Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μονοήμερο εκδηλωσεων - Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Το Σάββατο αυτό, 29 Νοέμβρη, πραγματοποιείται στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας μονοήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων. Θα ξεκινήσει με προβολή ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από την αντιφασιστική παράδοση της πόλης μας αλλά και τη μάχη ενάντια στο φασισμό σήμερα και θα κλείσει με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.

Το μονοήμερο αυτό εντάσσεται στην από κοινού προσπάθεια συλλογικοτήτων, τοπικών παρατάξεων, σωματείων και συλλόγων γονέων της Νέας Ιωνίας ώστε να καταφέρουμε συντονισμένες δράσεις αντιφασιστικής παρέμβασης στην περιοχή. Ως Εκτός Σχεδίου πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μια τέτοια παρέμβαση απευθυνόμενοι σε φορείς και κατοίκους της περιοχής με στόχο την συστηματική αντιφασιστική δράση θέτοντας βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση την ουσιαστική συμμετοχή. Ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε η προσπάθεια να πλατύνει και να αφορά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι νεοιωνιωτών.

Οι ρατσιστικές & φασιστικές επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, σε απεργούς οι ομοφοβικές επιθέσεις αποτελούν το ένα πρόσωπο του φασισμού. Εξάλλου, ο φασισμός πάντα υπηρετούσε τη διάσπαση των αδύνατων, στρέφοντας με φυλετικό τρόπο τον ένα ενάντια στον άλλο. Σε κρίσιμες στιγμές, σαν πιστό φανατικό μαντρόσκυλο, έγινε το εγκληματικό χέρι του κεφαλαίου, από τη Αθήνα ως το Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ και της Krupp, από την Μαδρίτη του Φράνκο ως το Σαντιάγο του Πινοτσέτ και του Φρήντμαν.

Ο φασισμός είναι πλευρά του καπιταλισμού, ενισχύεται από την κρίση του συστήματος, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απελπισία, και δυστυχώς απλώνεται γρήγορα σε πάρα πολλές πλευρές της καθημερινότητας μας. Εδραιώθηκε με την ανοχή της πολιτείας και γιγαντώθηκε χάρη στα ΜΜΕ..

Για να αντιμετωπιστεί ριζικά πρέπει να ακυρωθούν οι συνθήκες που τον θρέφουν. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι και αγώνας ενάντια στην καταπάτηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών του λαού, στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της διαδήλωσης, στην κρατική καταστολή που εκδηλώνεται με το χτύπημα των διαδηλώσεων, τις επιστρατεύσεις ολόκληρων κλάδων εργαζομένων, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και, όπου δεν φτάνουν αυτά, την εμφάνιση στο προσκήνιο ιδιωτικών στρατών για να προστατεύσουν τα συμφέροντα διαπλεκόμενων μεγαλοεπιχειρηματιών. Αντιπαλεύουμε τον φασισμό έχοντας ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια και στις αιτίες που τον μπολιάζουν στην κοινωνία, τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που όχι μόνο εξαθλιώνουν τους πολίτες με τα μνημόνια αλλά δολοφονούν εν ψυχρώ στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι .

Σήμερα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να πετάξει έξω από σχολεία, συνδικάτα, χώρους δουλειάς, γειτονιές τούς φασίστες. Να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ασφυξίας στα τέρατα του ναζισμού! Να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση λαού και νεολαίας το φασισμό. Να δράσει ενωτικά. Να προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα. Αναπτύσσοντας μια νέα συλλογική ελπίδα για αξιοβίωτη ελεύθερη ζωή. Αφαιρώντας το έδαφος της υποκριτικής «μαχητικότητας» των ναζιστών.

Θέλουμε να συμβάλουμε σε μια αντιφασιστική παρέμβαση και δράση που:
  • Θα αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας που είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, οι νέοι δουλέμποροι των αγορών και των τραπεζών.
  • Θα έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην αιτία που μπολιάζει τις φασιστικές ιδέες στην κοινωνία. Την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετεί πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  • Θα αποτρέπει τη φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, στις γειτονιές της πόλης μας,
  • Θα τσακίζει κάθε εμφάνιση και δράση των απογόνων του Χίτλερ.
  • Θα απονομιμοποιεί στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία, τις ιδέες των φασιστών, θα αντιπαλεύει το δηλητήριο της φασιστικής ιδεολογίας αναπτύσσοντας αντιφασιστικές συνειδήσεις της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα
  • Θα οργανώνει και θα ξεδιπλώνει σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία



ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Πρόγραμμα μονοήμερου αντιφασιστικών εκδηλώσεων Σάββατο 29 Νοέμβρη
1ο Ενιαίο Λύκειο Ν.Ιωνίας (πλ.σταθμού ΗΣΑΠ Πευκάκια )

6μμ
Προβολή:
"Το αυγό του φιδιού"
Ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικού Νίνας Γεωργιάδου.
Ένα κολάζ εικόνων για την ιστορική πορεία του φασισμού από τον Μεταξά μέχρι τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


7μμ
Συζήτηση με τους:
Σπύρο Αλεξίου – ιστορικό
Θανάση Καμπαγιάννη - δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.
Στάθη Σταυρόπουλο - σκιτσογράφο
“70 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας αλλά και την απελευθέρωση της Αθήνας, συζητάμε για την αντιφασιστική παράδοση της πόλης μας & τη μάχη ενάντια στο φασισμό σήμερα”


9μμ
Συναυλία με τα συγκροτήματα
The Paugamix Delight
The Super Normals


Στον χώρο θα μπορούν ελεύθερα να διακινηθούν έντυπα ή βιβλία σχετικού περιεχομένου από τους φορείς και παρατάξεις.