Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Πρόσκληση σε εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για τις εκλογές, Κυριακή 6 Απρίλη, 11:30, ΚΕΠ Ν ΙωνίαςOι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα διεξαχθούν σε συνθήκες κατάρρευσης των κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Τα σημάδια από την επίθεση που κήρυξε στην κοινωνική πλειοψηφία η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. είναι εμφανή σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση είναι οι εικόνες που αντικρίζουμε και βιώνουμε. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η νέα “πραγματικότητα” που θέλουν να μας επιβάλλουν είναι ο στόχος τους.

Η κλιμάκωση των συνεπειών της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία και το επερχόμενο νέο μνημόνιο, μετατρέπει τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη σε μάχη για τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Την αποκάλυψη του τοπικού κράτους και την ήττα της διοίκησης Γκότση, και όλων όσων κινούνται στη διαχειριστική κατεύθυνση (Μανούρης, Θωμαϊδου, Τσομπανίδης, Χατζησαβίδης), και αποτελούν την τοπική παραλλαγή εφαρμογής των πολιτικών κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ . Την αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, μιας άλλης πορείας για τη ζωή μας συνολικά.
Μια τέτοια κατεύθυνση δεν είναι δυνατόν να φέρει αποτέλεσμα μόνο μέσα από τις εκλογές, πρώτα και κύρια κρίνεται στην ικανότητά της να θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κι εργατικού κινήματος και στον πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό.