Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Απεργούμε, διαδηλώνουμε, διεκδικούμε
Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων σε απόλυτη σύμπραξη με την ΕΕ-ΔΝΤ ξεζουμίζουν τον λαό και τους εργαζόμενους, καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, υποθηκεύουν το μέλλον μας και μας ωθούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Απολύουν υπαλλήλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά μας, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού και προκαλούν ολoένα αυξανόμενη ανεργία .
Έτσι η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αφού κατάργησε την πρωτοβάθμια υγεία, θέτοντας  8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ στην διαθεσιμότητα, αφού απέλυσε σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες , αφού ψήφισε το νομοθετικό έκτρωμα για την αξιολόγηση και την μεθόδευση απόλυσης 35000 εργαζομένων αόριστου χρόνου με πρόσχημα τον επανέλεγχο των στοιχείων, επανέρχεται και εφαρμόζει νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Αφού «πάγωσαν» τις ωριμάνσεις τώρα προχωρούν στην κατάργησή τους αρχικά για τους «μακροχρόνια άνεργους», για να γενικευτεί μετά, παντού. Μας θέλουν όλους με βασικό μισθό πείνας των 580 ευρώ μικτά, που και αυτός θεωρείται υψηλός και βάζουν θέμα μείωσής του.