Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!


Χθες το βράδυ, 29 Μάη, οι πάντα αφανείς τραμπούκοι φασίστες, εκπρόσωποι του παρακράτους επιτέθηκαν στο στέκι της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης «Εκτός Σχεδίου». Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα,  φασιστικούς στόχους και μαίανδρους στο στέκι μας θέλοντας έτσι να δηλώσουν την παρουσία τους. Βέβαια όπως όλα τα καθάρματα του είδους τους, έδρασαν στο σκοτάδι, κρυφά. Όπως κάνουν και οι νεοναζιστικές συμμορίες ανεγκέφαλων που κυνηγούν στα σκοτεινά ανυπεράσπιστους μετανάστες. Η χτεσινή ενέργεια είτε «αυθόρμητη» είτε «σχεδιασμένη»,είναι ένα μικρό κομμάτι στο παζλ κρατικής, παρακρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες με συλλήψεις διαδηλωτών, χτυπήματα αγωνιζόμενων εργατών, επιθέσεις φασιστικών ομάδων.

Το στέκι της Εκτός Σχεδίου αποτέλεσε και αποτελεί σημείο υποδοχής και φιλοξενείας κάθε δράσης που αναπτύσσεται στην περιοχή με σκοπό την ανάπτυξη των αντιστάσεων και της δράσης των εργαζόμενων. Και γι’ αυτό ενοχλεί η ύπαρξή του. Ενοχλεί που στο χώρο του βρήκαν στήριξη οι απεργοί της Phonemarketing, ενοχλεί που στο χώρο έγιναν τα πρώτα υποστηρικτικά μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά ελλήνων και μεταναστών που αδυνατούσαν να πληρώσουν φροντιστήρια. Ενοχλεί που υπάρχει ένας χώρος που προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων, που προτείνει έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της αντίστασης και της πάλης του λαού.

Ας τους ενοχλεί! Εμείς δεν φοβόμαστε!

Γιατί είμαστε εκείνο το κομμάτι που πιάνει το νήμα και εμπνέεται από τις καλύτερες παραδόσεις του λαού μας. Από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τους Λαμπράκηδες. Από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από το νεολαιίστικο και φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης, από τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Πίσω από το δήθεν «κοινωνικό πρόσωπο» των φασιστών, τις ηλιθιότητες για δωρεά αίματος, τροφίμων κλπ μόνο για έλληνες, κρύβεται η αλήθεια ότι ο φασισμός πάντα υπηρέτησε τη διάσπαση των αδύνατων, στρέφοντας με φυλετικό τρόπο τον ένα ενάντια στον άλλο. Ότι την κρίσιμη στιγμή, σαν πιστό φανατικό μαντρόσκυλο, έγινε το εγκληματικό χέρι των μεγαλόσχημων του κεφαλαίου, από τη Αθήνα ως το Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ και της Krupp, από την Μαδρίτη του Φράνκο ως το Σαντιάγο του Πινοτσέτ και του Φρήντμαν.

Στην κρίση που μαστίζει τους εργαζόμενους, στην βαρβαρότητα των μνημονίων του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην κρατική βία και το φασισμό, στην υποβάθμιση της πόλης μας, των αναγκών και των ανθρώπων της, εμείς θα σταθούμε απέναντι αποφασιστικά. Θα στηρίξουμε κάθε διαμαρτυρία, κάθε αντίσταση κι αγώνα, κάθε μορφή αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, κάθε πολιτιστική και πολιτική προσπάθεια των «από κάτω» να χειραφετούνται και να ορίζουν τη ζωή τους.

Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις, τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής να σταθούν μαζί μας απέναντί τους!.  Όσο αφορά εμάς δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθούμε και να κάνουμε πίσω, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Και ας είναι σίγουροι οι δειλοί κουκουλοφόροι της νύχτας πως θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
 

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΛΜΕ-ΠΝΟ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7μμ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Όθωνος & Αμαλίας.



 
Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των επιστρατευμένων εργαζομένων για να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της επιστράτευσης και να καταργηθεί οριστικά ως μέσο χειραγώγησης των εργαζομένων και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.
Αγωνιζόμαστε για να παρθεί πίσω η επιστράτευση που επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά στους καθηγητές, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ. Η τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει το γνωστό αντιδημοκρατικό της κατήφορο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», της τρομοκράτησης και της καταστολής, όταν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να παλέψουν ενάντια στην καταστροφική πολιτική της.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη τους και να βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,
 ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ,
ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Είμαστε όλοι καθηγητές!




Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων κλιμακώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Τα υποταγμένα σκυλιά της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, έβαλαν τώρα στο στόχαστρο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους  μαθητές και τους καθηγητές.

Μετά την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, προχωρά στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τη θέσπιση της αναγκαστικής μετάθεσης των εκπαιδευτικών με κύριο στόχο τις μαζικές απολύσεις για να μπορεί να παρουσιάσει «έργο» στους τροϊκανούς η κυβέρνηση Σαμαρά. Με τα νέα μέτρα 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οδηγούνται την επόμενη σχολική χρονιά στην απόλυση, με στόχο μέσα από την τεχνητή δημιουργία «υπεράριθμων», να προχωρήσει σε επόμενη φάση σε απολύσεις και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Οι κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα σχολείο- εξεταστικό κάτεργο, παράρτημα των φροντιστηρίων, με μαθητές πελάτες και διευθυντές manager, και  τη διδασκαλία  να αντικαθίσταται από συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και τους εξαθλιώνουν, υποχρεώνοντάς τους να μετακινούνται  σε απομακρυσμένες περιοχές για πολλά χρόνια και με επίδομα αντί για μισθό.  Η κυβέρνηση είναι αυτή που επέλεξε αυτή την στιγμή να νομοθετήσει τις νέες «μεταρρυθμίσεις» στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς προβάλλοντας το επιχείρημα των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου. Δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν τους καθηγητές για παιχνίδι με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών! Την στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται και η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64.2%,  η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μιλά για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους.