Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα
Βαρεθήκαμε πια να δουλεύουμε άσκοπα,
να σκεφτόμαστε μόνο την επιβίωση
χωρίς λίγη ώρα για να ονειρευτούμε.

Κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και φωνάζουμε[...]
οχτώ ώρες δουλειά
οχτώ ώρες ανάπαυση
οχτώ ώρες για ζωή και όνειρα.

Το τραγούδι των οχτώ ωρών,
που τραγουδούσαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886 είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ. Στην εποχή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς έρχεται να συνενώσει τους αγώνες του χθες και του σήμερα. Η πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, έχει φέρει τα εργατικά δικαιώματα 150 χρόνια πίσω. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δικαιώματος στην απεργία, καταστροφή της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, απολύσεις, ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης και σύγχρονη δουλεία συνθέτουν πλέον το νέο εργασιακό πεδίο.

Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, της τρόϊκας και της Ε.Ε., μας δείχνει με τον πιο ωμό τρόπο, πως δε θα κάνει ούτε βήμα πίσω, από το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ίδιας της ζωής μας.

Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο. Η φετινή εργατική πρωτομαγιά πρέπει να δώσει το στίγμα της ανατροπής της βάναυσης πολιτικής που μας πήγε αιώνες πίσω. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε αλλάζει - ανατρέπεται! Μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να οργανωθούμε, να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, και σε κάθε γειτονιά.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε ποτέ. Όλα κατακτιούνται.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ και Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών,.
Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, και υπηρεσιών.