Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών στην Νέα Ιωνία τους Μπλόκου της Καλογρέζας

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου υπήρχε στην Νέα Ιωνία μία συζήτηση σε σχέση με τις προθέσεις του κ. Νίκου Κουκουλάρη να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Τα μηνύματα που λαμβάναμε αλλά και η σχετική του αρθρογραφία έδειχναν την ξεκάθαρη στροφή του προς την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που όμως δεν μπορούσε να βρει πολιτική έκφραση στην περιοχή, αφού η αντιφασιστική δράση φορέων – συλλογικοτήτων και παρατάξεων της Νέας Ιωνίας έχει από καιρό δείξει ότι το μακρύ χέρι του συστήματος δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη συμμετοχή του κ. Κουκουλάρη στο ψηφοδέλτιο της Εθνικής Αυγής στον δήμο της Αθήνας αλλά και την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο. Προφανώς, από τα βόρεια προάστια που μένει ο εν λόγω υποψήφιος και με την εμπειρία δεκαετιών στην μη προσφορά στην πόλη της Νέας Ιωνίας, αποφάσισε να «συνεισφέρει» και στον Δήμο της Αθήνας.

Η Χ.Α. δρα και λειτουργεί με στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να πλασαριστεί ως «αντισυστημική».

Είναι μια εφεδρεία τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών του και κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που θέλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα.

Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον SHEHZAD LUQMAN. Αυτοί που τρομοκρατούν και χτυπούν εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βάζουν πλάτη στο κεφάλαιο και ζητούν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αυτοί που μπαίνουν μπροστά για να τρομοκρατούν οι εργοδότες τους εργάτες, για να δεχτούν να δουλεύουν τζάμπα. Αυτούς στηρίζει ο πρώην εκλεκτός της Ν. Δημοκρατίας στο δήμο μας και νυν εκλεκτός της ναζιστικής συμμορίας.

Στις γειτονιές της προσφυγικής Ν. Ιωνίας, της αντίστασης στον φασισμό και τον ναζισμό, των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες ντόπιους συνεργάτες τους δεν είναι αποδεκτή καμία συναναστροφή με δηλωμένους υποστηρικτές και μέλη του ναζιστικού μορφώματος.

Από την μεριά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νομίζουν ότι θα αφήσουμε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και πολιτικούς απογόνους των ταγματασφαλιτών που αιματοκύλισαν την Νέα Ιωνία στο Μπλόκο της Καλογρέζας να πατήσουν, άμεσα ή έμμεσα, το πόδι τους στη γειτονιά μας είναι γελασμένοι. Θα υπερασπιστούμε την ιστορία μας αλλά και το αγωνιστικό παρόν μιας γειτονιάς, που χτυπιέται από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλλουν.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας