Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ



Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που μονιμοποιεί το «έκτακτο» χαράτσι για την κατοικία, επεκτείνοντας τη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και στην αδόμητη γη.

Γίνεται φανερό με το νέο νόμο, που φορολογεί ακόμα και την πρώτη κατοικία χαμηλής αξίας, ότι καθιερώνεται  «ενοίκιο» στο κράτος για την ιδιοκατοίκηση. Αυτή η φοροληστεία επιτείνει ακόμα περισσότερο τη φτώχεια  και τα αδιέξοδα που βιώνει ο κόσμος της βιοπάλης και ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα, που καραδοκούν για να αρπάξουν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί, εξωθεί ακόμα περισσότερους να αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των χαρατσιών της εφορίας και τις δόσεις των τραπεζικών δανείων.

Αυτός ο νόμος, αν ψηφιστεί, μαζί με τη σχεδιαζόμενη άρση και αυτής της μερικής προστασίας των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που ισχύει σήμερα, φέρνει μαζική απώλεια της κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων.

Να μην τους αφήσουμε να προχωρήσουν ανενόχλητοι στα σχέδια τους.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής: Ανοιχτό προσκλητήριο για σχεδιασμό κοινής δράσης


Προς

Κάθε σωματείο, συλλογικότητα, επιτροπή, πρωτοβουλία, συνέλευση που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς, στις κατασχέσεις και στα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μεθοδικά η Κυβέρνηση και οι Τράπεζες, μαζί με τη φοροληστεία που «αρπάζει το φαί απ’ το τραπέζι» της λαϊκής οικογένειας, ξεκίνησαν τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων. Τώρα προετοιμάζουν τη Μεγάλη Ληστεία! Θέλουν να άρουν την … κολοβή προστασία της «πρώτης κατοικίας» από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών και να στερήσουν τη στέγη από όσους δεν μπορούν να αποπληρώνουν πλέον τα δάνεια προηγούμενων ετών. Την ίδια ώρα, που Κυβέρνηση και Τρόικα σπρώχνουν την κοινωνική πλειοψηφία σε αδυναμία επιβίωσης με την τεράστια αύξηση του αριθμού των ανέργων, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, την περικοπή της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την ίδια ώρα απαιτούν  ή τα λεφτά ή το σπίτι του κάθε βιοπαλαιστή.

Ήδη, Εφορίες προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών και ακόμα και η ΕΥΔΑΠ (!) έχει επιχειρήσει να βγάλει σε πλειστηριασμό σπίτι ανέργου!

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος. Για μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενώσουμε τις προσπάθειες μας, να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της εφιαλτικής πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ : κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.

Για να συζητήσουμε προτάσεις και δυνατότητες κοινής δράσης των συλλογικοτήτων μας, απέναντι στη σε αυτή την κατάσταση , σας καλούμε :

Την Κυριακή 8/12/2013, στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106, κοντά στο σταθμό «Συγγρού» του Μετρό), σε ανοικτή συνάντηση για τον προγραμματισμό των δράσεων μας ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
www.epitropi3den.blogspot.com, epitropi3den@gmail.com