Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ – ΔΝΤ


Οι δολοφόνοι της “Χρυσής Αυγής” κτύπησαν ξανά, σκοτώνοντας αυτή τη φορά εν ψυχρώ με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα, 34 χρονών, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος και καλλιτέχνη με έντονη αντιφασιστική δράση.

Μετά τη δολοφονική μαφιόζικη επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα εννιά τραυματίες και τη χουντικού τύπου φιέστα στον Μελιγαλά, έρχεται τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Γίνεται φανερό στον καθένα το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια μόνο οι φόνοι και οι κακοποιήσεις μεταναστών. Ο στόχος είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η Αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Είναι εντελώς προκλητική η στήριξη της κυβέρνησης, του κράτους, της αστυνομίας και των ΜΜΕ στη δήθεν «αντισυστημική – αντιμνημονιακή» Χρυσή Αυγή. Μια εβδομάδα μετά τις επώνυμες καταγγελίες του ΚΚΕ κανένα από τα 30 μέλη της δολοφονική συμμορίας δεν έχει συληφθεί, 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που του επιτέθηκε κυκλοφορούν ελεύθερα. Με το αίμα του ακόμη νωπό, ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες χέρι-χέρι επιτίθονταν στους αντιφασίστες διαδηλωτές χθες στο Κερατσίνι, την ίδια στιγμή που η αστυνομία ματοκυλούσε του αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συλλάμβανε      10δες αγωνιστές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η φασιστική επίθεση εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες,  τώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα σηκώνει κεφάλι, τώρα που με αιχμή την απεργία διαρκείας των καθηγητών κι άλλων κλάδων η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στριμώχνεται για τα καλά.

Δεν ξεχνάμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα σε κορυφαίες στιγμές του έχει νιώσει τα φασιστικά δολοφονικά χτυπήματα, με τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα το 1990 και την απόπειρα δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή το 1998.

Αυτό το μαζικό κίνημα τρέμει η κυβέρνηση, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, ο συρφετός των ΜΜΕ, η ΕΕ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.