Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η Εκτός Σχεδίου για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Όλγα

Η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος υγείας συνεχίζεται σταθερά και μεθοδικά από το υπουργείο. Τελευταία πράξη του έργου είναι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 30/3 όπου αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε διάταξη με την οποία καταργεί τον κλάδο των Οδηγών, Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ όπου μαζί με πάνω από 200 γιατρούς (παθολόγοι, χειρούργοι, νεφρολόγοι, μικροβιολόγοι) πρώην ΙΚΑ τίθενται σε διαθεσιμότητα. Αυθαίρετα και προφανώς χωρίς να προσανατολίζεται στην λειτουργία των νοσοκομείων ανακοινώνει ότι μετά από έναν μήνα θα τοποθετηθούν οι μεν οδηγοί (τροφοδοσίας, διακομιδών, αίματος, ιματισμού κα) στο ΕΚΑΒ, οι δε νυχτοφύλακες σε θέσεις τραυματιοφορέων. Το ιατρικό προσωπικό απ την άλλη εάν δεν δεχτεί την περαιτέρω περικοπή των μισθών θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ.

Στα Νοσοκομεία θα προκληθεί λειτουργικό χάος καθώς αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό το προσωπικό!

Ανάμεσα στα νοσοκομεία συγκαταλέγεται και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας – Αγία Όλγα.

Τριάντα εργαζόμενοι μπαίνουν σε στάδιο προ-απόλυσης για ένα μήνα και τμήματα ολόκληρα όπως το ιατρείο νεφρού παύουν να λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στις 4/4/14 αποφάσισαν, σε συντονισμό με εργαζόμενους σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής, να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και στην συμμετοχή τους στην γενική απεργία την Τετάρτη 9/4.

Ως Εκτός Σχεδίου καλούμε το λαό της Νέας Ιωνία να υπερασπιστεί τη λειτουργία του νοσοκομείου που δικά του χρήματα έχει “χτιστεί” και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται.

Παλεύουμε για:
  • Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει Δωρεάν, Προσιτή και Καθολική Πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ
  • Κανένας εργαζόμενος να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα / απολυθεί
  • Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά
  • Κατάργηση στη πράξη των Αξιολογήσεων «μαϊμού»
Δεν θα επιτρέψουμε τις Καταργήσεις Νοσοκομείων, Κλινικών, Κλινών, Οργανικών Θέσεων. Δεν θα επιτρέψουμε την Κατάργηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Καλούμε όλο το λαό της Νέας Ιωνίας να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου!


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας