Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Για μια άλλη ζωή έξω από τα σχέδιά τους

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων σαν αποτέλεσμα της επίθεσης που βιώνει ο κόσμος της εργασίας λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα εκάστοτε δεξιά και «αριστερά» της δεκανίκια συνεχίζει πιστά στο δρόμο της πολιτικής των μνημονίων και της Ε.Ε.

Κάθε νέο πακέτο μέτρων ξεπερνάει σε αντιλαϊκότητα το προηγούμενο(κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών, ακόμη μεγαλύτερη φοροληστεία, χαράτσια κάθε λογής κ.α). Το success story αποδεικνύεται παραμύθι με δράκους, με την ανεργία να ξεπερνά το 27%, υγεία, παιδεία, ασφάλιση να διαλύονται και το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται στους απανταχού επενδυτές. Με την εκτίναξη της ανασφάλειας κάθε νέου εργαζόμενου, ανέργου αλλά και συνταξιούχου για το μέλλον, με την αύξηση της μετανάστευσης (ιδιαίτερα των νέων) και την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί και στηρίζει την άνοδο των ρατσιστικών-φασιστικών ιδεών και την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η οποία κάθε-μέρα που περνάει δείχνει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο, από τη δολοφονία του Π.Φύσσα και την υπεράσπιση του συστήματος ως το αντιπάλεμα κάθε εργατικού και λαϊκού αγώνα.