Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Η υπεύθυνη δημοτική αρχή ξαναχτυπά


Με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου της Νέας Ιωνίας κ. Γκότση, με την οποία τιμωρεί με στέρηση αποδοχών τριών ημερών του Σπύρου Μπουρνελέ, συνδικαλιστή εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας γιατί τόλμησε να αναφέρει και να καταγγείλει τα όσα γίνονται στο γκαράζ και τη συμπεριφορά και δράση του γνωστού, από παλιότερες καταγγελίες κ. Καρβουνιάρη, προϊσταμένου τομέα καθαριότητας, έχουμε, καταρχήν να δηλώσουμε τα εξής:

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΕ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει εξαπολύσει τη χειρότερη ταξική επίθεση από τη μεταπολίτευση και μετά στην εργαζόμενη πλειοψηφία, με  όραμά της μια κατάσταση όπου οι εργοδότες δεν θα έχουν καμιά υποχρέωση και οι εργαζόμενοι κανένα δικαίωμα, ενώ επιχειρεί να καταστείλει είτε με τη φυσική βία, είτε συκοφαντώντας όποιον τολμάει έστω να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη. Σε αυτή της την προσπάθεια η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από την δημοτική αρχή. Από την ανάληψη των καθηκόντων η (για αρκετούς) πολλά υποσχόμενη, δήθεν «αριστερή» δημοτική αρχή (καθώς αποτελούσε και αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή) - έδειξε ποιους θεωρεί, καταρχήν, εχθρούς της.

 Θυμίζουμε, για μια ακόμη φορά ότι από το 2010 και μετά έχει κάνει τα παρακάτω:

·         Αύξησε ουσιαστικά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα σε έναν δήμο που η κοινωνική του σύνθεση είναι λαϊκή και εργατική και τα αποτελέσματα της βαρβαρότητας της κυβερνητικής πολιτικής στους κατοίκους της, ιδιαίτερα έντονα. Φέτος, 100 τουλάχιστον παιδιά είναι εκτός σταθμών, ενώ για να εγγράψουν τα παιδιά ζητούν εξοφλητικό από την τράπεζα για τα τροφεία των προηγούμενων χρόνων με τόκο. Επιπλέον με απαράδεκτο σκεπτικό δεν ανανέωσε συμβάσεις σε όσες παιδαγωγούς είχαν ασθένειες ή ήταν εγκυμονούσες όπως κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο.