γνωστοί  βιαστές συνειδήσεων.

Δεν έκανε δήλωση ο πρωθυπουργός για το νέο κρούσμα ‘’ανομίας’’. Δεν κάλεσαν για πάταξη της ‘’βίας’’  τα λαλίστατα γραφεία τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Δεν έγινε και τίποτα.  Ένας πακιστανός ήτανε, ένας φτωχός εργατάκος που δούλευε σε ένα φούρνο της γειτονιάς, δεν ήταν δα και κάποιος σπουδαίος, έλληνας και άνθρωπος της ''μεσαίας τάξης''…

Έπειτα, τον σφάξανε απλά, με ένα μαχαίρι. Δεν χρησιμοποιήθηκαν δολοφονικά σύνεργα, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες ή κοντάρια για σημαίες...

Και στο κάτω κάτω της γραφής, είχαν και ένα σοβαρό λόγο, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν: Τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο! Ας είχε τουλάχιστον  ένα SUV να τον ανεχτούν και ας ήταν κάπως μαυριδερός…

Και εμάς μας κλείνουν το δρόμο όμως. Όλος ο λουσάτος αστικός επιχειρηματικός κόσμος, με τα χέρια και τις τσέπες του γεμάτα στο χρήμα και την προστυχιά της εξουσίας. Όλοι οι δύσοσμοι,  υπηρέτες  αυτού του κόσμου, εκπρόσωποι του κεφαλαίου, που  λέγονται κράτος,  αστικά πολιτικά κόμματα, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, φασίστες  της Μαύρης Νύχτας, μαζί  και κάποιοι γελοίοι άνθρωποι της ‘’εκκλησίας και του θεού’’ που ευλογούν   και αγιάζουν τα γραφεία  των δολοφόνων.

Μας κλείνουν το δρόμο, μας σκεπάζουν τον ουρανό, αλλά μας θέλουν και σκυμμένους, προσκυνητές τους την  ίδια στιγμή. Όχι μόνο με άδεια τσέπη, αλλά και με άδεια μυαλά. Με τη μοναδική διέξοδο ζωτικότητας  στο  ‘’ο θάνατός σου, η ζωή μου’’, που τους βολεύει μια χαρά. Και με ένα Τζοχατζόπουλο ή Παπακωνσταντίνου που θα δίνεται ως βορά, χρόνο παρά χρόνο, για να ξεγελιέται το μίσος του ανέργου και του απλήρωτη εργάτη.

Μας διαλύουν το παρόν, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους και ιδιοκτήτη του μέλλοντος μας, υποθηκεύοντας τα πάντα και στέλνοντας τα νέα παιδιά στον αγύριστο της ξενιτιάς και της ταπείνωσης.

Ας μην έχουν παράπονο τότε. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Λέλας Καραγιάννη


Σήμερα, 15 Γενάρη, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν με τσεκούρια και τροχούς στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37. Το ιστορικό κτίριο, σπίτι της αγωνίστριας ενάντια στον ναζισμό Λέλας Καραγιάννη, έχει καταληφθεί από το 1988 και για εικοσιπέντε χρόνια χρησιμοποιείται ως χώρος αυτοστέγασης αστέγων, κοινωνικό κέντρο, χώρος δημιουργίας, αλληλεγγύης και πραγματοποίησης ποικίλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Όταν η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από τα κατοχικά στρατεύματα ήταν μαζί με πέντε από τα παιδιά της.

Ενώ βασανιζόταν από τους Γερμανούς για τις δολιοφθορές που είχε προκαλέσει στα ναζιστικά στρατεύματα φώναξε:

«Το αίμα των παιδιών μου θα σας πνίξει».

Ο σύγχρονος αυταρχισμός θα ηττηθεί γιατί αγνοεί την ανθρώπινη ιστορία

 

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κείμενο καταγγελίας της «Εκτός Σχεδίου» για την επίθεση του συστήματος στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα.


Το κυβερνητικό έργο της διαμόρφωσης ενός κλίματος τρομοκρατίας για το σύνολο του λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και της Τρόικας συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και της συνεχούς λιτότητας, που βυθίζει την νεολαία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο, επιχειρείται να καταργηθεί κάθε αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στο να αμφισβητεί, να οργανώνεται και να αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και για το δικαίωμά του να είναι κυρίαρχος στον ίδιο του τον τόπο.

Έτσι, χτες, η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου-Κουβέλη -σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ- χρησιμοποίησε, για ακόμη μια φορά, τις αστυνομικές δυνάμεις ως συμμορίες κρατικής καταστολής σε επιχείρηση «ανακατάληψης» της βίλλας Αμαλίας. Έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, έπνιξαν την περιοχή στα χημικά. Αυτό ήταν η αρχή, ακολούθησε πογκρόμ συλλήψεων και προσαγωγών αλληλέγγυων που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ καθώς και εισβολή στη κατάληψη “Σκαραμαγκά”,

με την κοινοβουλευτική αριστερά και στις δύο εκδοχές της(ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να δίνει δείγμα γραφής, μη διστάζοντας να καταγγείλει την συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Ο υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Από κοντά σε ρόλο μαντρόσκυλου του συστήματος η Χρυσή Αυγή η οποία αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία μιλούσε σε ανακοίνωσή της για 10 καταλήψεις που πρέπει να λήξουν και λες και την άκουσε η αστυνομία, το μεσημέρι πραγματοποίησε την επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.