Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ενόχλησε το δήμο το πανό μας για το ΟΤ150;
Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις απόψεις μας για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης μας, για τη χρήση του αυτοκινήτου και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν κρίνουμε σκόπιμο να επανέλθουμε αυτή την στιγμή. Συνοπτικά μόνο να αναφέρουμε ότι η άποψή μας για την πόλη που ζούμε απαιτεί μεταξύ άλλων μια μεγάλη διεύρυνση των ελεύθερων δημόσιων χώρων πρασίνου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο χώρος του ΟΤ 150. Πιστεύουμε ότι το βασικό για να γίνει μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική, να αγαπηθεί πάλι από τους κατοίκους της και όσους εργάζονται σε αυτή είναι να γίνει βιώσιμη και όχι «κυκλοφορίσιμη». 

Η δημοτική αρχή από την μεριά της προχωράει τα σχέδια της για την δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης, ένα έργο που θα στοιχίσει εκατομμύρια στο Δήμο, παρόλο που όπως όλοι ξέρουμε η χρηματοδότηση των δήμων έχει μειωθεί κατά πολύ (περίπου 70%, όπως μας έχει ενημερώσει και ο Δήμαρχος με πολλές ανακοινώσεις του). Αυτό φαντάζει τουλάχιστον οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια ώρα το «δεν υπάρχουν λεφτά» είναι η δικαιολογία για την μη καταβολή εκδικασμένων χρημάτων που οφείλει ο δήμος σε πρώην εργαζόμενους. 

Στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των απόψεων μας είχαμε αναρτήσει και πανό στο χώρο του ΟΤ150 που ανέφερε το αίτημά μας αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Με έκπληξή μας όμως παρατηρήσαμε ότι το Σάββατο 12/10, συνεργείο του Δήμου, προφανώς με εντολή του αντιδήμαρχου καθαριότητας Φώτη Τσομπάνογλου, κατέβασε το πανό, παρόλο που σίγουρα δεν ενοχλούσε την διεξαγωγή οποιασδήποτε δραστηριότητας στον χώρο.