Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή προς το άτυπο γραφείο του Δημάρχου κ. Γκότση


Ο κύριος Τατάρογλου, ιδιοκτήτης του Zonews και προσφάτως, άτυπο γραφείο τύπου του δημάρχου Νέας Ιωνίας, σε ένα από τα συνηθισμένα το τελευταίο διάστημα παραληρηματικού τύπου λιβελλογραφήματα από το portal του, απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς και προς την Εκτός Σχεδίου, ως άλλος εισαγγελέας, προβοκατόρικα ερωτήματα και μας καλεί να απαντήσουμε

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να πούμε τα παρακάτω και να δηλώσουμε την πρόθεσή μας να μην ασχοληθούμε ξανά με τον κύριο αυτό.

1.      Η Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, έχει ιδρυθεί το 2006 από αγωνιστές της περιοχής μας για να εκφράσει πολιτικά και στο δήμο μας μια συγγεκριμένη αντίληψη για την λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση. Μια αντίληψη που πιστεύει ότι ο δήμος ειδικά στη σημερινή εποχή του Καλλικράτη και των μνημονίων, είναι το τοπικό κράτος και όχι το «λαϊκό μετερίζι» του όποιου καλού δημάρχου. Που θεωρεί τη λαϊκή κινητοποίηση και πάλη σαν πρωταρχικό και αναντικατάστατο τρόπο για την όποια βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων, μικρή ή μεγάλη. Που θεωρεί ότι αν δεν βγεις από το πλαίσιο που σου ορίζουν, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσεις την ίδια πολιτική που ακολουθούν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι. Για να το πούμε απλά και για να συνενοούμαστε, όπως δεν  μπορείς να καταργήσεις το μνημόνιο χωρίς να βγεις από το ευρώ και την ΕΕ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να είσαι δημοτική αρχή σήμερα και να μην ακολουθείς τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που βιώνουμε. Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με συνολική ανατροπή της κατάστασης τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο πεδίο, σε όλη τη χώρα. Η συμβολή της συλλογικότητας μας είναι να μπορέσει να αποτελέσει στη Νέα Ιωνία εκείνη τη δύναμη που θα συμβάλλει τοπικά, στο μεγάλο πανελλαδικό λαϊκό ξεσηκωμό που θα ανατρέψει  την κυβέρνηση την Τρόικα και όλους όσους στηρίζουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Αν επιλέξεις να παίξεις το ρόλο του «καλού» δημάρχου, χωρίς να έρθεις σε σύγκρουση και ρήξη με το υπάρχον πλαίσιο, το πολύ πολύ να βγάζεις καμιά ανακοίνωση για την ΕΡΤ και την Κερατέα.