Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Απαντήσεις της Εκτός Σχεδίου στις ερωτήσεις του ionianet


Καλησπέρα σας
Σας στέλνουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι επειδή η κίνησή μας έχει μια διαφορετική αντίληψη για την έννοια του επικεφαλής και της συλλογικότητας, όπως θα δείτε παρακάτω, οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τη συλλογική άποψη της κίνησής μας.
1.Ποιο είναι το ευρύτερο πολιτικό σας όραμα για το δήμο Ν. Ιωνίας; Πως φαντάζεστε την πόλη μας στο μέλλον αν υιοθετηθούν από τους δημότες οι προτάσεις σας;
Η αντίληψη που έχουμε ως αριστερή ριζοσπαστική κίνηση για την πόλη, εντάσσεται σε μία γενικότερη πολιτική πρόταση, που στοχεύει να διαμορφώσει μια διαφορετική καθημερινότητα στο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό δεν θα ακούσετε ποτέ από εμάς, ούτε θα διαβάσετε στις ανακοινώσεις μας λόγια παχιά και μεγάλα, για μια Νέα Ιωνία παράδεισο, υπόδειγμα ανάπτυξης και ευημερίας. Κι αυτό γιατί θεωρούμε πως η ζωή των συμπολιτών μας στη Νέα Ιωνία είναι αδιάσπαστα δεμένη με τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα.
Άρα, το πρώτο που λέμε είναι πως χωρίς οργάνωση και πάλη του λαού για τη συνολική ρήξη και ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα από την κυβέρνηση, την ΕΕ και την τρόικα - που ευθύνονται για τη μαζική φτωχοποίηση του λαού μας, την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του - χωρίς ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην καθημερινότητά μας. Γι αυτό λοιπόν οι οποιεσδήποτε «προτάσεις» και «προγράμματα» τον διαφόρων «σωτήρων» που υπόσχονται δημιουργία και προοπτική, που προβάλλουν μια διαχείριση στα υπάρχοντα πλαίσια, είναι για μας κενά λόγια για ψηφοθηρική κατανάλωση.

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών στην Νέα Ιωνία τους Μπλόκου της Καλογρέζας

Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου υπήρχε στην Νέα Ιωνία μία συζήτηση σε σχέση με τις προθέσεις του κ. Νίκου Κουκουλάρη να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Τα μηνύματα που λαμβάναμε αλλά και η σχετική του αρθρογραφία έδειχναν την ξεκάθαρη στροφή του προς την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που όμως δεν μπορούσε να βρει πολιτική έκφραση στην περιοχή, αφού η αντιφασιστική δράση φορέων – συλλογικοτήτων και παρατάξεων της Νέας Ιωνίας έχει από καιρό δείξει ότι το μακρύ χέρι του συστήματος δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη συμμετοχή του κ. Κουκουλάρη στο ψηφοδέλτιο της Εθνικής Αυγής στον δήμο της Αθήνας αλλά και την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο. Προφανώς, από τα βόρεια προάστια που μένει ο εν λόγω υποψήφιος και με την εμπειρία δεκαετιών στην μη προσφορά στην πόλη της Νέας Ιωνίας, αποφάσισε να «συνεισφέρει» και στον Δήμο της Αθήνας. 

Η Χ.Α. δρα και λειτουργεί με στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να πλασαριστεί ως «αντισυστημική».