Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον


Πριν από λίγες μέρες, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας  σχετικά με το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα του 1ου δημοτικού σχολείου  Ν. Φιλαδέλφειας με θέμα «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», ζητώντας να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!  Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος ιστορικής μνήμης την οποία διαρκώς επικαλούνται και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας που τάχα μου απεχθάνονται να απαγορέψουν στα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, μιας περιοχής που, όπως και η Νέα Ιωνία,  δημιουργήθηκε από την προσφυγιά των παππούδων μας που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μετανάστευση από τη δεκαετία του ‘60, να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και τη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο αγωνιζόμενο κίνημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις από παρέες της ΧΑ που προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του φασίστα, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό και στην περιοχή μας, καθώς προσπαθεί να «εδραιώσει» την παρουσία της στις γειτονιές μας με διάφορους τρόπους, ενώ η στοχοποίηση δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και μαθητριών σε διάφορα σχολεία είναι πια, καθημερινό γεγονός.

Το προηγούμενο Σάββατο, εμφανίστηκε για δεύτερη φορά τάγμα εφόδου της ΧΑ στην περιοχή μας, αυτή τη φορά στους δρόμους της Καλογρέζας. Τέτοιες εκδηλώσεις μίσους και μισαλοδοξίας δεν χωρούν στη Νέα Ιωνία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ! Αποτελεί προσβολή η εμφάνιση αυτή στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων.


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη 10.30 πμ στο μουσείο


Μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, περνά δια πυρός και σιδήρου τους εργαζόμενους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής. Πιστή στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των δανειστών και του κεφαλαίου κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απολύσεις- διαθεσιμότητες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστρατεύσεις απεργών και συλλήψεις συνδικαλιστών. Υπόσχεται στο μεγάλο κεφάλαιο «ανάπτυξη» βασισμένη σε μισθούς πείνας, με ανεργία στο 30%, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα της απεργίας εκτός νόμου. Την ώρα που οι άνεργοι είναι ενάμισι εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, τα παιδιά υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία, τα σπίτια παγώνουν χωρίς πετρέλαιο και ηλεκτρικό, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, ο λαός αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια, η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει με «σιδερένια φτέρνα» την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Τα απλωμένα χέρια να γίνουν γροθιές!

Μπροστά μας έχουμε την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Μια απεργία που περίτεχνα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φρόντισε να βρίσκεται μακριά από μια σειρά μεγάλων και κρίσιμων κλαδικών αγώνων του τελευταίου διαστήματος. Γιατί βάζοντας την απεργία ένα περίπου μήνα μετά τη συγκλονιστική απεργία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, τον αγώνα των ναυτεργατών και δυο εβδομάδες  αφού έχουν αρχίσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις, αντικειμενικά δίνει ανάσες ζωής σε μια κυβέρνηση που επιβιώνει μόνο, μέσω του τρόμου και της καταστολής.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πάρτυ... γλέντι... ποτό... φαϊ...

Σας περιμένουμε!





Δελτίο τύπου για την οργάνωση δωρεάν υποστηρικτικών μαθημάτων

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνία "Υδραγωγείο" και καθηγητές-μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε υποστηρικτικά μαθήματα σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τετάρτη13 Φλεβάρη και η ανταπόκριση καθηγητών και μαθητών είναι μεγάλη.
Μέσα από την προσπάθεια αυτή θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης.
Για εμάς είναι πολύ σημαντικά, στις δύσκολες μέρες που ζούμε να βοηθήσουμε ώστε τα παιδιά και οι γονείς τους να βλέπουν τον κόσμο αισιόδοξα και αγωνιστικά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.


Το μάθημα ξεκινάει για όλους μας από το το "Α"

Αλληλεγγύη, Αγώνας, Ανατροπή


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»