Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον


Πριν από λίγες μέρες, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας  σχετικά με το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα του 1ου δημοτικού σχολείου  Ν. Φιλαδέλφειας με θέμα «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», ζητώντας να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!  Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος ιστορικής μνήμης την οποία διαρκώς επικαλούνται και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας που τάχα μου απεχθάνονται να απαγορέψουν στα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, μιας περιοχής που, όπως και η Νέα Ιωνία,  δημιουργήθηκε από την προσφυγιά των παππούδων μας που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μετανάστευση από τη δεκαετία του ‘60, να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και τη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οι επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο αγωνιζόμενο κίνημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις από παρέες της ΧΑ που προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του φασίστα, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό και στην περιοχή μας, καθώς προσπαθεί να «εδραιώσει» την παρουσία της στις γειτονιές μας με διάφορους τρόπους, ενώ η στοχοποίηση δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και μαθητριών σε διάφορα σχολεία είναι πια, καθημερινό γεγονός.

Το προηγούμενο Σάββατο, εμφανίστηκε για δεύτερη φορά τάγμα εφόδου της ΧΑ στην περιοχή μας, αυτή τη φορά στους δρόμους της Καλογρέζας. Τέτοιες εκδηλώσεις μίσους και μισαλοδοξίας δεν χωρούν στη Νέα Ιωνία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ! Αποτελεί προσβολή η εμφάνιση αυτή στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας, των δολοφονημένων υφαντουργών της Απεργίας του 1943, των προσφύγων Μικρασιατών, των χιλιάδων πολιτικών εξόριστων και κρατούμενων.